Avoimen yliopiston opinnoilla tekniikan alan tutkinto-opiskelijaksi

Tekniikan väylän opinnot (27 op) suorittamalla on mahdollista tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon ilman valintakokeita ja aikaisemmasta koulutustaustasta riippumatta.
Aalto University, students. Picture: Pinja Valja

Tekniikan väylän opinnot ovat laajudeltaan 27 opintopistettä. Väyläopintojen perusteella voi tulla hyväksytyksi tekniikan alan tutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, mikäli on suorittanut opinnot vähintään painotetulla keskiarvolla 3 (hyvä) enintään yhden vuoden aikana niin, että ensimmäisenä ja viimeisenä suoritettujen kurssien suorituspäivämäärien välillä on enintään 365 päivää.

Joillakin hakukohteilla voi olla oma korkeampi keskiarvosanarajansa. Väyläopinnoilla on vuoden aikarajaus, mutta kaikki opinnot on mahdollista suorittaa nopeamminkin esimerkiksi yhden kevät- tai syyslukukauden aikana. Tammikuussa aloitettujen ja kevään aikana suoritettujen opintojen perusteella ehtii hakemaan tutkinto-opiskelijaksi saman kevään yhteishaussa.

1

Ilmoittautuminen tammikuussa 2020 alkaviin väyläopintoihin alkaa 2.10.2019 klo 12:00 ja päättyy kevään aikana suoritettavien opintojen osalta 3.11.2019. Paikkoja on rajatusti. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, jonka jälkeen voit ilmoittautua varasijalle odottamaan mahdollista peruutuspaikkaa. 

Järjestämme ennen opintojen alkua orientaatiotilaisuuden väylään ilmoittautuneille 3.12. klo 16:30 Otaniemen kampuksella osoitteessa Otakaari 1, Espoo, sali U119. Orientaatiossa tapaat muita uusia väyläopiskelijoita ja saat käytännön tietoa edelliskevään väyläopiskelijoilta siitä, miten väylään kuuluvat opinnot kannattaa suorittaa. Orientaatiotilaisuus on erittäin suositeltava kaikille.

Valmistautuminen väyläopintoihin

Tekniikan väylän suorittaminen vaatii ahkeraa opiskelua. Laskennallinen työmäärä on noin 750 tuntia, mutta todellisuudessa aikaa kuluu reilusti enemmän riippuen aikaisemmasta matematiikan, fysiikan ja toisen kotimaisen kielen osaamisesta. Opetus on pääsääntöisesti päiväsaikaan (klo 8 – 16). Vaaditut opinnot vastaavat laajuudeltaan yhden lukukauden täyspäiväisiä opintoja. 

Ennen väylän kursseille osallistumista kannattaa kerrata lukion matematiikkaa ja fysiikkaa. Alla olevista linkeistä löydät harjoituksia, joilla voit testata omaa lähtötasoasi. Niistä osa on Aalto-yliopiston OpenLearning-ympäristössä, jolle voit luoda käyttäjätunnuksen tällä sivulla. Tunnuksen luotuasi pääset tekemään tehtäviä klikkaamalla "Kurssin kuvaus / Course description" -painikkeen takaa löytyvää "Itserekisteröityminen / Self enrolment" -painiketta.

Testaa oma lähtötasosi

  Tutustu väyläopinnoissa suoritettaviin kursseihin

  Hio opiskelutaitojasi

   

  Seuraavissa videoissa kuulet Tekniikan väylän (yhden kevään aikana suoritettuna nimellä Kevätväylä) perusteella tutkinto-opiskelupaikan saaneiden kokemuksia väyläopinnoista.

  Ilmoittautuminen Tekniikan väylään

  Tekniikan väylään ilmoittaudutaan Aimo-palvelussa. Löydät tietoa Aimo-palveluun kirjautumisesta ja kurssi-ilmoittautumisesta täältä.

  Kun olet kirjautunut Aimo-palveluun, valitse valikosta "Ilmoittautuminen" ja edelleen lukukauden ilmoittautumislomake (esimerkiksi Kurssi-ilmoittautuminen kevät 2020) ja lopulta "Täytä lomake". Hyväksy Avoimen yliopiston järjestyssääntöihin sitoutuminen ja valitse pudotusvalikosta joku seuraavista kolmesta Tekniikan väylän ilmoittautumislomakkeista:

  ohjekuva

   

  1. Kevätväylä, tekniikan ala
  2. Kevätväylä, tekniikan ala, sähkö
  3. Vuoden väylä, tekniikan ala 

  Wide Open Uni

  Aalto-yliopiston avoin yliopisto

  Avoin yliopisto on olemassa kaikille. Avoimina yliopisto-opintoina voi suorittaa yksittäisiä kursseja ja osia yliopistotutkinnosta. Avoin yliopisto-opetus mahdollistaa opintoihin osallistumisen kaikille Aalto-yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille.

  Opiskelijalla kynä kädessä

  Miten Avoimessa yliopistossa opiskellaan

  Lue tärkeät käytännön ohjeet opiskeluun liittyen: opintojen aloitus, eteneminen opinnoissa, tentit, todistukset

  Aalto-yliopiston avoin yliopisto
  Otakaari 1

  Opiskelupaikat

  Tervetuloa kampukselle!

  Aalto-yliopiston avoin yliopisto
  Tapahtuma Kandikeskuksen salissa

  Opiskelutaitoja ja -käsitteitä

  Miten voit kehittää opiskelutaitojasi

  Aalto-yliopiston avoin yliopisto

  Voit olla yhteydessä opintoneuvontaan opintoneuvonta.avoin(at)aalto.fi tai avoimen yliopiston asiakaspalveluun avoin(at)aalto.fi, jos sinulla on kysyttävää Tekniikan väylästä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu