Aalto-universitetet förbinder sig att följa FN:s principer för hållbar utveckling

Global Sustainability Goals Logo

Aalto-universitetet har undertecknat ett internationellt avtal om hållbar utveckling (Sustainable Development Goals, SDG) som det första finländska universitetet. Genom att underteckna avtalet förbinder sig Aalto-universitetet att främja FN: s mål för hållbar utveckling som en del av dess utbildning, forskning, innovationsaktiviteter och campusutveckling.

Avtalet är ett kollektivt svar av universitet och högskolor på FN: s hållbara utvecklingsmål och syftar till att stärka universitetens betydande roll för att uppnå målen i Agenda 2030. Dussintals utbildningsinstitutioner runt om i världen har undertecknat avtalet.

Ilkka Niemelä

Universitetens uppgift är att utbilda framtidens gamechangers som är i en nyckelposition i uppbyggnaden av en mer hållbar värld.

Ilkka Niemelä, Aalto-universitetets rektor

"Som gemenskap har Aalto-universitetet ett stort samhällsansvar och vi har ambitiösa mål för att främja hållbar utveckling genom forskning och utbildning", säger Aalto-universitetets rektor Ilkka Niemelä. "Jag tror på styrkan i samarbetet för att uppnå dessa mål – det är därför vi vill arbeta tillsammans med våra partners både i Finland och runt om i världen".

Aalto Sustainability Hub främjar tvärvetenskaplig forskning och utbildning om temat samt implementering och inbäddning av SDG i all verksamhet vid universitetet. Det nordiska nätverket för hållbart campus NSCN, lett av Aalto-universitetet, är också med i avtalet.

 

Mer information:

Sirkku Linna
Utvecklingschef
[email protected]
+358 400 515 346

Meri Löyttyniemi
Senior Advisor, Hållbar utveckling
[email protected]
+358 50 313 7549

 

Läs mer om Sustainable Development Goals Accord

Läs mer om Sustainable Development Goals

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat