Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Opiskelu avoimessa yliopistossa lyhyesti

Opiskelu avoimessa yliopistossa pähkinänkuoressa
Tiimitapaaminen / kuvaaja Aalto-yliopisto, Unto Rautio
  1. Opinnot lähtevät liikkeelle kursseista ja niiden kuvauksista. Kurssikuvauksen tietoihin kannattaa perehtyä hyvin ennen ilmoittautumista. Kiinnitäthän heti huomiota siihen, kuinka paljon luennoilla on oltava läsnä, ja merkitse pakolliset luennot kalenteriin. Joillakin kursseilla on esitietovaatimuksia aiemmista opinnoista. Kannattaa katsoa myös, mitä kokonaisuuksia kursseista voi koostaa.
  2. Kurssille ilmoittaudutaanAimo-palvelussa kurssikuvauksessa olevien tietojen perusteella. Ensin rekisteröidytään Aimo-palvelun käyttäjäksi ja saadaan Aimo-käyttäjätunnus, jota tarvitaan myöhemmin myös kurssin tentti-ilmoittautumisissa. Valintaperusteena kursseille on ilmoittautumisjärjestys. Kursseille  ilmoittautuminen on sitova ja kurssikohtainen. Opintomaksua ei voi siirtää kurssilta toiselle.
  3. Kurssi-ilmoittautumisen jälkeen on vuorossa Aalto-käyttäjätunnuksen hankkiminen, jota tarvitaan mm. kurssien verkkoympäristössä MyCoursesissa jaopintotietojärjestelmä Sisussa, josta löydät myös oman opiskelijanumerosi.
  4. Varsinainen opiskelu alkaa pääsääntöisesti osallistumalla ensimmäiselle luennolle ja/tai opettajan antamilla ohjeistuksilla. Erillisiä kutsukirjeitä ei lähetetä. Aikataulutiedot, opetustilan ja kurssin opetusmenetelmätiedot ovat kurssikuvauksessa nähtävillä. Kampuksella liikkumisesta löydät tietoa täältä. Joillakin kursseilla voi olla ennakkotehtäviä tai -tentti, jotka on mainittu kurssikuvauksessa. Kurssin kirjallisuutta voi etsiä ja tiedustella Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksen kirjastopalveluista.
  5. Jos kurssiin kuuluu tenttejä, niin ensimmäiseen kurssitenttiin (KT) ei pääsääntöisesti tarvitse ilmoittautua erikseen (huom. koronatoimenpiteiden osalta tähän on erillisohjeet). Uusintatentteihin ilmoittaudutaan viimeistään viikkoa ennen tenttipäivämäärää Aimo-palvelussa pääsääntöisesti Aimo-tunnuksen avulla. Itsenäisesti opiskeltavat kirjatentit ovat maksullisia ja koskevat vain yhtä tenttipäivää. Tiedot avoimen yliopiston tenttisaleista löytyvät tenttipäivän mukaisesta listasta. Korkeakoulun järjestämien kurssien tentit löytyvät Sisusta.
  6. Suoritetusta kurssista tulee merkintä opintotietojärjestelmä Sisuun, josta voit itse ladata virallisen, sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen todistukseksi suoritetuista opinnoista. Huom! Opintosuoritusotteen lataamiseen tarvitset voimassaolevan Aalto-käyttäjätunnuksen, joten opintosuoritusote kannattaa ladata heti arvosanojen kirjauduttua Sisuun. Avoimen yliopiston toimisto ei voi ladata sähköisesti varmennettuja pdf-otteita opiskelijoilleen, vaan ainoastaan paperisia, postissa toimitettavia. Tarkistathan kuukauden sisällä kurssin päättymisestä/tentistä tuloksesi rekisteristä, jos niistä on huomautettavaa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu