Aallon opiskelijat toteuttavat satametrisen seinämaalauksen Flow-festivaalille

Seitsemän Aalto-yliopiston Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijaa toteuttaa tämän vuoden Flow-festivaalille yhteismaalauksen. Teos johdattaa festivaalin vieraat portilta kohti alueen päälavaa. Maalauksen aiheet syntyvät tulkitsemalla musiikkia: jokainen kuvittaja valitsee vähintään yhden kappaleen Flow-festivaalin tämän vuoden tarjonnasta lähtökohdakseen.
Opiskelija Armi Teva kertoo suunnitelmistaan: “Teen Flow-aitaan yhteensä kolme maalausta, joista yhden yhteistyönä Miia Puustisen kanssa. Valitsin työn lähtökohdiksi Danny Brownin ‘Ain't it funny’ kappaleen, Badbadnotgood:n ‘Confessions Pt. 2’:n ja Soichi Teradan kappaleen ‘Sun showered’. En tuntenut etukäteen näiden artistien tuotantoa hyvin ja valitsin biisit intuitiivisesti sen perusteella, kenen keikalla haluaisin käydä ja millainen tunnelma kappaleissa osuisi sopivasti yksiin oman, rennon piirrostyylin kanssa.”
“Ideat kuviin tulivat sanoituksista, rytmistä ja tunnelmasta. Piirroksista löytyy muun muassa antiikin teatteriperinteen tragedia- ja komedianaamiot (Ain't it Funny), abstrakti piirros liikkeestä ja rytmistä (Confessions Pt.2) ja Miian ja minun yhteisteoksessa on tunnelmia surrealistisesta teknometsästä (Sun showered). Olisi kivaa jos joku katsoessaan meidän seinää kiinnostuisi tsekkaamaan jonkun kuvan takana olleen biisin!” Teva kertoo.
Opiskelija Robert Lönnqvist kertoo teoksestaan: “Inspiraation oli siis pakko tulla jostain biisistä. Väripaletti, jonka valitsimme ryhmän kanssa, oli sen lisäksi ainoa rajoite. Tietenkin olisi ollut mahdollisuutena valita kappale artistilta, jota ei ikinä ole kuullut ja jättää se kuuntelematta kokonaan. Saapua vaan maalauspäivänä paikalle ja maalata jotain mörköjä ja katsoa uskooko kukaan, että kyseessä on vaikka joku Lana Del Ray:n biisi.”
Robert Lönnqvistin luonnos. Kuva: David Lewis.
“Lopulta valitsin kuitenkin yhden kappaleen: MC Taakibörsta feat. Raimo:n ’Riskei on otettava (toinen yritys)’. Alusta asti oli selvää, että kappale, jonka valitsen olisi suomiräppiä. Ajattelin, että vaikka festarin lineup on täynnä isoja ulkomaisia nimiä, haluan nostaa esiin paikallisia artisteja. Suomiräpissä tarinat ja huumori ovat minulle hyvin samaistuttavia”, Lönnqvist jatkaa.
“Maalaukseni saa vaikutteita kappaleen sanoituksista. Haluan teoksella muistuttaa festivaalin kävijöitä siitä, että: ‘Mikä tahansa viski ilman tuplia on riski / Kuten olo Venäjäl ilman ruplia on riski’”, Lönnqvist summaa.
Flow-festivaali järjestetään 11.–13.8. Suvilahdessa Helsingissä. Aalto-yliopisto on yksi festivaalin partnereista.
Seinämaalauksen tekemiseen osallistuvat opiskelijat Armi Teva, Bertta Österman, Emery Norton, Juha Liede, Miia Puustinen, Miila Westin ja Robert Lönnqvist.
Lue lisää uutisia

Korjausrakentaminen on riskialtista - Nyt tutkimus esittää keinoja sen parempaan hallintaan
Energiaremontit, modernisointi ja käyttötarkoituksen muutokset lisäävät korjausrakentamisen tarvetta. Korjausrakentaminen on kuitenkin tunnetusti riskialtista liiketoimintaa. Building 2030 konsortion tutkimus tutki, miten esivalmistus ja digitaalinen tiedonhallinta voisivat tehdä siitä hallitumpaa.
Olisiko alustataloudesta hävikinpoistajaksi? Alustatalouden F&M -podcast pureskelee kiertotalouden kysymyksiä
Alustataloudella voisi olla ratkaisun avaimia kiertotalouden tehostamiseksi, mutta niiden hyödyntämisessä ollaan vielä kaukana.
Tutkimusdatan hallinnan ja avoimen tieteen koulutukset keväällä 2023
Kaikille avoimien koulutusten ilmoittautuminen on avattu.