Psykologinen turvallisuus ja terveet rajat (etä)työelämässä
Toistuva tapahtuma
Missä
Tapahtuman kieli
Aalto-yliopiston Elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen Action! -hanke järjestää av-alan ammatissa toimiville naisille maksuttoman valmennuksen.
Tässä kaksiosaisessa valmennuksessa pysähdymme hetkeksi pohtimaan psykologisen turvallisuuden ja terveiden rajojen merkitystä (etä) työelämässä. Valmennusten tavoitteena on antaa konkreettisia itsensä johtamisen ja kehittämisen työkaluja arkeen, jotta psykososiaalisen turvallisuuden ja terveiden rajojen luominen ja ylläpitäminen muuttuu helpommaksi.
Ensimmäisellä valmennuskerralla tutkimme psykologisen turvallisuuden merkitystä (etä)työelämässä ja sitä, miten voimme osaltamme synnyttää, ylläpitää ja tukea psykososiaalista turvallisuuden tunnetta yhteisössä, jossa toimimme. Tutkailemme myös psykososiaalisen turvallisuuden vaikutusta ammatilliseen osaamiseen ja vahvuuksiin.
Toisella valmennuskerralla kysymme, mitä terveet rajat tarkoittavat? Miten asetamme rajoja itselle ja muille, miten kunnioitamme ja ylläpidämme niitä. Miten otamme hyväksyvästi ja empaattisesti vastaan toisten negatiivisetkin tunteet? Käytännön harjoitteiden avulla tutkimme, miten voimme asettaa haastavissakin vuorovaikutustilanteissa terveitä rajoja ratkaisukeskeisellä, valmentavalla ja rakentavalla tavalla.
Ohjattu, turvallinen ja hauska työpaja on monimenetelmäinen. Käytämme mm. fasilitoinnin, valmentamisen, rakentavan vuorovaikutuksen, soveltavan improvisaation ja positiivisen psykologian menetelmiin perustuvia harjoitteita, jotka puretaan keskustellen ja yhdistetään saattaen arjen työtilanteisiin.
Valmentajana on Simo Routarinne, Vuorovaikutusmuotoilija, Doninto Oy, https://vimeo.com/442036296
Valmennusten päivämäärinä ovat 14.1. klo 16:00 -17:30 aiheella Psykologinen turvallisuus - Interaktiivinen työpaja ja 28.1. klo 16:00 - 17:30 aiheella Terveet rajat (etä)työelämässä
Alustana on Zoom. Valmennus on suomenkielinen. Ilmoittautuminen edellyttää osallistumista molempina päivinä.
Lisäksi kurssilaiset saavat mobiilisti toimivan itseoppimiseen kannustavan työkalun valmennusten tueksi. Mobiilityökalulla osallistujat onnistuvat tekemällä ja kokemalla. Pääsy työkaluun on voimassa 60 päivää valmennuksen päätyttyä.
Ilmoittaudu viimeistään 11.1.2021.
Tervetuloa valmennukseen!