Tutkimus ja taide

ERC Consolidator Grant -rahoitus

Euroopan tutkimusneuvosto (ERC) myöntää rahoitusta huippututkijoille korkeatasoiseen ja uraauurtavaan tutkimukseen. Tieteellinen huippuosaaminen on ainoa kriteeri, jonka perusteella ERC:n kärkitutkimusapurahoja myönnetään.

Arvostettua ERC Consolidator Grantia voi hakea tutkija, joka on tehnyt tutkimusta 7–12 vuotta tohtoriksi valmistumisen jälkeen ja ansioitunut urallaan. Tällä sivulla voit tutustua ERC Consolidator grant -rahoitusta saaviin projekteihin.

Paula Hohti Photo by Astrid Mannerkoski

Paula Hohti

Projekti: "Re-fashioning the Renaissance: Popular Groups, Fashion and the Material and Cultural Significance of Clothing in Europe, 1550–1650."
Kesto: 2017 - 2022

Professori Paula Hohdin Re-fashioning the Renaissance: Popular Groups, Fashion and the Material and Cultural Significance of Clothing in Europe, 1550-1650 –hanke perehtyy länsimaisen muodin merkityksiin ja leviämiseen 1600-luvun Euroopassa. Hankkeessa kehitetään käytännön menetelmiä, joissa tekstiilinäytteiden kanssa työskennellään usealla eri tavalla.

Nykytekniikan avulla voidaan myös kokeilla uusia menetelmiä ja rekonstruoida huonokuntoisia esineitä. 3d-kamera auttaa mallinnuksessa ja 3d-tulostuksella saadaan kudottua kankaita ja pukuja. Kuitu- ja värianalyysit kertovat esineiden taustalla olevista elinympäristöistä. Tutkijoiden omassa kasvihuoneessa on tarkoitus kasvattaa pellavaa.  

Henkilöprofiili Paula Hohti

Uutinen: Professori Paula Hohdille kahden miljoonan ERC-rahoitus renessanssin muodin ja kulttuurin tutkimukseen

Mauri Kostiainen

Mauri Kostiainen

Projekti: "Multicomponent Protein Cage Co-Crystals."
Kesto: 2021 - 2026

Profile picture of Associate Professor Matti Kummu

Matti Kummu

Projekti: "SOS.aquaterra - Respecting safe operating spaces: opportunities to meet future food demand with sustainable use of water and land resources".
Kesto: 2019 - 2024

Vesitekniikan apulaisprofessori Matti Kummun tavoitteena on etsiä ratkaisuja haasteeseen tutkimusprojektissa SOS.aquaterra - Respecting safe operating spaces: opportunities to meet future food demand with sustainable use of water and land resources. Projektin tavoitteena on löytää toteuttamiskelpoisia ja kestäviä mahdollisuuksia tulevaisuuden ruoantarpeen tyydyttämiseen vesi- ja maavarojen kantokykyä ylittämättä.

Viisivuotisen tutkimushankkeen aikana kehitetään uusia integroituja mallinnus- ja analyysimenetelmiä, joissa hyödynnetään nopeasti kasvavia avoimia spatiotemporaalisia aineistoja yhdessä globaalien agrologisten ja hydrologisten mallien tulosten kanssa.

Henkilöprofiili Matti KummuProjektin verkkosivu

Uutinen: Apulaisprofessori Matti Kummulle kahden miljoonan euron ERC-rahoitus kestävän ruoantuotannon tutkimiseen

Lähikuva Maarit Käpylästä. Hän katsoo kameraan hymyillen hieman ja kädet puuskassa, päällään musta paita ja sininen huivi. Taustalla on vaaleanharmaa seinä.

Maarit Käpylä

Projekti: "Building up a Unified Theory of Stellar Dynamos".
Kesto: 2019 - 2024

Henkilöprofiili Maarit Käpylä

Jaakko Lehtinen

Jaakko Lehtinen

Projekti: "Learning Pixel-Perfect 3D Vision and Generative Modeling"
Kesto: 2020 - 2025

Professori Jaakko Lehtinen keskittyy Learning Pixel-Perfect 3D Vision and Generative Modeling (PIPE) –hankkeessa tietokonenäön, koneoppimisen ja fysiikkaan pohjautuvien mallien yhdistämiseen. Hänen tavoitteensa on muun muassa kehittää tietokonenäköä niin, että se pystyisi tulkitsemaan maailmaa kuvien pohjalta samaan tapaan kuin ihmiset ja eläimet. Tutkimus voi auttaa esimerkiksi kehittämään entistä toimivampia, erilaisiin ympäristöihin sopeutuvia robotteja.

Henkilöprofiili Jaakko Lehtinen

Uutinen: EU myönsi 4 miljoonaa euroa konenäön ja biosynteesin mullistavaan tutkimukseen

Professor Miina Rautiainen

Miina Rautiainen

Projekti: "From needles to landscapes: a novel approach to scaling forest spectra"
Kesto: 2018 - 2023

Tuhannet maapalloa kiertävät satelliitit tuottavat jatkuvasti kasvavan määrä tietoa. Kaukokartoituksen apulaisprofessori Miina Rautiaisentavoitteena on kehittää satelliittikuvien informaation käsittelyyn matemaattinen malli, jonka avulla metsiä voidaan seurata avaruudesta käsin huomattavasti nykyistä tarkemmin.

Rautiaisen From needles to landscapes: a novel approach to scaling forest spectra -tutkimushankkeen tavoitteena on kehittää kaukokartoituksen perusteoriaa ja sen avulla kartoittaa metsäalueita eri puolilla maailmaa.

Henkilöprofiili Miina RautiainenUutinen: Kahden miljoonan euron ERC-rahoitus maailman metsien satelliittitutkimukseen

Katso myös Euroopan tutkimusneuvoston (ERC) muut rahoitukset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu