Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkijoita ohjelmistotuotannon tutkimukseen

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita.

Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme. 

Aalto-yliopiston tietotekniikan laitos on yksi Pohjois-Euroopan johtavista tietotekniikan tutkimuksen yksiköistä. Yli 450 työntekijää työllistävä tietotekniikan laitos on Aalto-yliopiston suurin laitos. Laitos kuuluu Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakouluun.

 

Aalto-yliopiston tietotekniikan laitos hakee Väitöskirjatutkijoita! '

Oletko intohimoinen tulevaisuuden ohjelmistokehitysorganisaatioiden ja -menetelmien kehittäjä? 

Etsimme nyt väitöskirjatutkijoita ohjelmistotuotannon tutkimukseen. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus tehdä vaikutus ohjelmistotuotannon alan käytäntöihin ja huippututkimukseen. Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta! 

Tarjoamme paikkoja neljällä teema-alueella: 

  • Ohjelmistojen määrittelyn, toteutuksen ja validoinnin älykäs automatisointi. Tohtoriprojektissa tutkitaan tekoälyavusteisia menetelmiä ohjelmistokehityksen parantamiseksi, perustuen abstrakteihin korkean tason ohjelmistospesifikaatioihin, jotka voidaan automaattisesti analysoida ja kääntää suoritettavaksi koodiksi. Projekti keskittyy pitkälle automatisoituihin, systemaattisiin algoritmisiin menetelmiin, jotka vähentävät merkittävästi inhimillisen työn tarvetta ohjelmiston elinkaaren kaikissa vaiheissa. 

  • Uudet tekniikat ja menetelmät Hybrid Intelligence Software (HIS) -ohjelmistolle reunapilvilaskennassa tai sitä varten. Tämän tohtoriprojektin tavoitteena on keskittyä uusiin menetelmiin ja tekniikoihin ohjelmistopalveluista, tekoälystä/ML/LLM:stä ja ihmisistä älyä/kykyjä muodostavien reunapilvisovellusten suunnitteluun, joita kutsutaan hybridi älykkyysohjelmistoiksi (HIS). Realistisia HIS-sovelluksia odotetaan kehitettävän reunapilviympäristöissä eri tarkoituksiin, kuten poikkeamien havaitsemiseen, kyberturvallisuuteen ja ennakoivaan ylläpitoon. 

  • Laajamittainen ketterä ohjelmistokehitys. Tämä tohtoriprojekti keskittyy laajamittaiseen ketterään kehittämiseen sekä teollisuudessa että julkisella sektorilla. Hakijasta riippuen projekti keskittyy joko hybridityöhön tai ketterään portfolionhallintaan. Hybridityöllä tarkoitetaan työskentelytapaa, jossa työtä tehdään sekä toimistossa että kotoa käsin. Projektin tavoitteena on kehittää empiirisesti perusteltua tietoa hybridityön soveltuvuudesta, haasteista, menestystekijöistä ja käytännöistä menestyä ohjelmistosuunnittelussa maailmassa, jossa hybridityö on normi. Ketterä salkunhallinta käsittelee prosessia, joka liittyy organisaatioresurssien allokointiin kilpailevien aloitteiden välillä; ketterä salkunhoito käsittelee, miten tämä tehdään ketterissä kehitysorganisaatioissa. Molemmissa projektivaihtoehdoissa hakijat, joilla on dokumentoitu aiempi kokemus empiirisistä tutkimuksista reaalimaailman organisaatioissa käyttäen laadullisia ja/tai kvantitatiivisia menetelmiä, ovat etusijalla. 

  • Jatkuvan kokeilun yhdistäminen käyttäjälähtöiseen suunnitteluun ja automaatioon. Tämän projektin tavoitteena on tutkia jatkuvan kokeilun (CE) ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun (UCD) integrointia, ja kokeilu-/suunnitteluprosessitoimintojen automatisointia. CE perustuu yleensä online-kokeiluihin suurella käyttäjämäärällä, kun taas UCD käyttää laadukkaampaa lähestymistapaa, mikä tekee näiden kahden yhdistämisestä haastavaa. Hankkeen odotetaan ehdottavan uusia menetelmiä ja lähestymistapoja käyttäjäkeskeisen ohjelmistotuotteen kokeilun toteuttamiseen sekä selvittää, miten automaatiota voitaisiin käyttää auttamaan ihmisiä kokeiluprosessissa tai luomaan artefakteja kokeilua varten. Ohjelmistoyritysten tapaustutkimuksilla odotetaan olevan merkittävä rooli hankkeessa. Hakijat, joilla on dokumentoitu aiempi kokemus empiirisistä tutkimuksista reaalimaailman organisaatioissa, ymmärrys kokeilupohjaisesta ohjelmistotuotekehityksestä ja/tai tekoälyn käytöstä luovissa suunnittelutehtävissä, katsotaan eduksi. 

 

Tieteellinen ympäristö 

Tulet työskentelemään Aalto yliopiston tietotekniikan osastolla. Valvojasi määräytyy valitsemasi projektin mukaisesti: 

Työskentelet valvojasi tutkimusryhmän jäsenenä, ympäristössä, jossa olet jatkuvassa interaktiossa muiden tohtoriopiskelijoiden ja tutkijoiden kanssa. Kuulut myös Suomen Ohjelmistotuotannon tohtorikoulutusverkostoon (http://softwareengineering.fi), jossa tapaat muiden yliopistojen ohjelmistotuotannon väitöskirjatutkijoita. 

Roolisi 

Väitöskirjatutkijana tehtävänäsi on tehdä tieteellistä tutkimusta yhdestä tämän haun aiheista ja suorittaa akateemisia opintoja tukemaan kehittymistäsi tutkijana. Tutkimus- ja opintosuunnitelmasi laaditaan yhteistyössä valvojasi kanssa. 

Tehtävässä onnistuminen edellyttää 

  • Kiinnostus työskennellä valitsemasi tutkimusaiheen parissa 

  • Ohjelmistotekniikan ja/tai tietojenkäsittelytieteen taustatiedot 

  • Projekteissa, jotka liittyvät tekoälyyn: AI/ML-taustatieto katsotaan eduksi 

  • Tehtävissä, joissa on merkittäviä empiirisiä komponentteja: kokemus laadullisten ja/tai kvantitatiivisten tutkimusmenetelmien käytöstä organisaatioympäristössä katsotaan eduks 

  • Kyky ja halu työskennellä alan kumppaneiden kanssa 

  • Erinomainen opintomenestys 

  • Korkea kunnianhimon taso, kyky työskennellä suunnitelmallisesti, sekä hyvät suunnittelu- ja itsejohtamistaidot. 

Hakijalla tulee korkeakoulun myöntämä maisterin tutkinto, tai tutkinto opinto-ohjelmasta, joka myöntäjämaassa antaa kelpoisuuden tohtoritason opintoihin ennen työsuhteen alkua tietotekniikasta, ohjelmistotuotannosta, tai niihin läheisesti liittyvältä alalta.  

Tehtävässä tarvitaan hyvää englannin kielen taitoa. 

Hakijoiden tulee täyttää Aalto-yliopiston tohtoriohjelman valintakriteerit ja, mikäli tehtävään valitaan, hakea, saada ja vastaanottaa oikeus tohtoriopintoihin Aalto-yliopistossa. Lisätietoa tohtoriopintojen yleisistä vaatimuksista ja hakuprosessista löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan

 

Tarjoamme 

  • Mahdollisuus työskennellä dynaamisessa maailmanluokan tutkijoiden ja ammattilaisten yhteisössä, jossa opiskelijat ovat tiukasti valittuja ja erittäin motivoituneita. Tämä johtaa siihen, että Aallossa on poikkeuksellisen vuorovaikutteinen ja älyllisesti haastava ilmapiiri. 

  • Meillä on joustava moderni työkulttuuri. Arvostamme työn ja vapaa-ajan tasapainoa ja hyvinvointia kaikilla elämän osa-alueilla. 

  • Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työn inspiroivassa työympäristössä. Pääset työskentelemään yhteisössä, jossa edistämme yhteiskunnallisesti merkittäviä tavoitteita tieteen ja koulutuksen saralla. Perehdytämme sinut tehtäviisi ja pääset osaksi mukavaa ja osaavaa tiimiä, joka tarjoaa sinulle tuen työtehtäviisi myös jatkossa. Kannustamme ja tarjoamme mahdollisuuksia jatkuvaan oman osaamisesi kehittämiseen. 

  • Aloituspäivä tehtävässä on joko 1. elokuuta 2024 - 1. tammikuuta 2025. Työ tehdään Suomessa sopimuksen keston ajan. 

  • Työsopimus tehdään 3 vuodeksi Opetusministeriön rahoituksella. Työsopimuksen ehtona on tohtoriopinto-oikeuden hakeminen, saaminen ja vastaanottaminen ensimmäisen 6 kuukauden eli koeajan puitteissa. https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan 

  • Aalto-yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön vuosittainen työmäärä on 1612 tuntia.  

  • Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Aloituspalkka on noin 2700 €/kk (brutto), ja se kasvaa tutkijatohtorin edetessä tutkimuksessa ja opinnoissa.  

  • Sopimus sisältää Aalto-yliopiston työterveyshuollon. Aalto-yliopisto tarjoaa erinomaiset oppimis- ja kehitysmahdollisuudet sekä lähiliikenteen lippuedun.  Unisport tarjoaa monipuoliset liikuntatilat ja liikuntapalvelut henkilöstöalennuksella. 

  • Toimimme hybridimallin mukaisesti, ja ensisijainen työpaikka on Espoon Otaniemi. Otaniemen kampus on kukoistava ja verkottunut yhteisö, johon kuuluu 100 kansallisuutta, 13 000 opiskelijaa ja 4 500 työntekijää. Elämä muuttuneessa kampuksella on vilkasta ja täynnä hämmästyttävää arkkitehtuuria, rauhoittavaa luontoa sekä erilaisia kahviloita, ravintoloita, palveluita ja hyviä yhteyksiä metro- ja kaupunkijunalinjoilla. Katso miltä kampus näyttää virtuaalikierroksellamme: https://virtualtour.aalto.fi/  

 

Kiinnostuitko?  

Hakeaksesi lähetä seuraavat hakumateriaalit aalto.fi rekrytointisivuston kautta 30. huhtikuuta 2024 klo. 23:59 mennessä. Klikkaa "Hae nyt".  

Huom: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (Internal Jobs/sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen verkkosivun kautta avoimiin tehtäviin). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkopuolisina ehdokkaina henkilökohtaisella (ei aalto) sähköpostilla. 

Kaikki aineisto tulee toimittaa englanniksi ja pdf-tiedostona, enintään viisi (5) tiedostoa kooltaan enintään 5mb. Hakemusmateriaalin tulee sisältää:  

-Motivaatiokirje (max. yksi sivu). Kuvaile taustaasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi, ja erityisesti syyt projektin/projektien valintaan.  

-Ansioluettelo ja mahdollinen luettelo julkaisuista, joissa on täydellinen opinto- ja työhistoria, sekä yhteystiedot kahdelta (2) meritoituneelta akateemiselta suosittelijalta. Otamme yhteyttä suosittelijoihin, jos suosituskirjeitä tarvitaan. 

Ansioluettelomalli: Tutkijan ansioluettelomalli. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan suositus 2020 (tenk.fi) 

-Hakijan yliopiston toimittama opintosuoritusote, jossa luetellaan suoritetut opinnot ja saavutetut arvosanat. 

-Kopio diplomi-insinöörin tutkintotodistuksesta. (virallisesti käännetty suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi) Suomalaisessa yliopistojärjestelmässä henkilöllä on oltava maisterin tutkinto, jotta hän voi ilmoittautua tohtoriopintoihin. Jos tutkinto on vielä kesken, on toimitettava suunnitelma sen suorittamisesta. 

-Suunnitelma mahdollisen tohtoriopinto-oikeuden hakemista varten vaadittavan kielitodistuksen englannin/suomi/ruotsin kielen hankkimisesta (katso lisää osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan  eri ohjelmissa hieman eri vaatimukset)  

Käymme hakemukset läpi ja saatamme kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Tehtävät täytetään heti, kun sopivia ehdokkaita on löytynyt. Valitun hakijan tulee hakea tohtoriopinto-oikeutta ehti kun otettuaan tehtävän vastaan. 

Heräsikö kysymyksiä? 

Lisätietoja hausta antaa professori Casper Lassenius (casper.lassenius(at)aalto.fi). Spesifiseen projektiin liittyviin kysymyksiin vastaa kyseinen valvoja, ks. yllä. Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää paikka auki, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana. 

Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä auttaa Aalto HR, [email protected] 

Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa nämä videot: Aalto University – Towards a better worldAalto People , ja Shaping a Sustainable Future

Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/fi/toihin-aaltoon 

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: