Tutkimus ja taide

ERC Synergy Grant -rahoitus

Euroopan tutkimusneuvosto (ERC) myöntää rahoitusta huippututkijoille korkeatasoiseen ja uraauurtavaan tutkimukseen. ERC Synergy grant -rahoitusmuodolla tuetaan 2-4 tutkijan/tutkimusryhmän muodostamia tiimejä, jotka työskentelevät yhdessä kunnianhimoisen tutkimusaiheen ratkaisemiseksi.
Risto Ilmoniemi / Aalto University / Anni Hanén

Risto Ilmoniemi

Projekti: Connecting to the Networks of the Human Brain (ConnectToBrain)
Kesto: 2019-2026

Aalto-yliopiston johtama 10 miljoonan euron yhteiseurooppalainen hanke kehittää uusia menetelmiä aivotutkimukseen, diagnostiikkaan ja hoitoon. Menetelmillä tutkitaan aivoja ja hoidetaan neurologisia sairauksia masennuksesta Parkinsonin tautiin. Hermoston toimintaa rytmitetään ja kytkeytyneitä aivoalueita muovataan nopeiden algoritmien ohjaamilla stimulaatiopulsseilla reaaliajassa ja ympäri aivoja. Uuden aivoterapian ja uusien tutkimusmenetelmien saaminen laajaan käyttöön voi pelkästään EU:n alueella johtaa jopa miljardin euron vuosittaisiin säästöihin hoitokustannusten ja sairauslomien vähenemisen myötä.

Henkilöprofiili Risto Ilmoniemi

Uutinen: Aalto-yliopiston johtama 10 miljoonan euron yhteiseurooppalainen hanke kehittää uusia menetelmiä aivotutkimukseen, diagnostiikkaan ja hoitoon

Aalto University Senior Lecturer Sorin Paraoanu stands at the Low Temperature Lab in the Nanotalo building.

Sorin Paraoanu

Projekti: Quantum Technologies for Axion Dark Matter Search 
Kesto: 2024-2030

Pimeän aineen olemassaolosta on tiedetty jo lähes sadan vuoden ajan, mutta sitä ei ole onnistuttu suoraan havaitsemaan. Yksi mahdollinen pimeän aineen hiukkanen on aksioni. Hankkeen tavoitteena on todistaa aksionien olemassaolo osoittamalla pimeän aineen näkymätön halosignaali hankkeessa kehitettävän haloskoopin avulla. Hanketta koordinoi espanjalainen Zaragozan yliopisto ja Aalto-yliopiston tutkijat vastaavat korkeataajuusanturin sekä sen käyttöön tarvittavien algoritmien ja ohjelmistojen kehittämisestä.

Henkilöprofiili Sorin Paraoanu

Uutinen: Fyysikot pyydystävät pimeän aineen näkymätöntä hiukkasta superherkällä kvantti-ilmaisimella

See also other European Research Council (ERC) fundings

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: