Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Opiskelu avoimessa yliopistossa lyhyesti

Tiimitapaaminen / kuvaaja Aalto-yliopisto, Unto Rautio
  1. Opinnot lähtevät liikkeelle kursseista ja niiden kuvauksista.  Kurssikuvauksen tietoihin kannattaa perehtyä hyvin ennen ilmoittautumista. Kiinnitäthän heti huomiota siihen, kuinka paljon luennoilla on oltava läsnä ja merkitse pakolliset luennot kalenteriin. Joillakin kursseilla on esitietovaatimuksia aiemmista opinnoista. Kannattaa katsoa myös, mitä kokonaisuuksia voi kursseista koostaa.
  2. Kurssille ilmoittaudutaan Aimo-palvelussa kurssikuvauksessa olevien tietojen perusteella. Ensin rekisteröidytään Aimo-palvelun käyttäjäksi ja saadaan Aimo-käyttäjätunnus, jota tarvitaan myöhemmin myös kurssin tentti-ilmoittautumisissa. Valintaperusteena kursseille on ilmoittautumisjärjestys. Kursseille  ilmoittautuminen on sitova ja kurssikohtainen. Opintomaksua ei voi siirtää kurssilta toiselle.
  3. Kurssi-ilmoittautumisen jälkeen on vuorossa Aalto-identiteetin ja -käyttäjätunnuksen hankkiminen, jota tarvitaan mm. kurssien verkkoympäristössä MyCoursesissa ja opintorekisterin tulospalvelussa WebOodissa, josta löydät myös oman opiskelijanumerosi.
  4. Varsinainen opiskelu alkaa pääsääntöisesti osallistumalla ensimmäiselle luennolle ja/tai opettajan antamilla ohjeistuksilla. Erillisiä kutsukirjeitä ei lähetetä. Aikataulutiedot, opetustilan ja kurssin opetusmenetelmätiedot ovat kurssikuvauksessa nähtävillä. Kampuksella liikkumisesta löydät tietoa täältä. Joillakin kursseilla voi olla ennakkotehtäviä tai -tentti, jotka on mainittu kurssikuvauksessa. Kurssin kirjallisuutta voi etsiä ja tiedustella Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksen kirjastopalveluista.
  5. Jos kurssiin kuuluu tenttejä, niin ensimmäiseen kurssitenttiin (KT) ei pääsääntöisesti tarvitse ilmoittautua erikseen (huom. Koronatoimenpiteiden osalta tähän on erillisohjeet). Uusintatentteihin ilmoittaudutaan viimeistään viikkoa ennen tenttipäivämäärää Aimo-palvelussa pääsääntöisesti Aimo-tunnuksen avulla. Itsenäisesti opiskeltavat kirjatentit ovat maksullisia ja koskevat vain yhtä tenttipäivää. Tiedot avoimen yliopiston tenttisaleista löytyvät tenttipäivän mukaisesta listasta. Korkeakoulun järjestämien kurssien tentit löytyvät WebOodista.
  6. Suoritetusta kurssista tulee merkintä opintorekisteri WebOodiin, josta saa pyydettäessä opintorekisteriotteen todistuksena suoritetuista opinnoista. Tarkistathan kuukauden sisällä kurssin päättymisestä/tentistä tuloksesi rekisteristä, jos niistä on huomautettavaa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu