Avoimet työpaikat

Tutkijatohtori, hydrologinen mallintaminen

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

TUTKIJATOHTORI HYDROLOGISEEN MALLINTAMISEEN

Aalto-yliopiston vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmä (WAT: https://www.aalto.fi/en/department-of-built-environment/water-and-environmental-engineering) hakee osaavaa ja motivoitunutta tutkijatohtoria, joka on erikoistunut laskennalliseen hydrologiaan, hydrologiseen mallintamiseen, ja / tai veden laadun ja aineiden kulkeutumisen mallintamiseen. Tohtoritutkijan tehtävänä on menetelmien kehittäminen ja soveltaminen maankäytön ja ilmaston muutoksen vaikutusten arvioimiseen valuma-alueen veden kierrossa ja ympäristökuormituksen muodostumisessa. Tutkimus koskee maa-alueiden hydrologisia ja vesiuomien prosesseja ja kattaa valuma-alueen maankäyttömuotoja maa- ja metsätaloudesta rakennettuihin kaupunkialueisiin.

Tutkijatohtori tulee työskentelemään läheisesti Suomen Akatemian rahoittamassa Digitaaliset Vedet (DIWA - Digital Waters) lippulaivassa (www.digitalwaters.fi) teemavetäjän, professori Harri Koivusalon ryhmässä. DIWA lippulaivan tavoitteena on tulla huipputason vesitutkimusklusteriksi ja edistää vesialan digitaalista murrosta uuden tutkimuksen ja lähestymistapojen sekä yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja yritysinnovaatioiden avulla. DIWA mahdollistaa vesisysteemien digitaalisen esittämisen (ns. digitaalinen kaksonen), jossa yhdistyy hydrologisen kierron, vesivarojen määrän ja virtausprosessien seuranta ja simulointi vesivarojen kestävän hallinnan edistämiseksi. Henkilö tulee osaksi monitieteistä osaajien työryhmää. Aalto-yliopiston lisäksi, DIWA-lippulaiva käsittää erityisosaajia myös monista muista suomalaisista yliopistoista ja instituuteista, ml. Oulun yliopistosta, Turun yliopistosta, Suomen ympäristökeskuksesta, Paikkatietokeskus FGI:stä, ja Ilmatieteenlaitokselta. DIWAssa tehdyn työn tavoitteena on edistää vesivaroja ja niiden huoltoa hyödyntämällä digitaalisia malleja ja digitaalisia kaksosia lippulaivan tutkimusalueilla Suomessa.

Tutkijatohtori tulee työssään keskittymään erityisesti DIWA-lippulaivan tutkimusteema 3:seen ”Integroitu analyysi ja mallinnus”, ja tarkemmin ottaen liittyen ”Dynaamisiin simulointimalleihin”. Metodologisesti työ tulisi sisältämään: (1) meteorologisten aineistojen, ilmastonmuutosskenaarioiden ja valuma-alueaineistojen harmonisointia ja valmistelua Pohjois-Eurooppalaisilla vesistöalueilla (2) hydrologisten mallien, veden laadun mallien ja kuormitusmallien kehittämistä ja hajauttamista valuma-alueille, ja (3) mallien ja niiden syöte- ja tulosaineistojen linkittämistä osaksi digitaalista kaksosta eri maankäyttöalueiden ja kokonaisten valuma-alueiden tasolla.

Vaatimukset

Tehtävä vaatii vahvaa teoreettista osaamista laskennallisesta hydrologiasta, esimerkiksi hydrologisesta mallintamisesta, maa-kasvi-ilmakehäsysteemeistä, vesitalouden laskentamenetelmistä, ravinteiden ja haitta-aineiden mallintamisesta ja hydraulisesta mallintamisesta. Hakijalta edellytetään tohtorin tutkintoa vesitekniikan tai vesitalouden alalta, ympäristötieteistä, luonnonmaantieteestä, tai muulta soveltuvalta alalta. Tohtorintutkinto tulisi olla viimeisen 5 vuoden ajalta. Hyväksymme myös hakemuksia tohtoriopintojen loppuvaiheessa olevilta hakijoilta, mutta odotamme, että tohtorintutkintosi on valmis tehtävässä aloittaessasi.

Hakijalla tulisi olla tietotaitoa vesitalouden/vesitekniikan tutkimuksesta ja mallinnustekniikoista. Ohjelmointitaidot (Python tai vastaava), tiedot ja kokemus geoinformatiikasta, kvantitatiivisista analyyseistä, ja virtauslaskennasta (”Computational Fluid Dynamics”), sekä niihin liittyvistä yhtälöistä/koodeista katsotaan eduksi.

Hakijalla tulee olla motivaatiota tutkimuksen tekemiseen, ja kykyä työskennellä osana tutkimustiimiä. Sujuva kirjoitettu ja puhuttu englannin kielitaito ovat oleellisia työn kannalta. Hakijan tulee olla tieteellisesti innovatiivinen, ja kyetä tekemään menetelmällisiä ratkaisuja. Toivomme, että hakija pystyy myös itsenäiseen työhön, kirjoittamaan tutkimusten rahoitushakemuksia, kirjoittamaan tieteellisiä julkaisuja, sekä osallistumaan opetustoimintaan ja esittelemään tutkimustuloksiaan konferensseissa.

Mitä tarjoamme, palkka ja työhön liittyvät ehdot

Rahoitusta työhön on 2027 vuoden loppuun asti (eli työ on n. 3.5 vuoden pituinen). Aloitusajankohta on mahdollisimman pian (neuvoteltavissa hakijan kanssa).

Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Aloituspalkka on noin 3900 euroa  ja se nousee tutkijan edetessä tutkimuksessa. Vuosittainen työaika on 1612 tuntia. Sopimukseen kuuluu työterveyshuolto.

Miten haetaan?

Hakemuksen tulee sisältää seuraava materiaali.

  • Motivaatiokirje (1-2 sivua). Kuvaile lyhyesti itseäsi sekä kiinnostuksesi ja motivaatiosi tutkijatohtorin toimeen. Lisäksi osoita osaamisesi paikkaan liittyviin keskeisiin teemoihin.
  • Ansioluettelo (2-3 sivua), sisältäen akateemiset meriittisi, kielitaitosi, ja yhteystiedot kahdelta suosittelijalta. Kannustamme myös sisällyttämään ansioluetteloon linkit mahdolliselle henkilökohtaiselle LinkedIn-sivulle tai vastaavalle.
    • Lisää CV:seen myös tiedot mahdollisesta kokemuksestasi maastotöistä ja/tai laboratoriokokeista, menetelmäosaamisestasi (ml. mallintaminen, ohjelmoiminen/koodaaminen), ja paikkaan soveltuvan alan (esim. jokitutkimuksesta/vesitekniikan alan) tutkimuksestasi.
  • Julkaisuluettelo, sisältäen otsikot ja mahdolliset linkit tohtorin tutkielmaasi sekä muihin mahdollisiin tieteellisiin julkaisuihin.

Kaikki materiaali tulee toimittaa englanniksi kirjoitettuna yhtenä pdf-tiedostona (materiaali yhdeksi dokumentiksi, yllä mainitussa järjestyksessä; nimeä dokumentti etunimi_sukunimi_application.pdf). Hakemus tulee lähettää Aalto-yliopiston eRecruitment-verkkojärjestelmän kautta (klikkaa “Hae nyt” painiketta sivun lopussa) viimeistään sunnuntaina 26.5.2024. Huomioi, että Aalto-yliopistolla jo työskentelevien työntekijöiden tulee hakea paikkaa sisäisen Workday-järjestelmämme (”fin jobs”) kautta ja käyttäen heillä jo olemassa olevaa Workday käyttäjätunnusta.

Emme hyväksy hakemuksia, jotka on jätetty sähköpostitse. Huomioithan, että käymme hakemuksia läpi ja saatamme myös kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Tehtävä täytetään heti, kun sopiva hakija on löytynyt: tämä voi tapahtua jo ennen hakuajan umpeutumista. Kannustammekin sinua hakemaan tehtävään mahdollisimman pian.

Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää paikka auki, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.

Lisätietoja

Lisätietoja työskentelystä Aalto-yliopistossa löytyy https://www.aalto.fi/aalto-university/international-staff-information-package. Työn sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä Prof. Harri Koivusaloon (Harri.Koivusalo [at] aalto.fi), ja hakemusteknisiin kysymyksiin liittyen ole yhteydessä Kirsi Kärkkäiseen (HR Coordinator, kirsi.karkkainen [at] aalto.fi).

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: