Palvelut

IT-politiikkoja

Aalto-yliopiston tietojärjestelmien käyttöpolitiikka

Aalto-yliopiston tietojärjestelmien käyttöpolitiikka koskee kaikkia yliopistoyhteisön jäseniä ja sitä sovelletaan kaikkiin yliopiston hallinnassa tai muutoin yliopiston vastuulla oleviin tietojärjestelmiin ja niiden käyttöön. Käyttöpolitiikkaan liittyvä Toimintaohje Aalto-yliopiston tietojärjestelmien käyttöoikeuksien voimassaolosta täsmentää käyttöoikeuksien ja käyttäjätunnusten voimassaoloa.

Salasanaohje

Unohtuneen salasanan voi vaihtaa https://salasana.aalto.fi   -palvelussa tai asiakaspalvelupisteessä. Tunnistukseen käytetään poliisin myöntämää sirullista henkilökorttia tai pankkitunnuksia.

Ohjeessa kerrotaan kriteerit hyvälle salasanalle. Salasanaohjeessa kuvataan myös tavat, joilla esim. PAVEn tarjoamien, erillistä salasanaa edellyttävien palveluiden salasanoja on lupa välittää käyttäjille.

Salasanaohje

Tietotekniikkarikkomusten seuraamuskäytäntö Aalto-yliopistossa

Tietotekniikkarikkomusten seuraamuskäytäntö on suositus, jonka mukaan harkitaan kunkin rikkomustapauksen seuraamuksia tapauskohtaisesti. Suositukseen liittyy henkilökuntaa, opiskelijoita ja muita koskien taulukot, jotka esimerkinomaisesti kertovat, minkälaisia seuraamuksia erityyppisistä rikkomuksista saattaa seurata.

Vastaavia palveluita

Tietoturvapolitiikat

Tietoturvaryhmä osallistuu joko omistajana tai asiantuntijana tietoturvaohjeiden ja -politiikkojen tuottamiseen ja kehittämiseen. Tietoturvapolitiikat tarkoittavat Aalto-yliopiston IT:tä ja tietoturvallisuutta koskevia sääntöjä, ohjeita ja muita vastaavia dokumentteja.

Tietoturva

Tietoturvan uutisia ja ohjeita tutkimukselle, opetukselle ja päivittäiseen työhön eri aihepiireistä: Antivirus, Etä- ja matkatyö, Puhelin, Salaus ja Turvallinen sähköposti.

Kuva puhelimesta kädessä. Kuvaaaja Aalto-yliopisto/ Aleksi Poutanen
Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu