Uutiset

“Halusin suunnata uraani kohti kestävyyden teemoja”

Beatriz Ramírez kertoi tarinansa uuden uran rakentamisesta Suomessa. Tarina on osa Aalto-yliopiston syyskuussa 2021 julkaisemaa Finland Works -verkkokurssia.
A portrait of Beatriz Ramírez.
Beatriz Ramírez

Aalto-yliopiston julkaisema avoin Finland Works -verkkokurssi (MOOC) käsittelee suomalaista työkulttuuria ja uran rakentamista Suomessa. Kurssi on suunniteltu erityisesti kansainvälisille opiskelijoille ja työnhakijoille, jotka haluavat tietää enemmän suomalaisen työelämän erityispiirteistä. Kurssi on rekrytointi- ja ura-ammattilaisten tuottama ja sisältöä täydentävät Aallon kansainvälisten alumnien tarinat ja kokemukset. Finland Works on osa Future of Work -verkko-oppimismoduulia.

Pyysimme kurssin videoilla esiintyviä kansainvälisiä Aallon alumneja jakamaan näkemyksiään suomalaisesta työelämästä ja uran rakentamisesta Suomessa. Yksi heistä on Beatriz Ramírez Espanjasta.

Ramírez oli työskennellyt Suomessa myynnin ja markkinoinnin parissa parin vuoden ajan, kun hän huomasi haluavansa muutosta työhönsä.

“Halusin suunnata uraani kohti kestävyyden teemoja”, Ramírez kertoo.

Elämänlaajuista oppimista Aallossa

Ramírez oli innokas oppimaan lisää kestävyydestä, mutta hän ei tahtonut käyttää vuosia uuden tutkinnon opiskeluun. Tästä syystä Ramírez päätti ottaa kestävyyteen liittyviä kursseja Aalto-yliopistolta.

“Aloin etsiä kaikkia mahdollisia tapoja saada kestävyyden teemoja ansioluettelooni. Opiskelin Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa, jotta voisin kasvattaa nopeasti tietämystäni ja vaihtaa urani suuntaa.”

Avoin Finland Works -verkkokurssi käsittelee aiheita oman tulevaisuuden osaamisen muotoilusta uran luomiseen Suomessa. Kurssi voi olla arvokas keino kansainvälisille oppijoille osoittaa motivaatiotaan työnantajille Suomessa työskentelyyn. Kurssin suorittamisen jälkeen opiskelija saa sertifikaatin ansioluetteloonsa ja LinkedIn-profiiliinsa.

Opiskelin Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa, jotta voisin kasvattaa nopeasti tietämystäni ja vaihtaa urani suuntaa.

Beatriz Ramírez

Vaihtoehtoisia tapoja työllistyä

Ramírezin uravaihdoksen aikana hän jäi työttömäksi aiemmasta roolistaan myynnin ja markkinoinnin parissa. Yllättävä käänne johti hänet TE-toimistoon, mistä Ramírez löysi houkuttelevan vaihtoehdon edistää matkaansa kestävyyden parissa.

“TE-toimisto tarjosi kurssia, joka koostui kiertotalouden koulutuksesta ja työkokeilusta”, Ramírez kertoo. “Ymmärsin, että työkokeilu voisi olla tapa nähdä, pidänkö työstä uudella kestävyyden ja kiertotalouden alalla.”

Ramírez hyväksyttiin työkokeiluun Espoon kaupungille. Yhteistyö sujui hyvin, ja nyt Ramírez työskentelee Espoon kaupungilla kiertotalouden asiantuntijana.

“Työkokeilu mahdollisti minulle unelmieni työpaikan. Tämä on paras työ, joka minulla on ikinä ollut”, Ramírez hymyilee.

Suomen kielen osaamisesta

Suomen kieli on laajalti keskusteltu aihe kansainvälisen rekrytoinnin parissa. Vaikka monilla aloilla englanti on pääsääntöinen työskentelykieli, useat työt vaativat silti suomen osaamista.

“Suomen kielen oppiminen oli ehdottomasti tärkeää uralleni Suomessa. Työskentelen tälläkin hetkellä suomeksi”, Ramírez sanoo.

Ramírez kannustaa muita ulkomaalaisia opettelemaan suomea matalalla kynnyksellä.

“On täysin riittävää, että opettelet kielen perustasolla ja rakennat vähitellen osaamistasi sen päälle. Suomea ei tarvitse osata puhua täydellisesti”, Ramírez toteaa.

Katso Beatriz Ramírezin koko tarina alta ja rekisteröidy Finland Works -kurssille täältä:

https://futureofwork.fi/courses/finland-works/

Lue muita Finland Works -tarinoita

A portrait of Adithya Varadarajan

“Yrittäjäksi ryhtyminen Suomessa olikin todella yksinkertaista”

Adithya Varadarajan on Aalto-yliopiston alumni, joka kertoi tarinansa yrityksen perustamisesta ja työllistymisestä Suomessa.

Uutiset
Audrey Poudrier Tremblay being interviewed for a video.

“Työn saaminen Suomessa ei ole helppoa ulkomaalaisille”

Audrey Poudrier Tremblay on Aalto-yliopiston alumni, joka kertoi tarinansa Suomessa työskentelystä osana syyskuussa julkaistua Finland Works -kurssia.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
Palkinnon saajat
Palkitut Julkaistu:

Tasavallan presidentin kunniamerkit Kemian tekniikan korkeakoulussa

Kemian tekniikan korkeakouluun on myönnetty kolme tasavallan presidentin kunniamerkkiä. Kunniamerkit myönnettiin professori Jouni Paltakarille, tutkimusinsinööri Esa Uosukaiselle ja johdon assistentti Anne Forsströmille.
Aalto Radical Creativity summer school. Original image: George Atanassov
Opinnot Julkaistu:

Oletko valmis kokeilemaan radikaalia luovuutta elokuussa?

Radical Creativity -kesäkoulussa sovelletaan erilaisia luovia työskentelytapoja, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. "Tiivistetty inspiraatiopaketti on kuin karkkikauppa, jossa voit maistella eri makuja."
Sailing team at the sea, picture: Tapio Lehtinen Sailing
Opinnot Julkaistu:

Maailman ympäri seitsemässä kuukaudessa – opiskelija Anton Eklund valmistautuu vaativaan purjehduskilpailuun

Sähkötekniikkaa ja automaatiota opiskeleva Eklund on päässyt soveltamaan Aallossa hankittuja oppeja käytäntöön, kun tiimi on kunnostanut purjevenettään.