Avoimet työpaikat

16 väitöskirjatutkijaa mikroelektroniikan tutkimusryhmiin

Tämä on käännös alkuperäisestä ilmoitustekstistä, tutustuthan alkuperäiseen englanninkieliseen vastaavaan ilmoitukseen.  

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme. 

MIELi on tohtorikoulupilotti, jonka tavoitteena on nopeuttaa ja parantaa mikroelektroniikan tohtorikoulutusta tekemällä yhteistyötä teollisuuden ja korkeakoulujen kanssa. Pilottitohtorikoulun tavoitteena on valmistua kolmessa vuodessa teollisuudelle merkityksellisistä tutkimusaiheista ja työllistyä heti valmistumisen jälkeen yrityksiin ja liike-elämään. MIELi:ssä ovat mukana Suomen mikroelektroniikan tutkimuksen keskeiset toimijat: Tampereen yliopisto, Aalto-yliopisto, Oulun yliopisto ja VTT. Yliopistot tarjoavat tohtoripaikat ja koulutuksen, ja VTT tukee pilottia tarjoamalla vierailevia tutkijapaikkoja, infrastruktuuria ja ohjausta. 

MIELi tohtorikoulupilotti hakee nyt 

16 väitöskirjatutkijaa mikroelektroniikan tutkimusryhmiin 

Mikroelektroniikka on rakentava ja monimutkainen tutkimusala, joka edellyttää tiimityötä, kehittyneitä infrastruktuureja ja välineitä sekä erittäin ammattitaitoista ja kokenutta työvoimaa. Mikroelektroniikan tieteellinen ja yhteiskunnallinen vaikutus on merkittävä, ja se on keskeinen edellytys tieto- ja viestintätekniikan ja muiden alojen, kuten terveydenhuollon, energian ja liikenteen alalla. Mikroelektroniikka-alan asiantuntijoiden kysyntä on jo nyt erittäin suuri ja kasvava, ja työmarkkinoilla on lukuisia ja monipuolisia mahdollisuuksia. Mikroelektroniikka-asiantuntijat voivat todella vaikuttaa maailmaan kehittämällä tulevaisuuden kannalta ratkaisevia teknologioita.  

Mikroelektroniikka kattaa neljä toisistaan riippuvaista teknologian tasoa: 

1. Materiaalit, prosessiteknologiat ja materiaalitieteeseen perustuvat laitteet. Esimerkiksi painettu elektroniikka, transistorit, MEMS ja vakiokennokirjastot. Soveltamisala on perusrakenneosissa, kuten yksittäisissä transistoreissa. 

2. Komponentit ja piirit, jotka muodostavat peruslaitteisiin perustuvan elektroniikan kerroksen. Esimerkiksi tuhansien transistorien makrot ja piirit. 

3. System-on-Chip ja prosessorit. Rakennetaan edellisen kerroksen päälle suurilla ja monimutkaisilla rakenteilla, kuten prosessoreilla ja RF-lähettimillä. Itse SoC voi sisältää miljardeja transistoreita. 

4. Sovellukset, jotka olennaisesti edellyttävät yhden tai useamman muun kerroksen toteutumista.    

 

Tehtävässä onnistuminen edellyttää 

  • Kiinnostusta laboratoriossa työskentelemiseen, omien instrumenttien rakentamisen oppimiseen, omien kokeiden tekemiseen ja tulosten analysoimiseen 

  • Erinomaista opintomenestystä 

 

Hakijalla tulee olla 31.7.2024 mennessä tai mielellään aikaisemmin (jos työsuhteen alkamispäivä 1.8.2024) tai 31.12.2024 mennessä tai mielellään aikaisemmin (jos työsuhteen alkamispäivä 1.1.2025) 

  • korkeakoulun myöntämä maisterin tutkinto, tai 

  • opinto-ohjelma, joka myöntäjämaassa antaa kelpoisuuden tohtoritason opintoihin 

Mikroelektroniikka tai siihen läheisesti liittyvällä alalla. Tehtävässä tarvitaan hyvää englannin kielen taitoa. 

Hakijoiden tulee täyttää Aalto-yliopiston tohtoriohjelman valintakriteerit ja, mikäli tehtävään valitaan, hakea, saada ja vastaanottaa oikeus tohtoriopintoihin Aalto-yliopistossa. Lisätietoa tohtoriopintojen yleisistä vaatimuksista ja hakuprosessista löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan

 

Tarjoamme 

  • Mahdollisuus työskennellä dynaamisessa maailmanluokan tutkijoiden ja ammattilaisten yhteisössä, jossa opiskelijat ovat tiukasti valittuja ja erittäin motivoituneita. Tämä johtaa siihen, että Aallossa on poikkeuksellisen vuorovaikutteinen ja älyllisesti haastava ilmapiiri. 

  • Meillä on joustava moderni työkulttuuri. Arvostamme työn ja vapaa-ajan tasapainoa ja hyvinvointia kaikilla elämän osa-alueilla. 

  • Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työn inspiroivassa työympäristössä. Pääset työskentelemään yhteisössä, jossa edistämme yhteiskunnallisesti merkittäviä tavoitteita tieteen ja koulutuksen saralla. Perehdytämme sinut tehtäviisi ja pääset osaksi mukavaa ja osaavaa tiimiä, joka tarjoaa sinulle tuen työtehtäviisi myös jatkossa. Kannustamme ja tarjoamme mahdollisuuksia jatkuvaan oman osaamisesi kehittämiseen. 

  • Aloituspäivä tehtävässä on 1. elokuuta 2024 ja 1. tammikuuta 2025 välillä. Työ tehdään Suomessa sopimuksen keston ajan. 

  • Työsopimus tehdään 3 vuodeksi Opetusministeriön rahoituksella. Työsopimuksen ehtona on tohtoriopinto-oikeuden hakeminen, saaminen ja vastaanottaminen ensimmäisen 6 kuukauden eli koeajan puitteissa. https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan 

  • Aalto-yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön vuosittainen työmäärä on 1612 tuntia.  

  • Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Aloituspalkka on noin 2700 €/kk (brutto), ja se kasvaa tutkijatohtorin edetessä tutkimuksessa ja opinnoissa.  

  • Sopimus sisältää Aalto-yliopiston työterveyshuollon. Aalto-yliopisto tarjoaa erinomaiset oppimis- ja kehitysmahdollisuudet sekä lähiliikenteen lippuedun.  Unisport tarjoaa monipuoliset liikuntatilat ja liikuntapalvelut henkilöstöalennuksella. 

  • Toimimme hybridimallin mukaisesti, ja ensisijainen työpaikka on Espoon Otaniemi. Otaniemen kampus on kukoistava ja verkottunut yhteisö, johon kuuluu 100 kansallisuutta, 13 000 opiskelijaa ja 4 500 työntekijää. Elämä muuttuneessa kampuksella on vilkasta ja täynnä hämmästyttävää arkkitehtuuria, rauhoittavaa luontoa sekä erilaisia kahviloita, ravintoloita, palveluita ja hyviä yhteyksiä metro- ja kaupunkijunalinjoilla. Katso miltä kampus näyttää virtuaalikierroksellamme: https://virtualtour.aalto.fi/  

  • Ensimmäisten viikkojen aikana sinulle nimetään oma perehdytyskummi, joka auttaa sinua aloittamaan työsi ja opintosi Aallossa.  

 

Kiinnostuitko?  

Voit hakea min. 1 tai max. 3 tämän haun avoinna olevaa tehtävää.  Sinua pyydetään asettamaan valintasi prioriteettijärjestykseen käyttämällä annettuja positiokoodeja. Löydät kunkin tehtäväkoodin tehtävän nimen jälkeen alla olevasta positioiden luettelosta - muistathan valintasi, kun jatkat hakemuksen tekemistä.  

Hakeaksesi, lähetä seuraavat hakumateriaalit aalto.fi rekrytointisivuston kautta 15. toukokuuta 2024 mennessä. Klikkaa "Hae nyt".   

Huom: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (Internal Jobs/sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen verkkosivun kautta avoimiin tehtäviin). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkopuolisina ehdokkaina henkilökohtaisella (ei aalto) sähköpostilla. 

Kaikki aineisto tulee toimittaa englanniksi ja pdf-tiedostona, enintään viisi (5) tiedostoa kooltaan enintään 5mb.

Hakemusmateriaalin tulee sisältää:  

  • Motivaatiokirje (max. yksi sivu). Kuvaile taustaasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi, ja erityisesti syyt projektin/projektien valintaan.  
  • Hakijan yliopiston toimittama opintosuoritusote, jossa luetellaan suoritetut opinnot ja saavutetut arvosanat. 
  • Kopio diplomi-insinöörin tutkintotodistuksesta. (virallisesti käännetty suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi) Suomalaisessa yliopistojärjestelmässä henkilöllä on oltava maisterin tutkinto, jotta hän voi ilmoittautua tohtoriopintoihin. Jos tutkinto on vielä kesken, on toimitettava suunnitelma sen suorittamisesta. 

Käymme hakemukset läpi ja saatamme kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Tehtävät täytetään heti, kun sopivia ehdokkaita on löytynyt. Valitun hakijan tulee hakea tohtoriopinto-oikeutta heti otettuaan tehtävän vastaan. 

Elektronifysiikka, lisätietoa tutkimusryhmästä täällä 

POSITIO 1 

Kehittyneet piisubstraatit RF-sovelluksiin, (Positiokoodi: AALTO1) 

Nykypäivän RF-laitteet, mm. ajoitussirut, koostuvat piisubstraatista ja sen päälle kasvatetuista erilaisista ohutkalvoista. Valitettavasti nämä ohutkalvot sisältävät tyypillisesti sähkövarausta, ja siten piikiekon päälle kerrostettuna substraattiin muodostuu haitallinen johtava pintakerros. Tämä johtava kerros, joka tunnetaan myös nimellä parasiittinen pintajohtavuus (PSC), aiheuttaa vääristymiä RF-signaaleissa, ja siksi sitä tulisi välttää laitteen optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Tässä tehtävässä tavoitteena on kehittää uusia ratkaisuja PSC-kerroksen lieventämiseksi. Lisäksi kehitetään uusia PSC-kerroksen ominaisuuksien karakterisointimenetelmiä. 

Lisätietoja antaa Prof. Hele Savin, [email protected]  

POSITIO 2 

Kustannustehokkaat germanium-pii mikropiirit (Positiokoodi: AALTO2) 

Tässä tehtävässä tavoitteena on kehittää täysin CMOS-yhteensopivia antureita halvoille Ge-on-Si-substraateille, joiden suorituskyky on lähes ideaalinen. Ajatuksena on hyödyntää germanium-materiaalin ylivoimaisia ominaisuuksia, kuten suurta liikkuvuutta ja kapeaa energiaväliä, mutta samalla mahdollistaa CMOS-piirien integroinnin samaan kiekkoon (piisubstraatti). Uusia kanavaoksidimateriaaleja käytetään ja erityistä huomiota kiinnitetään oksidin ja germaniumin välisen rajapinnan laatuun. Lisäksi kehitetään uusia karakterisointimenetelmiä Ge-on-Si-substraateille. 

Lisätietoja antaa Prof. Hele Savin, [email protected]  

POSITIO 3 

Uudet metalli-pii kontaktit (Positiokoodi: AALTO3) 

Kaikki mikroelektroniikan laitteet hyödyntävät ohmisia kontakteja metallien ja puolijohteiden välillä. Perinteisesti nämä kontaktit saavutetaan ioni-istutuksella, joka aiheuttaa vahinkoa, rekombinaatiohäviöitä ja vaatii korkean lämpötilan käyttöä lisäämällä monimutkaisuutta ja materiaalirajoituksia. Tässä tehtävässä tavoitteena on tutkia ja kehittää uusia ohmisen kontaktinmuodostuksen menetelmiä, joista on hyötyä koko puolijohdeteollisuudelle. Omien ohmisen kontaktien onnistuneen kokeellisen demonstroinnin jälkeen lopullisena tavoitteena on integroida kehitetyt konseptit ja menetelmät todellisiin laitteisiin. 

Lisätietoja antaa Prof. Hele Savin, [email protected]  

Elektroniikan integrointi ja luotettavuus, lisätietoa tutkimusryhmästä täällä 

POSITIO 4 

Heterogeeninen integraatio erittäin pienikokoisille älykkäille anturijärjestelmille (Positiokoodi: AALTO4) 

Seuraavan sukupolven pienempien ja nopeampien anturisirujen kehitystä rajoittaa järjestelmän anturi- ja logiikkalaitteiden rajalliset tiedonsiirtonopeudet. Kehittyneet ja kokonaan uudet pakkausteknologiat tarjoavat ratkaisuja MEMS:n ja logiikkapiirien integroimiseen System-in-Package (SiP) -järjestelmän toteuttamiseksi, mikä tarjoaa useita etuja, kuten pienentyneen latenssin, lisääntyneen suunnittelun joustavuuden ja luotettavuuden. Tämän tutkimustyön tavoitteena on yhdistää kaksi mikrovalmistettua alustaa – 3D PiezoMEMS ja Aalto-yliopistossa kehitetty solid-liquid-interdiffusion (SLID) -sidonta. 3D PiezoMEMS on edistyksellinen pietsosähköinen MEMS-anturi, joka kykenee täyden 3D-liikkeen, kun taas SLID on kiekkotason liimaustekniikka, jonka etuna on alennettu liimauslämpötila. Työn tavoitteena on esitellä huippuluokan MEMS-pakettia nopeat ja tiheät liitäntäratkaisut, jotka mahdollistavat älykkäämpiä anturijärjestelmiä. 

Lisätietoja antaa Prof. Mervi Paulasto-Kröckel, [email protected]  

POSITIO 5 

Alumiini-nitridi pohjainen polarisaatiodoupattu kanavatransistori (Positiokoodi: AALTO5) 

Alumiininitridi (AlN) ja korkean Al-pitoisuuden AlGaN ovat valokeilassa materiaalina seuraavan sukupolven leveän energiavyön (WBG) komponenttien materiaaleihin. AlN-pohjaisia vertikaalisia komponentteja, joilla on ihanteelliset sähköiset ominaisuudet, ei kuitenkaan ole vielä toteutettu. Suurin tekninen haaste näille komponenteille on hallitun johtavuuden saavuttaminen laajalla alueella. Hajautettua polarisaatiodopingia (DPD) on äskettäin ehdotettu ainutlaatuiseksi dopingtekniikaksi nitridipuolijohteisiin. Tässä työssä kandidaatti kehittää Metal-Organic Vapor Phase Epitaxy (MOVPE) pinnoitusprosesseja yksikiteisille korkean Al-pitoisuuden AlGaN-kalvoille ja tutkii hajautetun polarisaatiodoping (DPD) tekniikoita p- ja n-seostukselle. Työn tavoitteena on esitellä DPD AlN p-n diodi ja POLFET. 

Lisätietoja antaa Prof. Mervi Paulasto-Kröckel, [email protected]  

POSITIO 6 

Nanorakenteinen hiilipohjainen biodetektori (Positiokoodi: AALTO6) 

Hiilinanomateriaalit ovat herättäneet suurta kiinnostusta biosähkökemiallisiin sovelluksiin, kuten biosensoreihin ja biopolttokennoihin, jotka liittyvät erinomaiseen johtavuuteen, vakiintuneisiin biofunktionalisointimenetelmiin ja suureen pinta-alaan suuren määrän biomolekyylejä immobilisoimiseksi, mikä säilyttää substraatin saavutettavuuden. Erilaisten nanokokoisten hiilirakenteiden lisäksi pääasialliset materiaalit tällä alalla ovat hiilinanoputket ja grafeeni. Nanosoidut hiilen sp2-allotroopit käyttäytyvät sähkökemiallisesti lähes samalla tavalla kuin makroskooppiset hiilielektrodit, mutta huokoisten rakenteiden muodostuminen saa aikaan elektrodin pidentymisen, jonka pinta-ala kasvaa huomattavasti. Mielenkiintoista on, että on vähän kvantitatiivisia tutkimuksia sähköaktiivisen pinnan tehokkaasta parantamisesta nanohiilimateriaalien avulla. Tässä työssä kandidaatti tutkii nanorakenteisen hiilen laskeutumismenetelmiä ja nanorakenteisen hiilen käyttöä biodetektoreissa. 

Lisätietoja antaa Prof. Tomi Laurila, [email protected]  

Elektronisten piirien suunnittelu, lisätietoa tutkimusryhmästä täällä 

POSITIO 7 

Kryogeeninen CMOS (Positiokoodi: AALTO7) 

Tässä tehtävässä kehität ja mallinnat kryogeenisissa lämpötiloissa toimivia CMOS-piirejä. Viime vuosina kiinnostus matalan lämpötilan CMOS-piirejä kohtaan on lisääntynyt sekä kvanttilaskennan että ei-terrestiaalisen viestinnän ja tunnistustoiminnan vuoksi. Tässä tehtävässä suunnittelet, mallinnat ja mittaat CMOS-piirejä, jotka on kehitetty RF-, analogisille, sekamuotoisille tai digitaalialueille kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Lisäksi yhdistämme tutkimuksesi tämän alan teolliseen toimintaan. 

Lisätietoja antaa Prof. Jussi Ryynänen, [email protected]  

POSITIO 8 

Prosessorikiihdyttimet (Positiokoodi: AALTO8) 

Tässä tehtävässä kehität elementtejä toimialuekohtaisille systolisen matriisin anturiprosessorin kiihdyttimille suunnattua viestintää varten. Nämä kiihdyttimet toteutetaan yhdessä RISC-V-mikroprosessorin kanssa optimaalisen energiatehokkuuden ja joustavuuden kompromissin saavuttamiseksi signaalinkäsittelyn toteutuksessa. RISC-V ja toimialuekohtaiset kiihdytit ovat ajankohtainen tutkimusaihe mikroelektroniikan piirisuunnittelussa, joka tähtää koneoppimista ja tekoälysovelluksia tukevien piirien energiatehokkaisiin toteutuksiin energianiukassa käyttöympäristössä. 

Lisätietoja antaa Prof. Jussi Ryynänen, [email protected]  

POSITIO 9 

Neuromorfiset äänianturit tekoälypohjaiseen IoT:hen (Positiokoodi: AALTO9) 

Liity kanssamme mullistamaan IoT-anturialustoja seuraavan sukupolven neuromorfisilla integroiduilla audiopiireillä. Tämä projekti keskittyy ylittämään huipputason tehokkuuden, latenssin ja hermoverkkojen tarkkuuden hyödyntämällä kehittyneitä aika-alueen prosessointitekniikoita. Tutkijana suunnittelet, toteutat ja todennat analogisen/sekasignaalin IC:t tehtäviin, kuten avainsanojen havaitsemiseen. Sinulta odotetaan taustaa transistoritason analogisten piirien suunnittelussa, ja kokemus digitaalisesta laitteistosuunnittelusta ja PyTorch-pohjaisista hermoverkoista katsotaan eduksi. Muokkaa tekoälypohjaisten IoT-laitteiden tulevaisuutta kanssamme! 

Lisätietoja antaa Prof. Jussi Ryynänen, [email protected]  

POSITIO 10 

5G FR3 full-dublex vastaanotin (Positiokoodi: AALTO10) 

Tässä aiheessa osallistut 5G FR3 -lähetin-vastaanottimen kehittämiseen full-duplex- ja kapeakaistaisiin radiojärjestelmiin. Lähettettävän signaalin vuoto vastaanottoon on suuri este tällaisten järjestelmien toteutuksessa. Kytkeytymän poisto sekä analogisella että digitaalisella alueella on ratkaisu tähän ongelmaan, mutta sen mukana seuraa alhainen vastaanottoherkkyys. Suurin haaste analogiselle kytkeytymän poistolle on sen vastaanottoon aiheuttama lisäkohina. Kehitämme menetelmää kohinan poistamiseksi. Tässä työssä tulet mukaan kansainväliseen tiimiin, joka tekee tiivistä yhteistyötä joidenkin suurten teollisuuden toimijoiden kanssa. 

Lisätietoja antaa Prof. Jussi Ryynänen, [email protected]  

POSITIO 11 

Älykkäät teho-ohjaimet (Positiokoodi: AALTO11) 

Nykyaikaisten IGBT- ja GaN-teknologioiden tehokäyttöjen energiatehokkuutta voidaan parantaa älykkäällä ohjauspiirillä. Tässä tehtävässä kehität sekä analogisia että digitaalisia CMOS-piirejä, jotka säätävät suuritehoisten laitteiden toimintaa. Tehtävät vaihtelevat piiritason tutkimuksista teholaitteiden ohjausalgoritmien kehittämiseen, jopa tekoälyn avulla. Tämä tehtävä liittyy läheisesti teolliseen yhteistyöhön. 

Lisätietoja antaa Prof. Jussi Ryynänen, [email protected]  

Antennit ja langattomat anturit, lisätietoa tutkimusryhmästä täällä 

POSITIO 12 

Mikroelektroniikan avulla parannetut antennit ja EM-rakenteet (Positiokoodi: AALTO12) 

Aktiivisten antennien piirit ja sähkömagneettinen yhteissuunnittelu. Aktiiviantennit integroivat säteilyrakenteeseen piirikomponentteja, kuten vahvistimia, sekoittimia ja suodattimia. Tavoitteenamme on välttää ennalta määriteltyjä rajapintoja ja vähentää häviöitä, lisätä integraatiotasoa ja mahdollistaa uusia ominaisuuksia. Suunnittelemme integroivamme tehovahvistimia ja vähäkohinaisia vahvistimia antennielementtiin. Molemmat vahvistimet biasoidaan päälle ja pois yksi kerrallaan Tx/Rx-kytkimen toteuttamiseksi. Lisäksi aiomme toteuttaa modulaatiovahvistimen samaan elementtiin tehokkuuden lisäämiseksi. Työssä kehitettän myös antennielementille toteutettuja aktiivisia kiertoelimiä ja tutkitaan aktiivisen impedanssin viritysmenetelmiä säteen ohjauksesta aiheutuvien aktiivisten impedanssien vaikutusten kompensoimiseksi. 

Lisätietoja antaa Prof. Ville Viikari, [email protected]  

POSITIO 13 

Mikroelektroniikan pakkaus-, integrointi- ja liitäntätekniikat (Positiokoodi: AALTO13) 

Integroitujen piirien ja sähkömagneettisten rakenteiden integrointi. Tutkimme erilaisia pakkaus- ja kytkentämekanismeja integroiduille piireille ja sähkömagneettisille rakenteille. Tutkimme, voidaanko ei-galvaanista kytkentää käyttää RF-liitäntöjen toteuttamiseen. Kehitämme myös IC-sirulle integroituja antenneja ja antenneja kotelossa. Tutkimme kuinka parhaiten yhdistää sähkömagneettiseen rakenteeseen integroidun piirin simuloinnit ja sähkömagneettiset simulaatiot. 

Lisätietoja antaa Prof. Ville Viikari, [email protected]  

Verkotetut järjestelmät, lisätietoa tutkimusryhmästä täällä 

POSITIO 14 

Tietoliikennealgoritmikiihdyttimiin liittyvät tietokonearkkitehtuurit (Positiokoodi: AALTO14) 

Tietoliikennealgoritmien kiihdyttimiin liittyvät tietokonearkkitehtuurit (erityisesti ottaen tämä huomioon RISC-V-ytimien yhteydessä); erityisesti MAC-tason kiihdyttimiä, mukaan lukien uudet dedikoidut komennot ja kääntäjät tällaisten lohkojen joustavaan käyttöön ja käyttöönottoon tuotekehityksessä. 

Lisätietoja antaa Prof. Petri Mähönen, [email protected]  

POSITIO 15 

Joustavat piipohjaiset uudet MAC-ratkaisut (Positiokoodi: AALTO15) 

Joustavat IC-pohjaiset uudet MAC-ratkaisut, jotka tukevat monitaajuisia ja ohjelmoitavia MAC-rakenteita. Työhön sisältyisi myös rajapintojen, ohjelmoitavuuden ja kääntäjien pohdiskelu - visio olisi laajentaa onnistuneet P4-konseptit reaaliaikaisiin MAC/PHY-rajapintoihin ottaen huomioon on-silicon- ja Network-on-Chip-konseptit. 

Lisätietoja antaa Prof. Petri Mähönen, [email protected]  

POSITIO 16 

Avoin aihe (Positiokoodi: AALTO16) 

Hakija voi ehdottaa myös omaa aihetta joka 1) tukee Aallon mikroelektroniikan tutkimusta ja 2) on hyvin perusteltu sekä 3) soveltuu toteutettavaksi kolmivuotisen ohjelman puitteissa. 

 

Heräsikö kysymyksiä? 

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä tehtäväkuvauksissa mainittuihin professoreihin (etunimi.sukunimi(at)aalto.fi). Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää paikka auki, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.  

Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä auttaa HR Partner Karoliina Walldén ([email protected]) tai HR Partner Hanna Koli ([email protected]).  

Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa nämä videot: Aalto University – Towards a better worldAalto People, ja Shaping a Sustainable Future

Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/fi/toihin-aaltoon 

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: