Palvelut

Häirinnän ja epäasiallisen kohtelun ehkäisy ja ohjeet

Aallon Code of Conduct määrittelee koko Aalto-yhteisöä koskeviksi toimintamme perusperiaatteiksi tasa-arvon, puolueettomuuden ja keskinäisen kunnioittamisen. Code of Conductiin liittyvät myös häirinnän ja epäasiallisen kohtelun ehkäisyn mallit ja ohjeet.
Kuva uudet opiskelijat

Aalto-yliopiston tavoitteena on olla työ- ja opiskeluyhteisö, jossa jokaisella on turvallista työskennellä ja opiskella ja jossa kaikkia arvostetaan sekä kohdellaan kunnioittavasti. Siten emme Aalto-yliopistossa hyväksy minkäänlaista epäasiallista kohtelua, kiusaamista tai sukupuolista häirintää.

Mikäli koet tulleesi häirityksi tai kohdelluksi epäasiallisesti, vie asiaasi rohkeasti eteenpäin ja pyydä apua – voit olla yhteydessä esimieheesi, hänen esimieheen, omaan HR:ääsi tai Aallon häirintäyhdyshenkilöihin, jotka ovat kaikki käytettävissäsi ja tukenasi. Aallossa on selkeät ja yhtenäiset toimintamallit häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttumisessa. Jokainen yhteisön jäsen on myös omalta osaltaan vastuussa työpaikkansa ja opiskeluyhteisönsä ilmapiiristä sekä hyvinvoinnista.

Häirintä ja epäasiallinen kohtelu on yleisen hyvän tavan tai lain vastaista vastuutonta toistuvaa käyttäytymistä, joka voi jatkuessaan vaarantaa työntekijän henkistä tai fyysistä terveyttä. Työnantajan velvollisuus on varmistaa henkilöstölleen terveelliset ja turvalliset työolot, ja selvittää viivytyksettä ilmennyttä häirintää ja epäasiallista kohtelua käytettävissä olevin keinoin (työturvallisuuslaki).

Aallon häirintäyhdyshenkilöihin voit ottaa kaikissa tilanteissa yhteyttä

Aallon henkilöstön häirintäyhdyshenkilöt ovat Anne Petroff [email protected] ja Mikael Henny [email protected]. Häirintäyhdyshenkilöihin voit olla yhteydessä luottamuksellisesti ja asiaasi ei viedä eteenpäin ilman suostumustasi. Häirintäyhdyshenkilöt auttavat ja tukevat häirintää tai epäasiallista kohtelua kokenutta tai sitä nähnyttä/todistanutta henkilöä.

  "Käyttäydymme vastuullisesti ja kunnioitamme yhteisömme muiden jäsenten oikeutta nauttia turvallisesta ja viihtyisästä yliopistosta"

  Code of Conduct

  Yhteystietoja ja ohjeita

  1. Aallon häirintäyhteyshenkilöt: Anne Petroff [email protected] ja Mikael Henny [email protected]
  2. HR-palvelut  
  3. Oppimispalvelut 
  4. Työsuojeluvaltuutetut  
  5. Työsuojelupäällikkö Seija Piiponniemi-Lahti [email protected]
  6. Luottamusmiehet 
  7. Työterveyshuolto 

  8. AYY: https://www.ayy.fi/fi/palvelut-jasenille/hairintayhdyshenkilot

  Aallon tapa toimia

  Aallon tapa toimia

  Aallon tapa toimia

  Aallon toimintaperiaatteet ovat yhteenveto Aalto-yhteisön toimintaa ja käyttäytymistä ohjaavista reilun pelin säännöistä. Ne perustuvat Aallon arvoihin ja luovat yhteistä toimintakulttuuria.

  Aalto-yliopisto

  Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo Aalto-yliopistossa

  Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

  Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo Aalto-yliopistossa

  Aalto-yliopiston tavoitteena on tarjota kaikille tasa-arvoinen ja yhdenvertainen toimintaympäristö, jossa eri sukupuolia, eri tehtävissä olevia ja erilaisten taustan omaavia työntekijöitä ja opiskelijoita kohdellaan tasapuolisesti ja joka mahdollistaa yhdenvertaisen osallistumisen yliopiston toimintaan.

  Aalto-yliopisto
  Tätä palvelua tarjoaa:

  Henkilöstöpalvelut

  Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu