Opiskelu avoimessa yliopistossa lyhyesti

Tiimitapaaminen / kuvaaja Aalto-yliopisto, Unto Rautio
  1. Opinnot lähtevät liikkeelle kursseista ja niiden kuvauksista.  Kurssikuvauksen tietoihin kannattaa perehtyä hyvin ennen ilmoittautumista. Kiinnitäthän heti huomiota siihen, kuinka paljon luennoilla on oltava läsnä ja merkitse pakolliset luennot kalenteriin. Joillakin kursseilla on esitietovaatimuksia aiemmista opinnoista. Kannattaa katsoa myös, mitä kokonaisuuksia voi kursseista koostaa.
  2. Kurssille ilmoittaudutaan Aimo-palvelussa kurssikuvauksessa olevien tietojen perusteella. Ensin rekisteröidytään Aimo-palvelun käyttäjäksi ja saadaan Aimo-käyttäjätunnus, jota tarvitaan myös kurssin tentti-ilmoittautumisissa. Valintaperusteena kursseille on ilmoittautumisjärjestys.
  3. Kurssi-ilmoittautumisen jälkeen on vuorossa Aalto-käyttäjätunnuksen hankkiminen, jota tarvitaan mm. kurssien verkkoympäristöissä (MyCourses) ja opintorekisterin tulospalvelussa WebOodissa, josta löydät myös oman opiskelijanumerosi.
  4. Varsinainen opiskelu alkaa pääsääntöisesti osallistumalla ensimmäiselle luennolle ja/tai opettajan antamilla ohjeistuksilla. Erillisiä kutsukirjeitä ei lähetetä. Aikataulutiedot ja kurssin opetusmenetelmätiedot ovat kurssikuvauksessa nähtävillä. Joillakin kursseilla voi olla ennakkotehtäviä tai -tentti, jotka on mainittu kurssikuvauksessa. Kurssin kirjallisuutta voi etsiä ja tiedustella mm. Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksen kirjastopalveluista
  5. Jos kurssilla on lopputenttejä, on muistettava ilmoittautua niihin viimeistään viikkoa ennen tenttipäivämäärää Aimo-palvelussa pääsääntöisesti Aimo-tunnuksen avulla. Itsenäisesti opiskeltavat kirjatentit ovat maksullisia ja koskevat vain yhtä tenttipäivää.
  6. Suoritetusta kurssista tulee merkintä opintorekisteriin, josta saa pyydettäessä opintorekisteriotteen todistuksena suoritetuista opinnoista. Tarkistathan kuukauden sisällä kurssin päättymisestä/tentistä tuloksesi rekisteristä, jos niistä on huomautettavaa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu