Uutiset

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Kuva: Aalto-yliopisto / Roee Cohen

Noin 60 prosenttia Aallon kauppatieteiden opiskelijoista suorittaa osan tutkinnostaan opiskelijavaihdossa ulkomailla. Mikkelin kampuksen International Business -kandidaattiohjelman opiskelijoille opiskelijavaihto on pakollinen osa tutkintoa.

Kauppakorkeakoulu kannustaa opiskelijoitaan lähtemään ulkomaanvaihtoon tukien jokaista vaihtoon lähtijää rahallisella stipendillä. Tämä ei olisi mahdollista ilman lahjoittajia. 

”Olemme vuosien saatossa saaneet monenlaisia lahjoituksia opiskelijavaihtoon. Näitä ovat esimerkiksi Einar ja Hanna Haapalan testamenttilahjoitus, Kauppatieteiden kandidaattiyhdistyksen lahjoitus sekä Geselliuksen säätiön (Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond) pitkäaikainen tuki opiskelijavaihtoon”, kertoo Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki. ”Opiskelijavaihtojen tarjoamat kokemukset lisäävät arvokkaalla tavalla opiskelijoidemme valmiuksia toimia kansainvälisessä ympäristössä ja sitä kautta ne tukevat myös suomalaista yhteiskuntaa ja liike-elämää.” 

160 yhteistyöyliopistoa ympäri maailmaa

Kauppakorkeakoululla on noin 160 yhteistyöyliopistoa ympäri maailmaa, aina Afrikasta Eurooppaan ja Amerikasta Aasiaan. ”Maailmantilanne vaikuttaa joka vuosi siihen, missä maanosassa tai maassa opiskelijat haluavat suorittaa vaihtojaksonsa. Esimerkiksi Hong Kong oli ennen pandemiaa yksi suosituimmista Aasian kohteista, mutta kiinnostus sitä kohtaan väheni jo vuoden 2019 tapahtumien vuoksi. Meneillään olevan hakukierroksen perusteella näyttää siltä, että kiinnostus Hong Kongiin hakemiseen on hiljalleen palaamassa, kertoo opiskelijavaihdon suunnittelija Sanna Huovinen-Kiuru

Kansainvälistymisen palo ei ole kauppatieteiden opiskelijoilta kadonnut, vaan epävarmuustekijöistä huolimatta opiskelijavaihto koetaan tärkeänä osana opiskelua ja työelämävalmiuksien kerryttämistä. ”Jos yhdessä maanosassa tai maassa on levotonta, haetaan muihin maihin ja maanosiin. Pyrimme kehittämään yhteistyöyliopistoverkostoa maailmantilanteen ja opiskelijakysynnän mukaan”, sanoo Kauppakorkeakoulun kansainvälisten asioiden päällikkö Saila Kurtbay

”Pandemia vaikeutti opiskelijavaihtoon lähtemistä, kun monet maat oli sen vuoksi suljettu. Lukuvuodeksi 2022–2023 ulkomaanvaihtoon hakikin sitten ennätykselliset 543 opiskelijaa. Suosituimmat kohteet ovat yleensä olleet Italia, Australia, Singapore ja Yhdysvallat. Viime vuosien epävakaa geopoliittinen tilanne on johtanut ensimmäistä kertaa siihen, että Euroopan kohteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi. Olemmekin solmineet uusia partneruuksia sekä lisänneet yhteistyötä etenkin Italian, Portugalin, Ranskan ja Espanjan yliopistojen kanssa”, Kurtbay jatkaa.

Timo Korkeamäki iloitsee siitä, että Kauppakorkeakoulu pystyy kannustamaan opiskelijoita ulkomaanvaihtoon rahallisestikin. ”Suurin osa opiskelijavaihtoon kohdennetuista lahjoituksista on sijoitettu pääomittavaan rahastoon, jonka tuottoja käytämme ulkomaanvaihdon stipendeihin. Kiitän lämpimästi jokaista organisaatiota ja yksityishenkilöä, joka on tukenut kansainvälistä vaihto-ohjelmaamme. Yhdessä autamme opiskelijoita kansainvälistymään ja mahdollistamme heille ikimuistoisia kokemuksia maailmalla!”

Kansainvälisen opiskelijavaihdon tukeminen

Kannustamme Kauppakorkeakoulussa opiskelijoitamme kansainvälistymiseen tukemalla rahallisesti jokaisen opiskelijan vaihto-opintoja ulkomailla. Lahjoittamalla autat opiskelijoitamme kartuttamaan Suomen kilpailukyvyn kannalta tärkeää osaamista.

Lue lisää
Digital Business students at Design Methods class. Photo: Ayse Pekdiker
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Saban Ramadani, Photo by Hayley Le
Opinnot Julkaistu:

Saban Ramadani: Onko radikaalia keksiä raketti viikossa?

“Jos sinulta odotetaan nopeita ratkaisuja vaikkapa kuvataiteessa, häviääkö itse tarkoitus luomisen prosessissa? Onko se radikaalia, että keksii raketin viikossa?”
Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
Visuaalisen tekoälyn avulla luotu hahmotelma kaupunkialueen kehittämiseksi Batterseassa, Lontoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat tekoälyn avulla sosiaalisia innovaatioita Lontooseen

Suunnittelussa yhdistettiin ensimmäistä kertaa laadullinen evolutionaarinen suunnittelu ja visuaalinen generatiivinen tekoäly.
@aallonteekkarit TikTok-tili
Opinnot Julkaistu:

Seuraa @aallonteekkarit-tiliä TikTokissa!

Tekniikan alan opiskelijoiden videot kertovat teekkarielämästä ja eri hakukohteista.