Tapahtumat

Piilevistä ennakkoasenteista inklusiiviseen työyhteisöön

Työyhteisön monimuotoisuus voi olla vahvuus, joka johtaa parempaan oppimiseen, innovatiivisuuteen ja sitoutumiseen. Monimuotoisuus voi kuitenkin johtaa myös haasteisiin, kuten luottamusongelmiin, ulossulkemiseen ja epätasa-arvon kokemuksiin. Monimuotoisuuden positiivisia vaikutuksia voi edistää johtamisella, organisaatiokulttuurilla ja vaikuttamalla jokapäiväisten kohtaamisten laatuun työn arjessa.
students gathering

Kurssin kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien kykyä identifioida ja vaikuttaa monimuotoisuuteen ja inklusiivisuuteen työyhteisössä. Koulutus antaa vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

   - Mitä monimuotoisuus on, ja miksi se on tärkeää yhteisöllemme?
   - Mitä ovat piilevät ennakkoasenteet ja miten voimme vaikuttaa niihin?
   - Mikä johtaa inklusiivisuuteen, ja mitä voimme tehdä inklusiivisuuden eteen?

Koulutuskokonaisuus sisältää kaksi koulutuskertaa. On suositeltua osallistua molempiin, mutta myös vain toiseen kertaan osallistuminen on mahdollista. Koulutuskerrat sisältävät opetusta sekä yksilöllistä ja -ryhmätyöskentelyä. Koulutuksen päätteeksi osallistujilla on käytännöllisiä työkaluja sovellettavaksi, jotka vähentävät ennakkoasenteita ja lisäävät inklusiivisuutta työn arjessa.

Koulutus järjestetään englanniksi, jotta mahdollisimman moni yhteisömme jäsen voi osallistua.

1. koulutuskerta: Seeing diversity, blocking bias, 7.1.2021

In this session we will focus on the strengths of diversity in work-life and on one of the main barriers for diversity to become reality: unconscious bias. Through group exercises and discussions you will identify the existing strengths and potential of diversity in your own work context, and increase your awareness of unconscious biases. We will examine how unconscious biases impact in work situations and plan easily implementable interventions to block biases from influencing you, your decision making and your work.

After this session you will have answers to the following questions:

  •    What is diversity in work?
  •    Does diversity impact academic work, and if so, how?
  •    What is unconscious bias?
  •    Am I biased? And if so, what can I do?

2. koulutuskerta: Inclusive teams, colleagues as allies 28.1.2021

In this session we will focus on the condition under which diverse teams perform at their best: inclusive culture. We will identify the main elements of inclusion and map concrete behaviours and interactions fostering inclusion. Through group exercises and discussions we will also identify the workplace interactions that challenge inclusion and test ways of intervening to break those negative dynamics. We will identify our own privileges and discuss allyship: what does it mean to be an effective ally and how can I become one?

After this session you will have answers to the following questions:

  • What makes a team inclusive? What can I do to increase inclusion in my teams?
  • What are the dynamics I should spot and challenge? How should I intervene when I see non-inclusive behavior?
  • Am I privileged? And what should I do about it?
  • What is allyship? How can I become a better ally?

Aikataulu

 Torstai 7.1.2021, klo 9.00-13.00

 Torstai 28.1.2021, klo 09.00-13.00

Voit osallistua molempiin tai vain toiseen koulutuskerroista. Huom, ilmoittautumiset 28.1 koulutukseen meilitse osoitteeseen [email protected] 

Osallistuminen

  • Koulutus on avoin kaikille Aallon työntekijöille.

Ohjaaja

  • Jonna Louvrier, PhD, perustaja ja toimitusjohtaja, Includia Leadership

Jonna Louvrierilla on tohtorintutkinto Hankenin johtamisen laitokselta. Hän työskenteli vuodesta 2014 vuoteen 2016 postdoctoral fellow -tehtävässä Stanfordin yliopistossa, Clayman Institute for Gender Research -yksikössä. Hän on työskennellyt myös tutkijana Hankenilla, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales in Paris -yliopistossa ja johtamisen kehittämiseen erikoistuneessa Center for Creative Leadership -yrityksessä.

Ilmoittautuminen ​

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: