Verkstäder - Högskolan för konst, design och arkitektur

NC-fräsmaskin

NC-fräsmaskinsverkstaden är en lärmiljö för modelltillverkning samt en källa för expertkunskap inom numeriska maskiner/bearbetningsmetoder. En femaxlig fräsmaskin för trä och modellbyggnadsmaterial, en treaxlig fräsmaskin för metall och en NC-svarv finns tillgängliga.
Arts_Infra - NC milling workshop by Jaakko Kahilaniemi

De mest avgörande verksamhetsfälten är möbel- och objektdesign samt konstnärlig aktivitet. Studerande och forskare kan tillverka prototyper eller modeller och dessutom lära sig använda digitala produktionsmetoder.

Tillgänglig utrustning:

  • Femaxlig fräsmaskin för trä, plast och material för modellbygge: bearbetningsområdets storlek  1,630 X 2,600 X 950, BACCI Master

  • Treaxlig fräsmaskin för metaller, bearbetningsområdets storlek 406 X 762 X 508,  Haas VF-2

  •  NC-svarv, Haas TL-1

De viktigaste partnerna är vattenstrålskärning och laserskärning, 3D Print, träarbete och metallarbete.

Arbetstillstånd och orienteringsutbildning:

Verkstadsföreståndarna arrangerar orienteringsutbildning vid början av terminen och kurser. Självständigt arbete med maskinerna är inte möjligt och arbetet kräver färdigheter inom 3D-modellering.

Feedback:

Du kan skicka feedback angående verksamheten och utvecklingsförslag för verkstaden till följande adress: [email protected]. Skriv “NC Workshop” i ämnesfältet. För att se kontaktuppgifter och boka utrymme i verkstaden, var god logga in på Aalto-hemsidan.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: