Uutiset

Rakennamme kestävää tulevaisuutta – uusi strategia julkaistu

Aalto-yliopiston 1.1.2021 voimaan tuleva strategia julkistettiin yliopiston 10-vuotisjuhlassa 8. tammikuuta.
Ioncell-materiaalia sinisessä kudotunomaisessa materiaalissa tai kankaassa

Editoitu 9.1.2020: Lisätty Ilkka Niemelän puhe liitetiedostona.
****

Aalto-yliopisto on kymmenen ensimmäisen vuotensa aikana luonut Otaniemen kampukselleen maailmanluokan osaamiskeskittymän ja kuuluu nyt avainaloillaan maailman kärkijoukkoon.

”Menestyksen takana ovat aaltolaisten innostunut ja määrätietoinen tekeminen ja avoin tapamme toimia yhdessä”, sanoo rehtori Ilkka Niemelä.

Yliopiston ensimmäinen pitkän aikavälin strategia antoi koko yliopistolle yhteisen suunnan ja yhteiset arvot sekä kunnianhimoiset tavoitteet.

Vuoden 2021 alusta voimaan tuleva uusi strategia on valmisteltu niin kutsutun elävän strategian mallin mukaisesti. Se huomioi entistä paremmin maailman muutoksen: yliopiston tehtävä, arvot ja tapa toimia ohjaavat pitkän aikavälin suuntaa, ja kehityskohteita tarkastellaan säännöllisesti koko yhteisön voimin. Strategian valmistelu toteutettiin niin ikään yhdessä henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa sekä sidosryhmiä kuunnellen.

Aalto-yliopiston tulevaisuuden perustana ovat jatkossakin laadukas tutkimus ja opetus, vaikuttavuus sekä yhteiset arvot – vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Yliopiston tehtävänä on rakentaa kestävää tulevaisuutta.

”Kehitämme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Tähän tulevaisuuden kannalta ratkaisevan tärkeään työhön meillä on korkeatasoisen tutkimuksen, opetuksen ja innovaatioiden lisäksi ainutlaatuisia vahvuuksia: aidosti monialainen, uusia näkökulmia synnyttävä yhteisö sekä innostava, yritteliäs kulttuuri”, Ilkka Niemelä sanoo. 

Tulevana keväänä Aalto-yliopiston korkeakoulut ja yksiköt laativat uuden strategian mukaiset toimintasuunnitelmansa, ja uusi elävä strategia astuu voimaan 1. tammikuuta 2021.

Tutustu Aalto-yliopiston uuteen strategiaan verkossa

Strategiamateriaalit

Täältä löydät kaikki strategiaan liittyvät videot ja esitysmateriaalit eri kielillä.

Read more
Two Aalto students or employees viewing materials from a tablet, photo by Aleksi Poutanen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Neljä iloista henkilöä juo kahvia ulkona ja heiluttaa kameralle.j
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kahvia kiltahuoneella ja chattia Telegramissa – Pienet teot voivat auttaa psykologisesti turvallisen ilmapiirin luomisessa

Psykologisen turvallisuuden luominen ei ole pelkästään hyödyllistä – se on elintärkeää.
KKJ Kauppa Otaniemi sisäänkäynti
Kampus Julkaistu:

Uusi aasialainen ruokakauppa, KKJ Kauppa Otaniemi, nyt avattu kauppakeskus A Blocissa

A Blocin ostostarjonta on parantunut KKJ Kauppa Otaniemen avajaisten myötä. Tämä on uusi määränpääsi kaikille aasialaisille tuotteille!
palkalaskija
Yliopisto Julkaistu:

Nokian Renkaat lahjoittaa 200 000 euroa Kauppakorkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu käytettäväksi Nokian Renkaiden ja Jukka Moision stipendeinä ulkomaisiin vaihto-ohjelmiin lähteville maisteriopiskelijoille.
Liituraitapukuinen mies seisoo betoniseinän edessä kädet taskuissa
Yliopisto Julkaistu:

Vesa Kemppainen: ”Työelämässä tärkeä ominaisuus on mielenkiinto uusia asioita kohtaan”

Alumnitarina: Fiskars Groupin Art Director Vesa Kemppainen pitää tärkeänä työelämätaitona luovuutta ja kykyä luovaan päätöksentekoon.