Uutiset

Aalto 90. sijalla Times Higher Educationin (THE) Computer Science -rankingissa

Engineering and technology -tieteenalamme ylsi myös maailman sadan parhaan joukkoon ollen 99.
the_2018-engineering_web_fi_fi.jpg

Aalto-yliopisto sijoittui hyvin THE-rankingin tietojenkäsittelytieteen (Computer Science) ja Insinööritieteiden ja teknologian (Engineering and technology) tieteenalojen listauksessa.

Tässä vertailussa Aallon tietojenkäsittelytiede on maailman 90. paras. Maailman kärkikolmikossa ovat Stanford University, Massachusetts Institute of Technology ja University of Oxford. Muista suomalaisista yliopistoista listalle pääsivät Helsingin yliopisto (sijalla 93) ja Oulun yliopisto (sija välillä 126–150). Tietojenkäsittelytieteen alan ranking julkaistiin viime vuonna ensimmäistä kertaa, mutta Aalto ei vielä silloin osallistunut rankingiin toimittamalla tietojenkäsittelytieteen tietoja. Tänä vuonna alalta listattiin 300 parasta yliopistoa.

Insinööritieteiden ja teknologian alalla Aalto on tässä vertailussa maailman 99. paras. Suomalaisista yliopistoista tälle maailman viidensadan parhaan yliopiston listalle kyseisellä alalla ylsivät Aallon lisäksi Oulun yliopisto (sija välillä 201–250) ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto (sijat välillä 301–400). Insinööritieteiden ja teknologian alan maailman kärkikolmikon muodostavat Stanford University, California Institute of Technology ja University of Oxford. Insinööritieteiden ja teknologian alan THE-rankingissa on tähän asti julkaistu vain sata parasta yliopistoa ja Aalto sijoittui sadan parhaan joukkoon edellisen kerran vuonna 2014.

“Olemme ylpeitä alojemme hienosta edistymisestä ja hyvistä sijoituksista kovassa kansainvälisessä kilpailussa”, sanoo rehtori Ilkka Niemelä.

THE-ranking on yksi merkittävimmistä yliopistovertailuista. Ranking mittaa yliopistojen menestystä kansainvälisyyden, tutkimuksen, viittausten, opetuksen ja yrityksiltä saatavan tutkimusrahoituksen alueilla, yhteensä 13 indikaattorilla. Yleisrankingin lisäksi THE tuottaa tieteenalakohtaisia ja alueellisia ranking-listoja. 5.9.2017 julkaistussa yleisrankingissa Aalto on sijalla 190, listalle pääsee kaikkiaan 1 100 maailman parasta yliopistoa. 4.10. julkaistussa THEn taloustieteiden alan (Business & Economics) 200 parhaan yliopiston vertailussa Aalto on sijalla 58. Taidealoja THE ei vertaile erillisenä kategoriana.

Times Higher Education (THE) World University Ranking julkaisi Computer Science- ja Engineering and technology -alojen rankingit tiistaina 17.10.

Tutustu THEunirankings-listauksiin:
Computer Science
Engineering and technology

#THEunirankings

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Dean's Impact Award, School of Business
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Dekaani palkitsee Kauppakorkeakoulun opiskelijoita myös muista kuin erinomaisista arvosanoista

Uudella Dean’s Impact Award -palkinnolla halutaan osoittaa arvostusta esimerkiksi kestävän kehityksen tai Aallon arvojen mukaisen toiminnan edistämiselle.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
People attending the Wellbeing Fair at Aalto's Wellbeing Week
Yliopisto Julkaistu:

Oasis mukana Aalto Wellbeing Weekillä

Oasis of Radical Wellbeing -hanke on mukana Wellbeing Weekillä 2.-6.10.
mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.