Lahjoita tulevaisuus

Inspiraatiota ja vauhtia yrittäjyyteen

Peräti puolet Suomen yliopistoissa syntyvistä yrityksistä on lähtöisin Aalto-yliopistosta.
Aalto-yliopisto A Grid / Photo: Unto Rautio

Aalto-yhteisöstä ponnistaa joka vuosi lähes 100 uutta yritystä. Tämä on puolet yliopistoissa syntyvistä yrityksistä Suomessa. Yli 3 700 opiskelijaa on osallistunut yrittäjyysopetusta tarjoavaan Aalto Ventures Programiin viimeisen kuuden vuoden aikana. Slush kasvoi maailmanmaineeseen Aallon opiskelijoiden käsissä. Vuonna 2019 Slushiin osallistui 3 500 startup-yritystä, 2 000 sijoittajaa ja 25 000 kävijää.

A Grid on yksi Euroopan suurimpia yhteisötiloja. Se kokoaa Aallon kampukselle saman katon alle yli 150 startupia, pienyrityksiä, luovia yrittäjiä, kiihdyttämöitä ja muita kumppaneita. Aallon innovaatiopalveluiden tavoitteena on muuntaa tutkimustuloksia positiivisiksi yhteiskunnallisiksi vaikutuksiksi kaupallistamisen kautta. Vuosittain julkistetaan yli 150 keksintöä ja perustetaan yli 10 spinout-yritystä.

Aalto Startup Center on erityisesti teknologiayritysten kiihdyttämö, jossa luodaan liiketoimintaa myös tutkimukseen perustuvista projekteista. Mukana on noin 40 yritystä, joista 10 toimii avaruusteknologiaan erikoistuneen Euroopan avaruusjärjestön ESA BIC Finlandin alla.

Aalto Entrepreneurship Society on Euroopan suurin ja aktiivisin opiskelijavetoinen yrittäjyysyhteisö. Se on mukana rakentamassa ja inspiroimassa yrittäjien seuraavaa sukupolvea. Euroopan suurin opiskelijoiden yrittäjyystapahtuma FallUp tuo yhteen opiskelijat, startupit, yritykset ja headhunterit.

Aallon strategisen johtamisen ja kasvuyrittäjyyden tutkimusryhmä on yksi johtavista alan toimijoista Euroopassa. Yksikkö tarjoaa oppimiskokemuksia, jotka avaavat opiskelijoille kansainvälisiä uramahdollisuuksia.

Aallolla on kaikkiaan 2 500 yritysyhteistyökumppania. Tavoitteemme on rakentaa merkittäviä, pitkän aikavälin strategisia kumppanuuksia yritysten ja julkisten toimijoiden kanssa. Kumppaneitamme ovat muun muassa ABB, SAAB, Neste, Nokia ja Wärtsilä. Yhteistyö käsittää tutkimuksen, opetuksen, opinnäytetyöt, kurssiprojektit ja yritysten läsnäolon kampuksella. Graduista ja diplomitöistä noin 70 prosenttia tehdään yhteistyössä yritysten kanssa.

Lue lisää

Aalto Ventures Program (ulkoinen linkki)

Valmistaa opiskelijoita kasvuyrittäjyyteen huippulaatuisen koulutuksen, tapahtumien ja muiden aktiviteettien kautta.

aalto ventures program logo

A Grid (ulkoinen linkki)

A Grid on Pohjois-Euroopan suurimpia kasvuyrityskeskuksia, jossa asuu mm. startupeja ja kiihdyttämöitä. Löydä tila yrityksellesi!

AGrid logo

Aalto Startup Center (ulkoinen linkki)

Aalto Startup Center tarjoaa toimintaansa aloittaville startupeille kattavan kehityspolun kannattavan liiketoiminnan käynnistämiseen.

Startup Center

Aalto Entrepreneurship Society (ulkoinen linkki)

Euroopan suurin ja aktiivisin opiskelijavetoinen yrittäjyysyhteisö.

Aaltoes
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: