Lahjoita tulevaisuus

Paras reissu ikinä!

Yli 60 prosenttia Kauppakorkeakoulun opiskelijoista käy vuosittain vaihdossa. Kauppakorkeakoulu tukee rahallisesti jokaisen opiskelijan ulkomaanopintoja. Sinäkin voit lahjoittajana tehdä samoin.
Topi Ronkainen istuu Kauppakorkeakoulun opiskelusalissa
Vaihto-opinnot olivat osa Topi Ronkaisen kauppatieteen kandidaatin tutkintoa. Maisteriopinnoissaan hän keskittyy tieto- ja palvelujohtamiseen.

Kansainväliseen vaihtoon lähtevä opiskelija tuo mukanaan kotiin paljon muutakin kuin opintopisteitä. Topi Ronkainen lähti matkaan avoimin mielin ja saikin kokea paikallisen opiskelukulttuurin aidoimmillaan. Opiskelupaikka Florida International Universityssä, kampuselämää Miamissa, elokuva- ja markkinointiopintoja, Homecoming Duke -kruunajaiset, veljeskunnan jäsenyys ja läksiäisjuhlat 80 uuden kaverin kanssa. Tätä kaikkea oli Topi Ronkaisen viiden kuukauden vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa.

”Olin yliopistolla ainoa suomalainen vaihto-oppilas, joten suomen kieli jäi heti narikkaan. Kämppikseni olivat Australiasta ja Ukrainasta ja koululla hengailin viidenkymmenen ympäri maailmaa tulleen vaihto-oppilaan kanssa”, kertoo Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskeleva Ronkainen.

Myös paikalliset opiskelijat tulivat tutuiksi, sillä Ronkaisen pitkäaikaisena haaveena oli tutustua amerikkalaiseen yliopistoelämään aina elokuvista tuttuja Homecoming- ja veljeskuntaperinteitä myöten. ”Lähdin mukaan kaikkeen, mihin vain pystyin. Usean viikon kisailun, promoamisen ja äänestysten jälkeen seisoin jalkapallostadionilla 25 000 katsojan edessä päässäni Floridan kansainvälisen yliopiston Homecoming Duke 2018 -kruunu.”

Ja niinhän siinä kävi, että Ronkaisesta tuli kampuksella myös Phi Delta Theta -veljeskunnan ikiaikainen jäsen. ”Veljeskunnan kymmenen viikon sisäänottoriitti ryhmäytti meidät hakijat tiiviisti yhteen ja veljeskunnasta löytyi aina kaveri mukaan, mihin sitten meninkin.” 

Vaihto-opinnot tarjosivat mahdollisuuden opiskella myös sellaisia kursseja, joita Suomessa ei olisi tullut suoritettua. Kulttuurikurssilla analysoitiin elokuvia ja tutustuttiin niiden markkinointiin. ”Psykologian kurssista sain uuden näkökulman kandityöhöni ja tarkoitus on hyödyntää oppeja myös gradussa.”

Vaihto-opinnot olivat osa Ronkaisen Aalto-yliopiston kauppatieteen kandidaatin tutkintoa. Maisteriopinnoissaan hän keskittyy tieto- ja palvelujohtamiseen. ”Haen ehdottomasti vaihtoon myös maisteriopintojen aikana, ehkä Japaniin tai Kiinaan. Vaihto-opinnot ovat ainutlaatuinen tilaisuus toteuttaa itseään ja tutustua uusiin kulttuureihin ja ihmisiin. Suosittelen kaikille: anna itsellesi se kokemus edes kerran!”

Alumni kannustaa nuoria kansainvälistymään

Ronkaisen lailla kansainvälisen vaihdon kokee vuosittain yli 60 prosenttia Kauppakorkeakoulun opiskelijoista. Valittavana on 44 kohdemaata aina Australiaa, Etelä-Koreaa ja Meksikoa myöten. Kauppakorkeakoulu tukee rahallisesti jokaisen opiskelijan ulkomaanopintoja. Sinäkin voit lahjoittajana tehdä samoin.

Näin teki Helsingin Kauppakorkeakoulun kasvatti Leena Suviranta, jonka kipinä kansainvälisyyteen syttyi opintojen ja kesätöiden aikana 1970-luvulla. ”Olin etuoikeutettu, sillä tuohon aikaan ulkomaille lähtö ei ollut lainkaan tavallista”, Suviranta kertoo.

Hän valmistui kauppatieteen maisteriksi Helsingin Kauppakorkeakoulusta 1978 ja suoritti sen jälkeen MBA-tutkinnon Belgiassa Leuvenin katolisessa yliopistossa. ”Opinnot Suomessa ja ulkomailla sekä kesätyöt Pariisissa, Norrköpingissä ja Monacossa viitoittivat työuraani, jonka tein HR:ssä.” Varsinkin Monacon kesäpesti pienessä öljynporauslaiteyrityksessä antoi tosituntumaa liike-elämän kansainvälisyyteen, kun Suvirannan työkaverit edustivat 16 eri kansalaisuutta.

”Kannustan nuoria lähtemään ulkomaille. Maailmalla oppii toimimaan itsenäisesti oudoissakin ympäristöissä ja saa uusia näkökulmia elämään. Sain opiskeluaikojen ulkomaan reissuilta hyviä ystäviä, joiden kanssa pidän edelleen yhteyttä. Lahjoitukset helpottavat sitä, ettei raha ole esteenä nuorten lähtemiselle. Ja antajalleenhan lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia.”

Teksti: Marjukka Puolakka

Kauppakorkeakoulun oppilaita portaissa.

Tue Kauppakorkeakoulun kansainvälistä opiskelijavaihtoa

Valitse summa ja liity Kauppakorkeakoulun lahjoittajaksi.
Five students doing a business project together in a classroom

Kansainvälisen opiskelijavaihdon tukeminen

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa kannustamme opiskelijoitamme kansainvälistymiseen tukemalla rahallisesti jokaisen opiskelijan ulkomaan vaihto-opintoja. Lahjoittamalla autat opiskelijoitamme kartuttamaan Suomen kilpailukyvyn kannalta tärkeää osaamista.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu