Opiskelu Aallossa

Uramahdollisuudet ja työllistyminen Aallon opiskelijoille

Haluamme Aalto-yliopistossa tukea opiskelijoita oman polun löytämisessä jo oppiaineiden valitsemisesta ja opintojen aloituksesta lähtien. Tältä sivulta voit lukea uramahdollisuuksista, joita alojemme opinnot, yhteisömme ja yritysverkostomme avaavat. Voit myös tutustua palveluihin, jotka auttavat sinua unelmaurasi suunnittelussa tulevien opintojesi aikana.
Students sitting and discussing in a lounge area with coffee and notebooks

Yritysyhteistyö osana opintoja

Uskomme käytännönläheisen ja yhteistyöhenkisen oppimisen kehittävän opiskelijoidemme ongelmanratkaisutaitoja ja luovuutta, minkä vuoksi useilla kursseillamme tehdään harjoitustöitä oikeiden yritysten haasteiden parissa. Opiskelijat pääsevät ratkomaan kursseilla vierailevien yritysten antamia tehtäviä ja esittämään ratkaisujaan yritysten edustajille. Alasta ja opinnoista riippuen opiskelijat voivat päästä myös laittamaan kädet saveen käytännön harjoitteluiden ja työpajojen kautta.

kuvituskuva opiskelijoista

Haluatko tietää lisää aiemmista opintoprojekteista?

Täältä löydät uutisia erilaisista tosielämän haasteista, joita opiskelijat ovat ratkoneet yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Yritysyhteistyö

Yrittäjyys ja startup-kulttuuri Aalto-yliopistossa

Tiesitkö, että yli puolet suomalaisissa yliopistoissa syntyneistä startup-yrityksistä ovat peräisin Aallosta? Vuosittain Aallon ekosysteemissä perustetaan jopa 70-100 uutta yritystä.

Innostamme opiskelijoita oppimaan ja ajattelemaan yrittäjämäisesti sisällyttämällä yrittäjyyskursseja kaikille opintoaloille. Tavoitteenamme on tarjota kaikille opiskelijoillemme työkaluja yrittäjyyteen ja mahdollisuuksia oppia yrittäjähenkisiä ajattelumalleja. Jokaisella Aallon opiskelijalla on myös mahdollisuus tehdä yrittäjyyden sivuainekokonaisuus Aalto Ventures Program -ohjelman kautta.

Vilkkaan yrittäjyysyhteisön taustalla on erityisesti matalan hierarkian kulttuuri sekä opiskelijoiden aktiivinen toiminta. Opiskelijavetoiset yhdistykset ovatkin mitä otollisin ympäristö tutustua muiden yrittäjyydestä kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa. Yhteisössämme on syntynyt muun muassa Euroopan suurin design-hackathon Dash, hackathon ja tech-yhteisö Junction sekä startup kiihdyttämö Kiuas

Slush

Yrittäjyys ja innovaatiot

Aalto-yliopiston yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemissä syntyy kannattavaa liiketoimintaa.

Aaltoes

Aalto Entrepreneurship Society (ulkoinen linkki)

Euroopan suurin ja aktiivisin opiskelijavetoinen yrittäjyysyhteisö.

aalto ventures program logo

Aalto Ventures Program (ulkoinen linkki)

Valmistaa opiskelijoita kasvuyrittäjyyteen huippulaatuisen koulutuksen, tapahtumien ja muiden aktiviteettien kautta.

Tutustu Aallon alumnien tarinoihin

  Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.

  “Kauppiksen tutkinnon avulla olen pystynyt elämään omannäköistä elämää. Teen nykyään esimerkiksi digitaalista mainontaa, eli yritän puristaa mahdollisimman pieneen merkkimäärään merkityksellisiä sanomia. Kirjoitan myös Hildur-dekkarisarjaa eli työnkuvani on hyvin moninainen."

  Satu Rämö, viestintäalan yrittäjä, kirjailija

  Katso video

  A portrait of Reetta Kaila from Wärtsilä looking off-camera

  “Siirryin korporaatiomaailmasta pieneen start-upiin ja vastaan siellä teknologiasta. Meillä on missiona sähköistää koko prosessiteollisuuden kuumat prosessit, jotka käyttävät fossiilisia polttoaineita niiden lämmittämiseen. Meidän innovaation takana on rakettitiedettä, turbomekaniikkaa ja kemian tekniikkaa ja me yhdistämme nämä eri osa-alueet uudella tavalla.”

  Reetta Kaila, Chief Technology Officer, Coolbrook

  Katso video

  Tiina Lindh-Knuutila

  “Kaikki lähti siitä, että olin laajasti kiinnostunut kielestä ja kommunikaatiosta, mutta myös teknisistä ratkaisuista, joilla kieltä voi tutkia sekä helpottaa ihmisten elämää. Työssäni yritän saada asiakkaiden tarpeet ja meidän tarjoamat palvelut kohtaamaan. Asiakkaamme saattavat esimerkiksi tarvita puheentunnistusta, jolla lääkärien sanelemat potilaskertomukset saadaan tekstimuotoon nopeammin tai tekstityspalveluita, joiden kysyntä on kasvanut uusien saavutettavuusvaatimusten myötä.”

  Tiina Lindh-Knuutila, ratkaisuarkkitehti, Lingsoft

  Lue Tiinan tarina

  Mies seisoo rakennuksen edessä palkintokirja kädessään

  ”Kaiken minkä olen elokuvantekemisestä oppinut, olen oppinut kymmenen vuoden opiskelujeni aikana, mutta on todella vaikea hahmottaa missä ja milloin se oppiminen on tapahtunut. Väitän että itse tuo ajan pituus on antanut mahdollisuuden löytää rauhassa oma näkökulma elokuvantekoon. Olen luontaisesti aika introvertti, mutta opiskeluissa olen päässyt altistamaan itseäni ja ideoitani muille siinä määrin, että ujouteni ei enää tule yhteistyön tai julkisen esiintymisen esteeksi.”

  Jesse Jalonen, elokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja ja -kuvaaja

  Lue Jessen tarina

  Siniseen asun pukeutunut Maija Jokela istumassa pyöreän pöydän ääressä neuvotteluhuoneessa, taustalla suuren sohvan oranssi selkänoja.

  ”Pääsin kaikkiin muihin hakemiini paikkoihin paitsi lääkikseen ja ajattelin, että menen rakennustekniikkaan vähän kertaamaan matematiikkaa ja fysiikkaa. Työ rakennuttajakonsulttiyrityksessä avasi silmät sille, mitä kaikkea projektinjohtaminen ja rakennuttaminen voi olla. Tykkään tehdä ihmisten kanssa töitä, koordinoida, johtaa ja nähdä tuloksia. Jos tulee ongelmia, ja ainahan projekteissa niitä tulee, niitä pitää lähteä ratkomaan. Ei voi pysähtyä ja odottaa.” 

  Maija Jokela, toimitusjohtaja, Ramboll Finland

  Katso videoLue tarina

  A student interviewing Aalto University alumnus for a video

  “Oikeastaan kaikki mitä työssäni tehdään, edesauttaa kestävää kehitystä. Jos mietimme energia-alaa, se on oleellinen tekijä esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa. Alallani kaikki työ edesauttaa sitä, että pääsisimme päästöttömään energiajärjestelmään ja saisimme enemmän kestäviä ratkaisuja käyttöön. Käytännössä luomme puhdasta tulevaisuutta.”

  Eero Järvinen, Specialist, Fingrid

  Katso video ja tutustu Eeron ja muiden alumnien tarinoihin

  Kansainvälinen ura

  Aallossa opiskellessa voit kartuttaa kansainvälistä kokemusta itsellesi parhaalla tavalla. Voit halutessasi opiskella ja tehdä töitä ulkomailla tai osallistua kotimaassa monikulttuurisiin projekteihin ja ryhmätöihin.

  Tuemme ja kannustamme opiskelijoita lähtemään vaihto-opiskelemaan tai työharjoitteluun ulkomaille. Kansainvälisestä urasta unelmoivalle hyvä vaihtoehto voi olla hakeminen maisteriopintoihin kansainväliseen yhteistutkinto-ohjelmaan, joka sisältää automaattisesti pidemmän opiskelujakson toisessa maassa. Aallossa on myös mahdollista osallistua yksittäisille kursseille, joihin kuuluu opintomatka ulkomaille.

  Aalto-yliopiston monikulttuurisessa yhteisössä saat useita mahdollisuuksia päästä mukaan kansainvälisiin tiimeihin. Voit löytää kansainvälisiä ystäviä esimerkiksi opiskeluprojektien tai aktiivisen opiskelijayhteisömme kautta. Yhdistykset ja ainejärjestöt avaavat myös ovia lähteä esimerkiksi harrastusmatkoille tai yritysvierailulle ulkomaille.

  Three smiling students cycling in Otaniemi in the summer.

  Kansainvälisyys ja opinnot ulkomailla

  Hankkiessasi kansainvälistä kokemusta saat sekä henkilökohtaiseen että työelämään sovellettavissa olevia taitoja.

  Palvelut
  Aalto University students at Learning Centre

  Kansainväliset yhteistutkinto-ohjelmat

  Aalto-yliopisto tarjoaa kansainvälisessä yhteistyössä toteutettavia yhteistutkinto-ohjelmia yli kymmenessä maassa. Ohjelmien hakuajat ja valintamenettelyt poikkeavat muista Aallon maisteriohjelmista.

  Hakijapalvelut
  Students doing big soap bubbles in a party for semester start.

  Kansainvälisyys | AYY (ulkoinen linkki)

  Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan kautta pääset tutustumaan opiskelijoihin maailman ympäri. AYY:n toimijat toivottavat tervetulleiksi niin kansainväliset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat kuin suomalaiset opiskelijat.

  Urapalvelut ja urakehitys

  Aalto-yliopiston uramuotoilussa tukeva Career Design Lab auttaa tulevaisuuteen valmistautumisessa tarjoamalla koulutusta, uraohjausta, rekrytointitapahtumia ja työkaluja opiskelijoille. Kattavat palvelut sisältävät sekä yleisiä ohjeita ja vinkkejä että konkreettisia käytännön työkaluja oman polun muotoiluun ja työelämään valmistautumiseen. Kannustamme aloittamaan vaihtoehtojen testausta askel kerrallaan jo opintojen alusta lähtien!

  Uramuotoilu on kokeileva lähestymistapa oman urapolun rakentamiseen ja siksi kannustamme opiskelijoita testaamaan erilaisia vaihtoehtoja luovasti. Esimerkiksi monialainen ja aktiivinen Aalto-yhteisö on erinomainen paikka päästä hiomaan omia taitojaan ja kasvattamaan verkostojaan opiskelijaympäristössä. Jokainen projekti, kesätyö ja vapaaehtoistehtävä kartuttaa arvokkaita urataitoja ja auttaa omien mielenkiinnonkohteiden ja vahvuuksien tunnistamisessa.

  AaltoStudents

  Uramuotoilua opiskelijoille

  Uramuotoilu on kokeileva lähestymistapa mielekkään urapolun rakentamiseen jatkuvasti muuttuvassa työelämässä.

  Career Design Lab
  A man listening lifewide learning courses while doing sports

  Opi verkossa

  Avoimet verkkokurssit Aallon keskeisistä osaamisalueista ovat saatavillasi veloituksetta, ja voit aloittaa oppimisen heti.

  Elämänlaajuinen oppiminen
  Teksti Talent Expo - Aalto University's largest recruitment event mustalla pohjalla

  Talent Expo

  Rekrytointi- ja kontaktointitapahtuma tuo yhteen talouden, taiteiden ja suunnittelun sekä tekniikan alojen työnantajat ja opiskelijat.

  Aalto-yliopistosta 2017 valmistuneista maistereista 93 prosenttia suosittelisi koulutustaan muille.

  Aalto-yliopiston uranseurantakysely, 2022. Kysely toteutetaan 5 vuotta valmistumisen jälkeen.

  Aalto-yliopistossa opiskelleiden työllistyminen

  Aalto-yliopistosta valmistuneet rakentavat erinäköisiä urapolkuja ja työllistyvät tutkinnon suorittamisen jälkeen erittäin hyvin. Toteutamme uranseurantakyselyn Aallossa opiskelleille viisi vuotta valmistumisen jälkeen. Vuoden 2022 kyselyn mukaan viisi vuotta aikaisemmin tutkinnon suorittaneista 96 % kokee, että työnantajat arvostavat tutkintoa ja 93 % suosittelisi koulutustaan muille. Aallossa opiskelleet onnistuvat löytämään omaa tutkintoaan vastaava työtä ja saavat siitä hyvää palkkaa.

  Photo: Unto Rautio

  Aalto-yliopistosta valmistuneet työelämässä

  Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut seuraa alumniensa sijoittumista työelämään ja heidän urakehitystään.

  Yhteistyö

  Aallosta huippu-uralle – uratarinoita Aaltolaisilta

  Urapolkuja on yhtä monta kuin on tekijääkin. Tietyn koulutusohjelman valinta ei täysin määritä sitä, miltä tulevaisuutesi näyttää, vaan omien valintojesi avulla voit muokata opinto- ja urapolkuasi. Aallosta valmistuneita työskentelee erikokoisissa yrityksissä, järjestöissä ja yrittäjinä kotimaassa ja ulkomailla. Opinnot antavat erinomaisen pohjan myös akateemiselle uralle. Tutustu Aaltolaisten uratarinoihin!

  Kauppatieteen opiskelija poseeraa A-kyltin vieressä podcast-studiossa

  Kauppistyypit ja uramyytit -podcast Spotifyssa (ulkoinen linkki)

  Mikä on konsultti? Nukkuuko yrittäjät koskaan? Onko kaikilla rahoitusalalla toppaliivit? Näistä ja muista kauppatieteisiin ja työelämään liittyvistä myyteistä jutellaan Kauppiksen opiskelijan Tumen juontamassa videopodcastissa, joss vierailee eri ammattien edustajia.

  Heli Julkunen seisoo talvisessa maisemassa ja katsoo hymyillen pois kamerasta. Hänellä on päällään valkoinen talvitakki ja taustalla näkyy sumua, puita ja lumihankia.

  Tietotekniikkaa opiskellut voi soveltaa tekoälyä parempien syöpähoitojen kehittämiseen

  Heli Julkunen kehitti diplomityötään varten koneoppimismenetelmää, joka ennustaa, miten eri lääkeyhdistelmät tappavat syöpäsoluja. Nyt hän työskentelee datatieteilijänä ja kehittää ennakoivaa terveydenhoitoa.

  Uutiset
  A man in a soundproof studio waving an object to create sound

  Äänien luomista ja riman nostamista - haastattelussa äänisuunnittelija Iivo Korhonen

  Arkiset äänet tukevat henkilöhahmojen persoonallisuutta, ja näitä ääniä luo Iivo Korhonen. Hän kannustaa kaikkia suuriin unelmiin, sillä ne voivat muuttua todeksi.

  Uutiset
  Bioinformaatioteknologian opiskelija Silva Robbins teekkarilakissa. Kuva: Markus Toivonen

  Opiskelija Silva Robbins: Lääkäri ei ole ainoa uravaihtoehto lääketieteestä kiinnostuneille

  Bioinformaatioteknologiaa opiskeleva Silva on ahkerasti mukana opiskelijaelämässä. Hänen mielestään Otaniemen kampus on ainutlaatuinen, koska se yhdistää eri alat ja niiden opiskelijakulttuurit.

  Uutiset
  CHEM alumni Reetta Hassinen
  Kemian tekniikan korkeakoulu
  Kuvassa saara Hietanen seisoo Kauppakorkeakoulun aulassa portaiden edessä.

  Monenlaisia urapolkuja: veroasiantuntija Saara Hietanen saa rakentaa parempaa maailmaa

  Eläinrakas Hietanen kiinnostui jo yläasteella järjestöjen toiminnasta, mutta urapolku järjestömaailmaan ja vaikuttamistyön pariin kulki kansainvälisen tilintarkastusyrityksen kautta. Eläinten oikeuksien sijaan Hietanen päätyi edistämään vero-oikeudenmukaisuutta.

  Uutiset
  Juhani with a bottle of Coca Cola
  Kemian tekniikan korkeakoulu
  Kuvassa Markus Puhakka seisoo puutarhamyymälässä, ja ympärillä näkyy viherkasveja.

  Monenlaisia urapolkuja: Markus Puhakka kehittää puutarha-alan perheyrityksen liiketoimintaa ja nauttii, kun saa keväällä tarttua lapion varteen

  Eräoppaan ammattiakin harkinnut Puhakka opiskeli Kauppakorkeakoulussa markkinointia ja kansainvälisen liiketoiminnan johtamista. Nyt hän yhdistää liiketoimintaosaamistaan puutarhurin töihin suomalaisessa puutarha-alan perheyrityksessä.

  Uutiset
  four band members posing on a small stage in colourful and shiny clothes

  Muotisuunnittelija, valokuvaaja ja bändi yhdistivät voimansa ja loivat maagisen kesäutopian

  Muotisuunnittelija Justus Kantakoski ja valokuvaaja Mortti Saarnia olivat tänä vuonna EMMA-ehdokkaita Suistamon Sähkö -yhtyeen musiikkivideon kanssa.

  Uutiset

  Tilaa hakijan uutiskirje

  Kuule lisää hakemisesta ja opiskelijaelämästä Aallossa. Tilaamalla uutiskirjeemme saat ajankohtaista tietoa hakemisesta, tapahtumista ja opiskelumahdollisuuksista suoraan sähköpostiisi.

  Tilaa uutiskirje!
  Three students looking at a smartphone screen and smiling at a graduation party. Photo: Jaakko Kahilaniemi / Aalto University

  Seuraa meitä somessa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: