Uutiset

“Työelämän tasapaino Suomessa on loistava”

Bhavya Omkarappa kertoi näkemyksiään suomalaisesta työn ja vapaa-ajan tasapainosta. Tarina on osa Aalto-yliopiston syyskuussa 2021 julkaisemaa Finland Works -verkkokurssia.
Bhavya Omkarappa smiling with plants in the background
Bhavya Omkarappa

Aalto-yliopiston julkaisema avoin Finland Works -verkkokurssi (MOOC) käsittelee suomalaista työkulttuuria ja uran rakentamista Suomessa. Kurssi on suunniteltu erityisesti kansainvälisille opiskelijoille ja työnhakijoille, jotka haluavat tietää enemmän suomalaisen työelämän erityispiirteistä. Kurssi on rekrytointi- ja ura-ammattilaisten tuottama ja sisältöä täydentävät Aallon kansainvälisten alumnien tarinat ja kokemukset. Finland Works on osa Future of Work -verkko-oppimismoduulia.

Pyysimme kurssin videoilla esiintyviä kansainvälisiä Aallon alumneja jakamaan näkemyksiään ja kokemuksiaan suomalaisesta työelämästä. Yksi heistä on Bhavya Omkarappa Intian Bangaloresta.

Bhavya teki maisterintutkintonsa Aalto-yliopiston Communications Engineering -ohjelmassa, ja nykyisin hän työskentelee Ericssonilla integraatioinsinöörinä. Ennen muuttoaan Suomeen Bhavya työskenteli Intiassa kolme vuotta. Bhavya on ollut tyytyväinen päätökseensä jäädä rakentamaan uraansa Suomeen valmistumisen jälkeen.

“Työelämän tasapaino Suomessa on loistava”, Bhavya sanoo hymyillen.

Tasapaino työssä ja vapaa-ajalla

Finland Works -verkkokurssi on jaettu viiteen teemalukuun, joista yksi on omistettu suomalaiselle työelämän tasapainolle. Luku käsittelee muun muassa työelämän tasapainon ja työhyvinvoinnin suhdetta sekä miten suomalainen yhteiskunta tukee työn ja perheen yhdistämistä. 

“Yksi henkilökohtaisista tavoitteistani oli säilyttää tasapaino ammatillisen, sosiaalisen ja henkilökohtaisen elämäni välillä. Täällä Suomessa päivittäinen työrutiinini koostuu kunnon yöunista, liikunnasta ja omalle hyvinvoinnille käytetystä ajasta. Sanoisin, että oma työn ja muun elämän tasapainoni on erittäin hyvä”, Bhavya kertoo.

Yksilön oman vastuun lisäksi työnantajalla on merkittävä rooli terveellisen työelämän tasapainon tukemisessa.

“Olen häkeltynyt siitä kiinnostuksen tasosta, jolla työnantajani suhtautuu hyvinvointiimme! Sekä henkiselle että fyysiselle terveydelle annetaan paljon painoarvoa”, Bhavya kertoo. Hän mainitsee lukuisia erilaisia liikuntakerhoja ja harrastusryhmiä, joita hänen työnantajansa tarjoaa työntekijöille.

“Kollegoideni kanssa vietetty aika työn ulkopuolella on ehdottomasti auttanut minua integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja ymmärtämään paremmin ihmisiä ympärilläni”, Bhavya sanoo.

Olen häkeltynyt siitä kiinnostuksen tasosta, jolla työnantajani suhtautuu hyvinvointiimme!

Bhavya Omkarappa

Tasa-arvo työssä

Bhavya työskentelee teknisessä roolissa tietoliikenteen parissa, ja hänen kokemuksien mukaan kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti. “Sukupuolesi ei määritä sitä, miten sinut nähdään”, Bhavya sanoo.

Bhavya toteaa, että sukupuolten tasa-arvo on varsin erilainen Suomessa verrattuna kotimaahansa Intiaan. Bhavya kokee, että Suomessa hänellä on tasa-arvoisemmat mahdollisuudet edistää uraansa.

“En koe olevani alallani erilainen koska olen nainen. Jokaisen ansiot määräytyvät osaamisen ja kokemuksen kautta”, Bhavya sanoo.

“Luulen, ettei minulla menisi paremmin missään muussa maassa. Olen todella onnellinen juuri tässä ja nyt.”

Katso Bhavya Omkarappan koko tarina alta ja rekisteröidy Finland Works -kurssille täältä:

https://futureofwork.fi/courses/finland-works/

Lue muita Finland Works -tarinoita

A portrait of Adithya Varadarajan

“Yrittäjäksi ryhtyminen Suomessa olikin todella yksinkertaista”

Adithya Varadarajan on Aalto-yliopiston alumni, joka kertoi tarinansa yrityksen perustamisesta ja työllistymisestä Suomessa.

Uutiset
Audrey Poudrier Tremblay being interviewed for a video.

“Työn saaminen Suomessa ei ole helppoa ulkomaalaisille”

Audrey Poudrier Tremblay on Aalto-yliopiston alumni, joka kertoi tarinansa Suomessa työskentelystä osana syyskuussa julkaistua Finland Works -kurssia.

Uutiset
A portrait of Beatriz Ramírez.

“Halusin suunnata uraani kohti kestävyyden teemoja”

Beatriz Ramírez kertoi tarinansa uuden uran rakentamisesta Suomessa osana avointa Finland Works -verkkokurssia.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.