Services

MFA - vanliga frågor

Flerstegsautentisering (MFA) är en identifieringsmetod som använder sig av två eller flera sätt för att identifiera användaren när han eller hon loggar in på ett visst system eller en tjänst. Du kan läsa svar på vanliga frågor här.

FAQ - Vanliga frågor

Hur loggar jag in om jag tappar telefonen?

  • MFA behövs bara när du loggar in på tjänster utanför Aaltos nätverk för arbetsstationer. Om du använder en VPN eller loggar in från Aaltos nätverk för arbetsstationer behöver du inte använda MFA, förutom när du behandlar bankkontouppgifter under Workday. Om telefonen förloras permanent, meddela dock Aalto IT-kundtjänst

Jag har en ny telefon och kan inte använda den gamla telefonen för att verifiera min identitet med Microsoft-autentiseringsappen. Hur kan jag återställa det?

Jag raderade Microsoft-autentiseringsappen från min telefon. Nu när jag försöker ladda ner den kan jag inte logga in på autentiseringsappen, och jag kan inte heller logga in på någon av mina Microsoft-program. Vad kan jag göra?

Kan jag använda mer än en telefon?

  • Ja, du kan registrera flera telefoner för användning med MFA.

Krävs MFA när du använder Office 365 på mobilen?

  • Ja. MFA fungerar också på mobil och krävs vid inloggning utanför Aaltos nätverk.

Kan jag välja att inte använda MFA?

  • MFA blev obligatoriskt för Office 365-tjänster våren 2021.

Var kan jag install applikation för Huawei telefon? 

Vilka autentiseringsmetoder kan jag använda med MFA, dvs behöver jag nödvändigtvis en smartphone?

MFA är enklast att använda via en app installerad på din smartphone, men det finns även andra alternativ. Du kan också få verifieringskoden som används för att logga in som ett SMS eller via ett robotsamtal. Om telefonen inte är ett alternativ kan du också använda hårdvare gjord för detta ändamål (hardware token). Ett alternativ som har visat sig fungera är en Ubikey-nyckel som fungerar i terminalens USB-port.

Mer information

Multifaktorautentisering (MFA, 2FA)

Varför vi använder MFA på Aalto och instruktioner för att börja använda MFA.

Hur man använder MFA-autentisering

Flerstegsautentisering (MFA) är en identifieringsmetod som använder sig av två eller flera sätt för att identifiera användaren när han eller hon loggar in på ett visst system eller en tjänst.

mfa-authentication
This service is provided by:

IIT-tjänster

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: