Palvelut

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu

Saako lumiukko tekijänoikeussuojaa? Entä karvoilla koristellut alusvaatteet? Onko ohjelmoijalla isyysoikeus? Miten oopperan suoja-aika lasketaan?
Linko

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin, joita luovien alojen tekijänoikeus herättää, löytyy selkeä ja helppolukuinen vastaus Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelun verkkkomateriaalista.

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelun verkkomateriaali on tehty Opetusministeriön tuella. Projektin ohjausryhmään kuuluu edustajia Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelua ylläpitävistä yliopistoista, Aalto-yliopistosta, Teatterikorkeakoulusta, Sibelius-akatemiasta ja Kuvataideakatemiasta. Nettimateriaalin ovat kirjoittaneet oikeusnotaari Jukka Jäske , OTK, TaM Tiina Nevanperä ja OTK, tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder. Kuvasuunnittelu ja kuvitus Sanna Vilmusenaho ja Anna Keune.

Oheinen materiaali on Taideyliopistojen tekijänoikeusasiamiehen tulkinta tekijänoikeuslain suojaamien teosten ja esitysten käytöstä opiskelussa, opetuksessa, tutkimuksessa ja luovilla aloilla Suomen tekijänoikeuslain ja oikeuskäytännön mukaan.Tämän neuvontamateriaalin sisältö ei poista tarvetta käyttää asiantuntevaa lakimiestä oikeustoimissa. Aalto-yliopisto ja palvelua ylläpitävän konsortion yliopistot eivät korvaa vahinkoa, jota lukija katsoo kärsineensä aineiston sisällön johdosta.

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto
Maria Rehbinder, tekijänoikeusasiamies
Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu
[email protected]

Tutkimus- ja innovaatiopalvelut
PL 31000, 00076 Aalto
Väre, Otaniementie 14
Espoo

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu