Palvelut

Lignoselluloosakemian tutkijatohtori

Suomenkielinen työpaikkailmoitus Lignoselluloosakemian tutkijatohtorin tehtävään

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Haemme nyt

Lignoselluloosakemian tutkijatohtoria 

Oletko kiinnostunut tutkimuksesta ja puun polymeerien parissa työskentelystä? Etsimme motivoitunutta kollegaa tutkimusryhmäämme, joka on kiinnostunut puusta materiaalitekniikan raaka-aineena, biomassasta, puun polymeereistä, materiaalitieteestä ja sen tulevaisuudesta sekä puunjalostuksen tuotteista.

Roolisi 

Tutkijatohtori tulee työskentelemään projektissa, joka keskittyy puun hemiselluloosien ja ligniinien polymeerisiin ominaisuuksiin. Tieteelliset kysymykset liittyvät liukoisuuteen, sekoittuvuuteen ja näiden ominaisuuksien määrittämiseen. Tavoitteena on tuottaa tietoa ja ratkaista puun biomassan prosessoinnin ja materiaalitekniikan haasteita. Tarjoamme mahdollisuuden kehittyä tai syventää tietämystäsi polymeereistä liuoksessa. Paikka on täytettävissä välittömästi, mutta aloituksen ajankohdasta voidaan myös neuvotella.

Verkostosi ja tiimisi

Aalto-yliopisto Kemian tekniikan korkeakoulussa sijaitseva Biotuotteiden ja biotekniikan laitos (BIO2) on kansainvälisesti tunnettu korkeatasoisesta tutkimuksestaan kehittyneiden materiaalien valmistamiseksi kestävästi uusiutuvista luonnonvaroista. Laitos kuuluu alallaan Euroopan johtavien tutkimuslaitosten ja yliopistojen joukkoon.

BIO2-laitoksen tavoitteena on olla osaltaan synnyttämässä uusia resurssitehokkaita ja ympäristöystävällisiä valmistusmenetelmiä. Laitos keskittyy tutkimuksessaan erityisesti lignoselluloosapohjaisiin materiaaleihin ja tuotteisiin nanomateriaaleista uusiin selluloosapohjaisiin tekstiileihin. Biotieteiden alueella laitoksella on tutkimusta bioprosessitekniikassa, molekyylibiotekniikassa, entsyymiteknologiassa, metaboliamuokkauksessa, synteettisessä biologiassa sekä biomolekyyli- ja biohybridimateriaaleissa.

Paikka on auki lignoselluloosakemian tutkimusryhmässä, jota johtaa professori Tiina Nypelö. 

Projekti liittyy FinnCERES-lippulaivaohjelmaan (https://www.finnceres.fi/research-themes).

Kokemuksesi ja tavoitteet

Taitoja, joita odotamme hakijoilta:

 • Tohtoritutkinto joltakin seuraavista aloista tai niihin läheisesti liittyvältä alalta: kemia, polymeerikemia tai polymeeriteknologia, puunjalostustekniikka.
 • Hyvä kirjallinen ja suullinen englannin kielen osaaminen
 • Motivoitunut kokeelliseen työhön laboratoriossa (kokeet, mittaukset ja mittaustulosten käsittely)
 • Kokemusta polymeerien liukoisuudesta kokeellisesti tai sen mallintamisesta 

Eduksi katsotaan, jos hakijalla on:

 • Kokemusta polymeeriliuosten analyysistä valon sirontaa käyttäen

Tarjoamme

Tutkijatohtorin tehtävä täytetään kahdeksi vuodeksi. Tutkijatohtorin odotettu aloituspalkka on 3701,53 €/kk.

Pyrimme yhdistämään etä- ja lähityöskentelyn parhaat puolet. Lähityöpisteesi sijaitsee uudistuneella ja elävällä Otaniemen kampusalueella, jossa on monipuoliset palvelut ja hyvät kulkuyhteydet metron ja isojen väylien varrella.

Kiinnostuitko?

Jos haluat liittyä joukkoomme, jätä hakemuksesi kautta viimeistään 19.11.2023 hakusivustomme kautta (Apply now). Löydät ”Apply now” -linkin englanninkielisestä ilmoituksesta. Jos olet Aallon työntekijä tai vierailija, haethan sisäistä hakukanavaa käyttäen kirjautumalla ensin Workday-järjestelmään (internal jobs).

Hakeaksesi tehtävään lähetäthän seuraavat dokumentit englannin kielellä ja yhtenä PDF-tiedostona:

 • 1 sivun motivaatiokirje
 • 1 sivun kuvaus aiemmasta tutkimuskokemuksesta
 • CV, joka sisältää mahdollisen listauksen julkaisuista sekä väitöskirjasi otsikon
 • Referenssit, joihin voimme ottaa yhteyttä

Paikka täytetään sopivan kandidaatin löytyessä.

Haluatko tietää enemmän meistä ja tulevista kollegoistasi? Katso nämä videot: Aalto University – Towards a better world, Aalto People, and Shaping a Sustainable Future. Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/fi/toihin-aaltoon

Tutustu uuteen virtuaalikampuskokemukseemme:  https://virtualtour.aalto.fi/.

Lisätietoa tehtävästä saat professori Tiina Nypelöltä (tiina.nypelo(at)aalto.fi). Hakuprosessiin ja rekrytointijärjestelmään liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä HR Partner Noora Katiskoon (noora.katisko(at)aalto.fi).

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: