Nyheter

Vi bygger en hållbar framtid – vår nya strategi

Aalto-universitetets nya strategi, som träder i kraft den 1 januari 2021, publicerades på universitets 10-årsjubileum den 8 januari.
Ioncell-materiaalia sinisessä kudotunomaisessa materiaalissa tai kankaassa

Aalto-universitetet har under dess tio första år skapat vid campuset i Otnäs ett kompetenskluster av världsklass och hör nu till världens främsta inom sina fokusområden.

”Nyckeln till den här framgången är aaltoiternas inspirerade och målmedvetna göranden och vårt sätt att öppet verka tillsammans”, säger rektor Ilkka Niemelä.

Universitetets första långsiktiga strategi gav hela universitetet en gemensam inriktning och gemensamma värden samt satt upp ambitiösa mål.

Den nya strategin som träder i kraft från början av 2021 har beretts enligt en så kallad approach för en levande strategi. Den tar allt bättre i beaktande förändringarna som sker i världen: universitetets uppdrag, våra värden och vårt sätt att agera anger riktningen på lång sikt, och utvecklingsmålen utvärderas regelbundet inom hela universitetssamfundet. Strategin bereddes likaså tillsammans med personalen och studerandena samt genom att lyssna till intressentgrupperna.

Grunden för Aalto-universitetets framtid är även i framtiden en högklassig forskning och undervisning, inflytande samt gemensamma värden – ansvar, mod och samarbete. Universitets uppdrag är att bygga en hållbar framtid.

”Vi skapar lösningar på de stora utmaningarna i världen. För det här för framtiden viktiga arbetet har vi unika styrkor, utöver högklassig forskning, undervisning och innovationer: en äkta mångvetenskaplighet, en gemenskap som genererar nya perspektiv och en inspirerad, företagsam kultur”, säger Ilkka Niemelä.

Under den kommande våren kommer högskolorna och enheter vid Aalto-universitetet att utarbeta sina nya verksamhetsplaner enligt den nya strategin, och den nya levande strategin träder i kraft den 1 januari 2021.

Läs mer om Aalto-universitetets nya strategi på nätet (på engelska, finska)Den svenskspråkiga webbplatsen publiceras senare i januari.

Strategimaterial

Här hittar du filmer och presentationsmaterial relaterat till vår strategi.

Read more
Two Aalto students or employees viewing materials from a tablet, photo by Aleksi Poutanen
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Campus, Studier Publicerat:

Marhusets verksamhet flyttas till Kandidatcentret

Marhuset stängs i slutet av maj.
Nya teknologie hedersdoktorer
Pris och utmärkelser, Pressmeddelanden Publicerat:

Fem nya teknologie hedersdoktorer 2024 vid Aalto

Hedersdoktorerna promoveras i ceremoniella promotion i juni.
AllWell SQ
Universitetet Publicerat:

AllWell?-enkäten för år 2024 besvarades av 36 % av målgruppen

Enkäten skickades till andra årets kandidatstuderande och första årets magisterstuderande.
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Utnämningar, Pressmeddelanden Publicerat:

Raili Pönni har utnämnts till utvecklingschef vid Aalto-universitetet

Raili Pönni har tidigare varit planeringschef och ställföreträdande utvecklingschef vid universitetet.