Aalto Brain Centre esittelee aivotutkimuksen uusimpia tuulia
Keskiviikkona 14.9. käynnistyy ABC:n seminaarisarja, jossa kuullaan kansainvälisten huippututkijoiden esitelmiä aivotutkimuksen uusimmista tuloksista ja menetelmistä.
"ABC-seminaarit on suunnattu koko Perustieteiden korkeakoululle. Puhujat edustavat maailman huippua neurotieteen eri osa-alueilla, ja he puhuvat uusimmista ja kiinnostavimmista projekteistaan niin, että neurotieteiden yksityiskohtiin vihkiytymätönkin pysyy kärryillä", kuvailevat ABC-seminaarien järjestäjät, tutkijatohtorit Mareike Bacha-Trams ja Tommi Himberg.
Seminaarisarjan avaa kahden esitelmän kokonaisuus, jossa Olaf Sporns (Indianan yliopisto) ja Michael Breakspear (Berghofer Medical Research Institute, Brisbane) puhuvat aivojen verkostojen dynamiikasta sekä siitä, miten aivojen toimintaa voidaan kuvata epätasapainon äärellä tasapainoilevana järjestelmänä. "Avausseminaarimme huippuvieraiden aiheet ovat hyvä osoitus siitä, miten verkostoteoriat sekä laskennallisen tieteen kehitys voidaan valjastaa edistämään tutkimusta aivojen toiminnasta. Aivotutkimus on erittäin monitieteistä, ja siksikin toivomme, että voimme näiden seminaarien myötä edistää yhteistyötä yli laitosrajojen", toivoo Aalto Brain Centren johtaja, professori Lauri Parkkonen.
ABC-seminaarien loppusyksyn puhujat ovat:
- ke 14.9. konnektomin verkostodynamiikka, Olaf Sporns (Indiana) ja aivojen toiminta epätasapainoisena järjestelmänä, Michael Breakspear (Brisbane)
- 17.10. näköaistin kognition ja syväoppivien hermoverkkojen tutkija Radoslaw Cichy (Berliini)
- 24.10. solutason neurotiedettä edustava, synaptisen fysiologian asiantuntija Joshua Singer (Maryland)
- 7.11. vuorovaikutteisen median ja tekoälyn uranuurtaja Marc Cavazza (Kent)
Seminaarit pidetään luentosalissa F239 (Otakaari 3), klo 14:15 alkaen, ja seminaarien jälkeen on kahvitarjoilu.
Aalto Brain Centre (ABC) on Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulussa (Aalto-SCI) toimiva neurotieteen ja -teknologian temaattinen keskus, jonka tavoitteena on lisätä synergiaa ja yhteistyötä systeemisen neurotieteen, aivokuvantamisen ja neuroteknologian aloilla.
Lisätietoja: Tommi Himberg, Mareike Bacha-Trams