Hållbarhet

Aalto-universitetet förbinder sig att följa FN:s principer för hållbar utveckling

Aalto-universitetet är det första finländska universitetet som undertecknade globala överenskommelser för universitet om hållbar utveckling (Sustainable Development Goals Accord).
strategy workshop Image: Mikko Raskinen
Bild: Mikko Raskinen / Aalto-universitetet
SDG accord

Aalto is committed to UN Sustainable Development Goals (SDG)

Aalto is the first Finnish university to sign universities' global Sustainable Development Goals Accord.

Sustainability
Sustainable Development Goals All

Sustainable Development Goals innovation challenge

Aalto University arranged a challenge to find new digital solutions to support implementing and reporting SDGs.

Sustainability

Aalto-universitetet har undertecknat ett internationellt avtal om hållbar utveckling (Sustainable Development Goals, SDG) som det första finländska universitetet. Genom att underteckna avtalet förbinder sig Aalto-universitetet att främja FN: s mål för hållbar utveckling som en del av dess utbildning, forskning, innovationsaktiviteter och campusutveckling.

Avtalet är ett kollektivt svar av universitet och högskolor på FN: s hållbara utvecklingsmål och syftar till att stärka universitetens betydande roll för att uppnå målen i Agenda 2030. Dussintals utbildningsinstitutioner runt om i världen har undertecknat avtalet.

"Som gemenskap har Aalto-universitetet ett stort samhällsansvar och vi har ambitiösa mål för att främja hållbar utveckling genom forskning och utbildning", säger Aalto-universitetets rektor Ilkka Niemelä. "Jag tror på styrkan i samarbetet för att uppnå dessa mål – det är därför vi vill arbeta tillsammans med våra partners både i Finland och runt om i världen".

Aalto Sustainability Hub främjar tvärvetenskaplig forskning och utbildning om temat samt implementering och inbäddning av SDG i all verksamhet vid universitetet. Det nordiska nätverket för hållbart campus NSCN, lett av Aalto-universitetet, är också med i avtalet.

Läs mer om Sustainable Development Goals Accord

Läs mer om Sustainable Development Goals

Mer information

Meri Löyttyniemi

Meri Löyttyniemi

Erityisasiantuntija, kestävä kehitys
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: