Uutiset

“Työelämän tasapaino Suomessa on loistava”

Bhavya Omkarappa kertoi näkemyksiään suomalaisesta työn ja vapaa-ajan tasapainosta. Tarina on osa Aalto-yliopiston syyskuussa 2021 julkaisemaa Finland Works -verkkokurssia.
Bhavya Omkarappa smiling with plants in the background
Bhavya Omkarappa

Aalto-yliopiston julkaisema avoin Finland Works -verkkokurssi (MOOC) käsittelee suomalaista työkulttuuria ja uran rakentamista Suomessa. Kurssi on suunniteltu erityisesti kansainvälisille opiskelijoille ja työnhakijoille, jotka haluavat tietää enemmän suomalaisen työelämän erityispiirteistä. Kurssi on rekrytointi- ja ura-ammattilaisten tuottama ja sisältöä täydentävät Aallon kansainvälisten alumnien tarinat ja kokemukset. Finland Works on osa Future of Work -verkko-oppimismoduulia.

Pyysimme kurssin videoilla esiintyviä kansainvälisiä Aallon alumneja jakamaan näkemyksiään ja kokemuksiaan suomalaisesta työelämästä. Yksi heistä on Bhavya Omkarappa Intian Bangaloresta.

Bhavya teki maisterintutkintonsa Aalto-yliopiston Communications Engineering -ohjelmassa, ja nykyisin hän työskentelee Ericssonilla integraatioinsinöörinä. Ennen muuttoaan Suomeen Bhavya työskenteli Intiassa kolme vuotta. Bhavya on ollut tyytyväinen päätökseensä jäädä rakentamaan uraansa Suomeen valmistumisen jälkeen.

“Työelämän tasapaino Suomessa on loistava”, Bhavya sanoo hymyillen.

Tasapaino työssä ja vapaa-ajalla

Finland Works -verkkokurssi on jaettu viiteen teemalukuun, joista yksi on omistettu suomalaiselle työelämän tasapainolle. Luku käsittelee muun muassa työelämän tasapainon ja työhyvinvoinnin suhdetta sekä miten suomalainen yhteiskunta tukee työn ja perheen yhdistämistä. 

“Yksi henkilökohtaisista tavoitteistani oli säilyttää tasapaino ammatillisen, sosiaalisen ja henkilökohtaisen elämäni välillä. Täällä Suomessa päivittäinen työrutiinini koostuu kunnon yöunista, liikunnasta ja omalle hyvinvoinnille käytetystä ajasta. Sanoisin, että oma työn ja muun elämän tasapainoni on erittäin hyvä”, Bhavya kertoo.

Yksilön oman vastuun lisäksi työnantajalla on merkittävä rooli terveellisen työelämän tasapainon tukemisessa.

“Olen häkeltynyt siitä kiinnostuksen tasosta, jolla työnantajani suhtautuu hyvinvointiimme! Sekä henkiselle että fyysiselle terveydelle annetaan paljon painoarvoa”, Bhavya kertoo. Hän mainitsee lukuisia erilaisia liikuntakerhoja ja harrastusryhmiä, joita hänen työnantajansa tarjoaa työntekijöille.

“Kollegoideni kanssa vietetty aika työn ulkopuolella on ehdottomasti auttanut minua integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja ymmärtämään paremmin ihmisiä ympärilläni”, Bhavya sanoo.

Olen häkeltynyt siitä kiinnostuksen tasosta, jolla työnantajani suhtautuu hyvinvointiimme!

Bhavya Omkarappa

Tasa-arvo työssä

Bhavya työskentelee teknisessä roolissa tietoliikenteen parissa, ja hänen kokemuksien mukaan kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti. “Sukupuolesi ei määritä sitä, miten sinut nähdään”, Bhavya sanoo.

Bhavya toteaa, että sukupuolten tasa-arvo on varsin erilainen Suomessa verrattuna kotimaahansa Intiaan. Bhavya kokee, että Suomessa hänellä on tasa-arvoisemmat mahdollisuudet edistää uraansa.

“En koe olevani alallani erilainen koska olen nainen. Jokaisen ansiot määräytyvät osaamisen ja kokemuksen kautta”, Bhavya sanoo.

“Luulen, ettei minulla menisi paremmin missään muussa maassa. Olen todella onnellinen juuri tässä ja nyt.”

Katso Bhavya Omkarappan koko tarina alta ja rekisteröidy Finland Works -kurssille täältä:

https://futureofwork.fi/courses/finland-works/

Lue muita Finland Works -tarinoita

A portrait of Adithya Varadarajan

“Yrittäjäksi ryhtyminen Suomessa olikin todella yksinkertaista”

Adithya Varadarajan on Aalto-yliopiston alumni, joka kertoi tarinansa yrityksen perustamisesta ja työllistymisestä Suomessa.

Uutiset
Audrey Poudrier Tremblay being interviewed for a video.

“Työn saaminen Suomessa ei ole helppoa ulkomaalaisille”

Audrey Poudrier Tremblay on Aalto-yliopiston alumni, joka kertoi tarinansa Suomessa työskentelystä osana syyskuussa julkaistua Finland Works -kurssia.

Uutiset
A portrait of Beatriz Ramírez.

“Halusin suunnata uraani kohti kestävyyden teemoja”

Beatriz Ramírez kertoi tarinansa uuden uran rakentamisesta Suomessa osana avointa Finland Works -verkkokurssia.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Learning Centre graphics
Opinnot Julkaistu:

Uusi kirjastoaineisto: MOT Kielipalvelu

MOT Kielipalvelu tarjoaa päivittyvät sanakirjat, konekääntäjät ja kieliasuntarkistimet.
Niklas Huotari
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumnisuurlähettiläs Niklas Huotari: Pidän siitä, että opittavaa on loputtomasti

”Kannattaa seurata omaa innostustaan, sillä tällöin on paremmat edellytykset oikeasti tulla jossain todella hyväksi.”, kertoo Kauppakorkeakoulun uusi alumnisuurlähettiläs ja aTalent Recruitingin toimitusjohtaja Niklas Huotari.
Opiskelija Design Factorylla.
Opinnot Julkaistu:

Ennätysmäärä hakemuksia englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin

Aalto-yliopisto sai ohjelmiinsa kaikkiaan 7 362 hakemusta.
@aaltowellbeing on Instagram
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Seuraa meitä Instagramissa: @aaltowellbeing!

Tervetuloa mukaan: @aaltowellbeing. Nähdään Instagramissa!