Uutiset

Yritys tai organisaatio, tule kehittämään 5G-palveluitasi yhdessä opiskelijoiden kanssa Aalto-yliopiston kesäkoulussa!

5G-teknologia tarjoaa mahdollisuuksia talouskriisistä nousemiseen. Hyödynnä mahdollisuus teettää yrityksellesi 5G-strategia tai antaa jokin haaste opiskelijaryhmän ratkaistavaksi. 5G-kesäkoulu starttaa 1. kesäkuuta, ole ajoissa liikkeellä!
Kaapo Collan ja Aapo Karvonen toteuttavat Aalto-yliopiston 5G-kesäkurssin tehtävää (AR) -lasien hyödyntämisestä tuotannonohjauksessa kesällä 2019.
Kuvassa Kaapo Collan (vas) ja Aapo Karvonen toteuttavat 5G-kesäkurssin tehtävää Augmented Reality (AR) -lasien hyödyntämisestä tuotannonohjauksessa Accenture Liquid Studiossa kesällä 2019. Kuva: Emma Lahtinen

Aalto-yliopisto järjestää 5G-kesäkoulun, jossa yritykset ja organisaatiot voivat teettää 5G-strategiansa tai antaa jonkin 5G-haasteen opiskelijaryhmän ratkaistavaksi. Yritykset saavat ehdotuksen siitä, miten ne voivat hyödyntää 5G-teknologiaa lähitulevaisuudessa ja samalla ne antavat opiskelijoille mahdollisuuden kehittää 5G-osaamistaan käytännön projekteissa. 

Aalto-yliopisto yhdessä Helsingin yliopiston, Oulun yliopiston ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKin kanssa reagoivat nopeasti koronatilanteeseen ja laajensivat verkon yli toteutettavan 5G-kesäkoulunsa tarjoamaan projektitöitä laajasti eri alojen yrityksille eri puolilla Suomea. Kesäkoulussa opitaan 5G-teknologiasta ja tehdään projektityö kumppaniyritykselle kokeneiden mentoreiden ohjaamina.  

“5G-teknologia tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen jo lähitulevaisuudessa. Samalla kesäkoulun osallistujille tarjotaan ainutlaatuisia oppimiskokemuksia kehityksen kärjessä”, toteaa Aalto-yliopiston tietoverkkotekniikan professori Raimo Kantola.

5G-kesäkoulu on tarkoitettu korkeakouluopiskelijoiden lisäksi myös lukiolaisille. Myös yritysten henkilöstö on tervetullut mukaan kurssille. Kurssilla on mukana asiantuntijoita ja mentoreita esimerkiksi Nokiasta, Traficomista, Kaupan liitosta ja Teknologiateollisuus ry:stä.

Monet tahot näkevät 5G-osaamiselle ja sovelluksille nyt ainutlaatuisen mahdollisuuden markkinoiden haastavasta tilanteesta huolimatta – tai siitä johtuen. 

”GSM-mobiiliteknologian osaaminen ja soveltaminen olivat ratkaisu 90-luvun lamasta noustaessa – 5G-mobiiliteknologian osaaminen ja soveltaminen ovat keskeisessä roolissa koronaepidemian aiheuttamasta taantumasta noustaessa. Nyt kannattaa hyödyntää mahdollisuus”, kannustaa Nokian matkapuhelinverkkojen liiketoiminnasta vastaava johtaja sekä Suomen maajohtaja Tommi Uitto.

”5G tulee olemaan keskeisessä roolissa tulevaisuuden teollisuuden digitaalisessa murroksessa, jossa Suomi haluaa olla edelläkävijä. Nyt on otollinen aika vahvistaa suomalaista vahvaa teknologiaosaamista myös tällä osaamisalueella”, sanoo Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jaakko Hirvola.

”Yrityksiä auttavat nyt digiloikat. 5G-teknologia tarjoaa aivan uusia mahdollisuuksia kehittää palveluita, tuotantoa ja logistiikkaa. Haastavasta tilanteesta huolimatta nyt on otollinen aika kehittää yrityksen 5G-osaamista ”, sanoo Kaupan liitontoimitusjohtaja Mari Kiviniemi.

“5G-osaaminen mahdollistaa Suomelle edelläkävijyyden uudenlaisten palvelujen kehittämisessä. 5G-teknologia antaa valtavat mahdollisuudet uudenlaiselle liiketoiminnalle”, toteaa Digitaaliset yhteydet -osaamisalueen ylijohtaja Kati Heikkinen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

Lähde mukaan 5G-haasteeseen!

Aalto-yliopiston 5G Hack the Mall -kesäkoulu järjestetään verkkokoulutuksena 1.–12.6.2020. Yrityksiä ja muita organisaatioita, jotka ovat kiinnostuneita teettämään kesäkoulussa itselleen 5G-strategian tai antamaan 5G-teknologian hyödyntämiseen liittyvän haasteen, pyydetään jättämään yhteystietonsa seuraavasta linkistä: 

5G-kesäkoulun verkkosivuilta löytyy lisätietoa kurssista ja sen toteutuksesta. 5G-kesäkoulu järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä ja sovelluskohteena oli erityisesti kaupan ala. Viime vuoden menestyksen kannustamana ja nopeana reagoimisena koronatilanteeseen tänä kesänä kurssille otetaan mukaan yrityskumppaneita laajasti eri aloilta.

Lisätietoja

Juuso Kivinen 
koordinaattori, Aalto-yliopiston kesäkoulu 
[email protected]

Lauri Hollo
koordinaattori, 5G-ohjelma
[email protected]

Lue lisää

Aalto Univeristy / 5G Hack The Mall course demo / photo: Linda Koskinen

5G Mall – nuorten leikkikenttä

Lukiolaiset ja korkeakouluopiskelijat etsivät 5G-teknologiasta ratkaisuja ostoskeskusten haasteisiin ensimmäistä kertaa maailmassa.

Uutiset
Aalto University / a child trying out VR glasses / photo: Atte Leskinen

Nuoret uudistavat kauppareissusi 5G-teknologialla

Lukiolaisten ja korkeakouluopiskelijoiden 5G-ratkaisuja testattiin A Bloc -kauppakeskuksessa syyskuussa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: