Palvelut

Häirinnän ja epäasiallisen kohtelun ehkäisy ja ohjeet

Aallon Code of Conduct määrittelee koko Aalto-yhteisöä koskeviksi toimintamme perusperiaatteiksi tasa-arvon, puolueettomuuden ja keskinäisen kunnioittamisen. Code of Conductiin liittyvät myös häirinnän ja epäasiallisen kohtelun ehkäisyn mallit ja ohjeet.
Kuva uudet opiskelijat

Aalto-yliopiston tavoitteena on olla työ- ja opiskeluyhteisö, jossa jokaisella on turvallista työskennellä ja opiskella ja jossa kaikkia arvostetaan sekä kohdellaan kunnioittavasti. Siten emme Aalto-yliopistossa hyväksy minkäänlaista epäasiallista kohtelua, kiusaamista tai sukupuolista häirintää.

Mikäli koet tulleesi häirityksi tai kohdelluksi epäasiallisesti, vie asiaasi rohkeasti eteenpäin ja pyydä apua – voit olla yhteydessä Aallon häirintäyhdyshenkilöihin, omaan HR:ääsi, esimieheesi tai  hänen esimieheen, jotka ovat kaikki käytettävissäsi ja tukenasi. Aallossa on selkeät ja yhtenäiset toimintamallit häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttumisessa. Jokainen yhteisön jäsen on myös omalta osaltaan vastuussa työpaikkansa ja opiskeluyhteisönsä ilmapiiristä sekä hyvinvoinnista.

Häirintä ja epäasiallinen kohtelu on yleisen hyvän tavan tai lain vastaista vastuutonta toistuvaa käyttäytymistä, joka voi jatkuessaan vaarantaa työntekijän henkistä tai fyysistä terveyttä. Työnantajan velvollisuus on varmistaa henkilöstölleen terveelliset ja turvalliset työolot, ja selvittää viivytyksettä ilmennyttä häirintää ja epäasiallista kohtelua käytettävissä olevin keinoin (työturvallisuuslaki).

 

   

  "Käyttäydymme vastuullisesti ja kunnioitamme yhteisömme muiden jäsenten oikeutta nauttia turvallisesta ja viihtyisästä yliopistosta"

  Code of Conduct

  Yhteystietoja ja ohjeita

  1. Aallon häirintäyhteyshenkilöt: Anne Petroff [email protected] ja Mikko Raskinen mikko.raskinen@aalto.fi
  2. HR-palvelut  
  3. Oppimispalvelut 
  4. Työsuojeluvaltuutetut  
  5. Työsuojelupäällikkö Seija Piiponniemi-Lahti [email protected]
  6. Luottamusmiehet 
  7. Työterveyshuolto 

  8. AYY: https://www.ayy.fi/fi/palvelut-jasenille/hairintayhdyshenkilot

  Aallon tapa toimia

  Aallon tapa toimia

  Aallon toimintaperiaatteet ovat yhteenveto Aalto-yhteisön toimintaa ja käyttäytymistä ohjaavista reilun pelin säännöistä. Ne perustuvat Aallon arvoihin ja luovat yhteistä toimintakulttuuria.

  Aallon tapa toimia

  Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo Aalto-yliopistossa

  Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

  Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.

  Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen
  People biking in front of Väre and ABloc

  Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

  Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

  Palvelut
  Tätä palvelua tarjoaa:

  Henkilöstöpalvelut

  Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu