Tutkimus ja taide

Tieteen huiput

Ulkopuolinen, kilpailtu rahoitus auttaa meitä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Aaltolaiset vetävät lippulaivahankkeita, työskentelevät akatemiaprofessoreina ja tekevät rohkeita tutkimusavauksia ERC-hankkeissa.

Aalto-professorit

Arvonimi Aalto-professori (Aalto Distinguished Professor) myönnetään urallaan erityisen ansioituneelle professorille.

Tutkimus ja taide

Tieteen akateemikot

Tasavallan presidentti myöntää tieteen akateemikon arvonimen erittäin ansioituneelle kotimaiselle tai ulkomaiselle tieteenharjoittajalle.

Tutkimus ja taide

Akatemiaprofessorit

Suomen Akatemian myöntämän akatemiaprofessorin rahoituksen tavoitteena on edistää oman tieteenalan tutkimusta. Rahoitus antaa oman alan kansainvälisellä huipulla olevalle tieteenharjoittajalle mahdollisuuden tehdä täysipäiväistä tieteellistä tutkimustyötä.

Tutkimus ja taide

Suomen Akatemian rahoitus

  • Huippuyksiköt ovat oman tieteenalansa kansainvälisessä kärjessä olevia yksiköitä, jotka toimivat tutkimuksen edelläkävijöinä ja kouluttavat suomalaiseen tutkimus- ja elinkeinoelämään uusia lahjakkaita tutkijoita.
  • Lippulaivaprojektit luovat kestäviä ratkaisuja yhteiskunnan haasteisiin. Aalto koordinoi kolmea lippulaivaa: uusia biomateriaaleja kehittävää FinnCERESiä, tekoälyn tutkimuskeskus FCAI:ta ja kvanttilippulaiva FQF:ta. 
  • Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa tiedettä. Ohjelmien kesto on 3-6 vuotta.

Suomen Akatemian huippuyksikötSuomen Akatemian lippulaivaohjelmarahoitusSuomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvosto STN

Lue myös: Aalto-yliopiston tieteellinen taso tutkimuksen avainalueilla on vahva, nähtiin Suomen Akatemian julkaisemassa Tieteen tila -raportissa marraskuussa 2021.

ERC-rahoitukset

Tutustu Europaan tutkimusneuvoston rahoittamiin projekteihin.

ConnectToBrain mTMS / Northbay Oy

ERC Synergy Grant -rahoitus

Euroopan tutkimusneuvosto (ERC) myöntää rahoitusta huippututkijoille korkeatasoiseen ja uraauurtavaan tutkimukseen. ERC Synergy grant -rahoitusmuodolla tuetaan 2-4 tutkijan/tutkimusryhmän muodostamia tiimejä, jotka työskentelevät yhdessä kunnianhimoisen tutkimusaiheen ratkaisemiseksi.

Tutkimus ja taide
A test tube containing pink liquid and notes written on the tube

ERC Advanced Grant -rahoitus

Euroopan tutkimusneuvosto (ERC) myöntää rahoitusta huippututkijoille korkeatasoiseen ja uraauurtavaan tutkimukseen. Tieteellinen huippuosaaminen on ainoa kriteeri, jonka perusteella ERC:n kärkitutkimusapurahoja myönnetään. ERC Advanced Grant -rahoituksen saaneet tutkijat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana saavuttaneet hyvin merkittäviä tutkimustuloksia.

Tutkimus ja taide
Close up picture of a male researcher

ERC Consolidator Grant -rahoitus

Euroopan tutkimusneuvosto (ERC) myöntää rahoitusta huippututkijoille korkeatasoiseen ja uraauurtavaan tutkimukseen. Tieteellinen huippuosaaminen on ainoa kriteeri, jonka perusteella ERC:n kärkitutkimusapurahoja myönnetään.

Tutkimus ja taide
Three researchers in white coats working in laboratory

ERC Starting Grant -rahoitus

Euroopan tutkimusneuvosto (ERC) myöntää rahoitusta huippututkijoille korkeatasoiseen ja uraauurtavaan tutkimukseen. Tieteellinen huippuosaaminen on ainoa kriteeri, jonka perusteella ERC:n kärkitutkimusapurahoja myönnetään. ERC Starting Grantin voi saada erittäin lupaava, nuori tutkija, jonka tohtorintutkinnosta on kulunut 2-7 vuotta.

Tutkimus ja taide
HealthTech projection litography

Päättyneet ERC-projektit

Euroopan tutkimusneuvosto (ERC) myöntää rahoitusta huippututkijoille korkeatasoiseen ja uraauurtavaan tutkimukseen.

Tutkimus ja taide

Tulevien ja kehitteillä olevien teknologioiden lippulaivahankkeet (FET Flagship)

Suuria tieteidenvälisiä ja teknologisia haasteita pyritään ratkaisemaan FET Flagship -toimilla. Onnistuminen edellyttää useiden eri tieteenalojen, teknologioiden, ohjelmien ja yhteisöjen sekä julkisten että yksityisten rahoittajien yhteistyötä. Lippulaivahankkeiden kesto voi olla jopa 10 vuotta. Aalto-yliopisto osallistuu kumppanina kolmeen FET Flagship -projektiin.

Tutkimus ja taide

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin päätehtävänä on edistää jäsenvaltioiden kilpailukykyä kokoamalla yhteen huipputason korkeakouluja, tutkimuskeskuksia ja yrityksiä.

Tutkimus ja taide
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: