Uutiset

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Kuva: Aalto-yliopisto / Roee Cohen

Noin 60 prosenttia Aallon kauppatieteiden opiskelijoista suorittaa osan tutkinnostaan opiskelijavaihdossa ulkomailla. Mikkelin kampuksen International Business -kandidaattiohjelman opiskelijoille opiskelijavaihto on pakollinen osa tutkintoa.

Kauppakorkeakoulu kannustaa opiskelijoitaan lähtemään ulkomaanvaihtoon tukien jokaista vaihtoon lähtijää rahallisella stipendillä. Tämä ei olisi mahdollista ilman lahjoittajia. 

”Olemme vuosien saatossa saaneet monenlaisia lahjoituksia opiskelijavaihtoon. Näitä ovat esimerkiksi Einar ja Hanna Haapalan testamenttilahjoitus, Kauppatieteiden kandidaattiyhdistyksen lahjoitus sekä Geselliuksen säätiön (Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond) pitkäaikainen tuki opiskelijavaihtoon”, kertoo Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki. ”Opiskelijavaihtojen tarjoamat kokemukset lisäävät arvokkaalla tavalla opiskelijoidemme valmiuksia toimia kansainvälisessä ympäristössä ja sitä kautta ne tukevat myös suomalaista yhteiskuntaa ja liike-elämää.” 

160 yhteistyöyliopistoa ympäri maailmaa

Kauppakorkeakoululla on noin 160 yhteistyöyliopistoa ympäri maailmaa, aina Afrikasta Eurooppaan ja Amerikasta Aasiaan. ”Maailmantilanne vaikuttaa joka vuosi siihen, missä maanosassa tai maassa opiskelijat haluavat suorittaa vaihtojaksonsa. Esimerkiksi Hong Kong on yksi suosituimmista Aasian kohteista, mutta kiinnostus sitä kohtaan väheni vuoden 2019 tapahtumien vuoksi. Meneillä olevan hakukierroksen perusteella näyttää vahvasti siltä, että kiinnostus Hong Kongiin hakemiseen on palannut”, kertoo opiskelijavaihdon suunnittelija Sanna Huovinen-Kiuru

Kansainvälistymisen palo ei ole kauppatieteiden opiskelijoilta kadonnut, vaan epävarmuustekijöistä huolimatta opiskelijavaihto koetaan tärkeänä osana opiskelua ja työelämävalmiuksien kerryttämistä. ”Jos yhdessä maanosassa tai maassa on levotonta, haetaan muihin maihin ja maanosiin. Pyrimme kehittämään yhteistyöyliopistoverkostoa maailmantilanteen ja opiskelijakysynnän mukaan”, sanoo Kauppakorkeakoulun kansainvälisten asioiden päällikkö Saila Kurtbay

”Pandemia vaikeutti opiskelijavaihtoon lähtemistä, kun monet maat oli sen vuoksi suljettu. Lukuvuodeksi 2022–2023 ulkomaanvaihtoon hakikin sitten ennätykselliset 543 opiskelijaa. Suosituimmat kohteet ovat yleensä olleet Italia, Australia, Singapore ja Yhdysvallat. Viime vuosien epävakaa geopoliittinen tilanne on johtanut ensimmäistä kertaa siihen, että Euroopan kohteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi. Olemmekin solmineet uusia partneruuksia sekä lisänneet yhteistyötä etenkin Italian, Portugalin, Ranskan ja Espanjan yliopistojen kanssa”, Kurtbay jatkaa.

Timo Korkeamäki iloitsee siitä, että Kauppakorkeakoulu pystyy kannustamaan opiskelijoita ulkomaanvaihtoon rahallisestikin. ”Suurin osa opiskelijavaihtoon kohdennetuista lahjoituksista on sijoitettu pääomittavaan rahastoon, jonka tuottoja käytämme ulkomaanvaihdon stipendeihin. Kiitän lämpimästi jokaista organisaatiota ja yksityishenkilöä, joka on tukenut kansainvälistä vaihto-ohjelmaamme. Yhdessä autamme opiskelijoita kansainvälistymään ja mahdollistamme heille ikimuistoisia kokemuksia maailmalla!”

Kansainvälisen opiskelijavaihdon tukeminen

Kannustamme Kauppakorkeakoulussa opiskelijoitamme kansainvälistymiseen tukemalla rahallisesti jokaisen opiskelijan vaihto-opintoja ulkomailla. Lahjoittamalla autat opiskelijoitamme kartuttamaan Suomen kilpailukyvyn kannalta tärkeää osaamista.

Lue lisää
Digital Business students at Design Methods class. Photo: Ayse Pekdiker
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Nuori mies istuu rakennuksen kiviportailla ja selailee puhelintaan.
Opinnot Julkaistu:

FITechin opintotarjonnassa maksuttomia opintoja toisen asteen opiskelijoille

Aalto-yliopiston kurssien aiheina mm. ohjelmoinnin ja mobiilisovellusten perusteita, Python-ohjelmointia sekä koneoppimista.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.
Sofia Guridi pictured in a lab setting.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Sofia Guridi muotoilee maailmaa paremmaksi älykkäiden tekstiilien avulla

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen tohtoriopiskelija Sofia Guridi haluaa luoda bio-pohjaisia älytekstiilejä, jotka auttavat ihmisten arjen parantamisessa.