Uutiset

“Yrittäjäksi ryhtyminen Suomessa olikin todella yksinkertaista”

Adithya Varadarajan on Aalto-yliopiston alumni, joka kertoi tarinansa yrityksen perustamisesta ja työllistymisestä Suomessa. Tarina on osa syyskuussa 2021 julkaistua Finland Works -verkkokurssia.
A portrait of Adithya Varadarajan
Adithya Varadarajan

Aalto-yliopiston julkaisema avoin Finland Works -verkkokurssi (MOOC) käsittelee suomalaista työkulttuuria ja uran rakentamista Suomessa. Kurssi on suunniteltu erityisesti kansainvälisille opiskelijoille ja työnhakijoille, jotka haluavat tietää enemmän suomalaisen työelämän erityispiirteistä. Kurssi on rekrytointi- ja ura-ammattilaisten tuottama ja sisältöä täydentävät Aallon kansainvälisten alumnien tarinat ja kokemukset. Finland Works on osa Future of Work -verkko-oppimismoduulia.

Pyysimme kurssin videoilla esiintyviä kansainvälisiä Aallon alumneja jakamaan näkemyksiään suomalaisesta työelämästä ja uran rakentamisesta Suomessa. Yksi heistä on Adithya Varadarajan Etelä-Intiasta.

Adithya opiskeli Aallon International Design Business Management -maisteriohjelmassa ja valmistui vuonna 2019. Suomen myönteinen maine vaikutti Adithyan opiskelumaan valintaan.

“Olin nähnyt Suomen onnellisuusindeksissä (World Happiness Index) ja kuullut monipuolisesta koulutuksesta sekä sosiaalidemokratiasta. Halusin kokea ne itse”, Adithya kertoo.

Yrityksen perustaminen Suomessa

Opintojensa myötä Adithyasta tuli yrittäjä ja yksi Nordic Rebels -nimisen yrityksen perustajista.

“Aloitimme alun perin kurssina täällä Aallossa. Kurssi sujui hyvin, ja halusimme viedä kurssin idean laajemmalle yleisölle. Silloin perustimme yrityksen”, sanoo Adithya.

Finland Works -kurssi esittelee myös yrittäjyyttä ja yrityksen perustamista Suomessa. Kurssi tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä ja linkkejä kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.

“Yrittäjäksi ryhtyminen Suomessa olikin todella yksinkertaista! Päätimme tiistaina, että ‘okei, rekisteröidään tämä yritys’, ja keskiviikkona kävimme lävitse koko prosessin ja kaikki oli valmiina”, hän kertoo. 

Olin nähnyt Suomen onnellisuusindeksissä ja kuullut monipuolisesta koulutuksesta sekä sosiaalidemokratiasta. Halusin kokea ne itse.

Adithya Varadarajan

Työn löytäminen keskellä pandemiaa

Heti yrittäjäksi ryhtymisen jälkeen COVID-19 -pandemia iski, ja Adithyan piti löytää lisäkeinoja itsensä elättämiseen.

“Silloin ymmärsin, miten haastavat suomalaiset työmarkkinat ovat. Usein työt eivät edes tule näkyviin julkiseen työnhakuun, kuten LinkedIniin, vaan paikat jaetaan omien verkostojen sisällä”, hän toteaa.

Adithya pyrki rajaamaan työnhakuaan muotoiluun liittyviin töihin, jotka eivät vaatineet suomen kielen osaamista. “Englanninkieliset työpaikat ovat sellaisia, joihin minulla on aidosti mahdollisuuksia. Niitä hakiessa ei tunnu siltä, että vain koska en puhu suomea, eivät muutkaan osaamani asiat merkitse paljoakaan”, hän sanoo. Pitkän työnhakuprosessin jälkeen Adithya työllistyi Scope Impactille Design Lead -rooliin.

Yrittäjyyden ja palkkatyön yhdistäminen

Adithya työskentelee tällä hetkellä sekä yrittäjänä että työntekijänä. “Minulla on palkkatyön vakaus ja samalla saan työskennellä itselle mielekkäiden asioiden parissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin”, hän kertoo hymyillen.

Ajan ja työmäärän tasapainottelu on Adithyalle suurin haaste yrittäjyyden ja palkkatyön yhdistämisessä.

“Työskentelen kokoaikaisesti päämuotoilijana ja toisinaan on tilanteita, jolloin minun pitää työskennellä enemmän asiakkaan deadlinen takia. Tällöin työni omassa yrityksessäni on vähäisempää”, hän sanoo.

Adithya korostaa viikkotason suunnittelun tärkeyttä, jolloin vältytään suuremmilta yllätyksiltä. “Ajan varaaminen kalenterista nimetyille työtehtäville sekä palkkatyössä että yrityksessä takaa sen, että minulla on selkeä kuva siitä mitä on tulossa”, hän kertoo. “Tällä tavoin minulla on aina langat käsissäni.”

Katso Adithya Varadarajanin koko tarina alta ja rekisteröidy Finland Works -kurssille täältä:

https://futureofwork.fi/courses/finland-works/

Lue muita Finland Works -tarinoita

A portrait of Beatriz Ramírez.

“Halusin suunnata uraani kohti kestävyyden teemoja”

Beatriz Ramírez kertoi tarinansa uuden uran rakentamisesta Suomessa osana avointa Finland Works -verkkokurssia.

Uutiset
Audrey Poudrier Tremblay being interviewed for a video.

“Työn saaminen Suomessa ei ole helppoa ulkomaalaisille”

Audrey Poudrier Tremblay on Aalto-yliopiston alumni, joka kertoi tarinansa Suomessa työskentelystä osana syyskuussa julkaistua Finland Works -kurssia.

Uutiset
Bhavya Omkarappa smiling with plants in the background

“Työelämän tasapaino Suomessa on loistava”

Bhavya Omkarappa kertoi näkemyksiään suomalaisesta työn ja vapaa-ajan tasapainosta osana Aalto-yliopiston Finland Works -verkkokurssia.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.
Olli Ikkala ja Esa Saarinen
Yliopisto Julkaistu:

Olli Ikkala ja Esa Saarinen löysivät barokkimusiikista ja luennoimisesta yhteisen sävelen

Kohdatessaan Olli Ikkala ja Esa Saarinen keskustelivat uruista ja luentojen tunnelmasta.