Uutiset

Yli 200 Unite-yliopistoverkoston jäsentä kokoontui Tukholmassa

Aurinkoinen Tukholma toivotti tervetulleeksi yli 200 Unite-yliopistoverkoston työntekijää ja opiskelijaa kesäiseen yhteisötapahtumaan 13.-15.6.2022 KTHlle. Aalto-yliopistosta tapahtumaan osallistui yli 20 työntekijää ja kaksi opiskelijaa.
Mirko Varano is the Unite! Key Liaison Officer at KTH.
Mirko Varano on KTHn Unite! avainyhteyshenkilö, kuva: Mikael Sjöberg

”Unite-allianssi tarjoaa opiskelijoille loputtomasti mahdollisuuksia suunnitella omia opintojaan. Näin opiskelijat voivat luoda itselleen ainutlaatuisen tutkinnon ja voivat liikkua enemmän tai vähemmän vapaasti näiden seitsemän (pian yhdeksän) yliopiston välillä”, kertoo Mirko Varano, Uniten avainyhteyshenkilö KTHssa.

”Uniten pilottivaiheen pääajatuksena oli luoda uutta yhteistoimintaa ja testata niitä pienessä mittakaavassa ja sitten laajentaa muihin yliopistoihin”, Varano lisää. "Nyt aiomme olla näkyvämpiä. Seuraavana tavoitteena on tarjota yhteisten ohjelmien lisäksi yksittäisiä kursseja, moduuleja ja kesäkouluja, jotka opiskelijat voivat valita suoraan tietäen, ettei heidän tarvitse kamppailla jälkeenpäin saadakseen niitä hyväksytyiksi omassa yliopistossaan."

Yhteisötapahtuman aikana eri työryhmien ja työpakettien edustajat suunnittelivat kolmivuotisen pilotin viimeistä vaihetta. Mitä todennäköisimmin Unite-allianssi saa lisärahoituksen ja jatkaa  vielä kunnianhimoisemmalla suunnitelmalla marraskuusta 2022 lokakuuhun 2026 (mahdollisesti pidennettynä vuoden 2028 loppuun asti) tehostaen ja toteuttaen toimiaan paljon laajemmassa mittakaavassa kaikissa kumppaniyliopistoissa.

Tapahtuma oli myös ensimmäinen, johon joukko edustajia kahdesta uudesta tulevasta kumppaniyliopistosta, Grazin teknillisestä yliopistosta ja Wroclawin teknisestä yliopistosta, osallistuivat.

Tilaisuuden avasi Stefan Östlund, KTH:n globaaleista suhteista vastaava johtaja, joka puhui vastuullisesta kansainvälistymisestä. Yhteisötapahtuma tarjosi myös seminaareja kestävän kampuksen teemoista, kulttuurienvälisestä osaamisesta, sukupuolten tasa-arvosta ja monimuotoisuudesta.  Mukana oli myös [email protected] your Covid -hackathonin ja Unite!4Future -kilpailun voittaneiden opiskelijoiden ja opiskelijajoukkueiden esittelyjä.

Seuraava Unite! Dialogi-tapahtuma järjestetään Torinossa 20.-22.9.2022.

Lue myös englanninkielinen artikkeli KTHn websivuilta: 

Voices from Unite! Summer Community Event

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Two people having a conversation at a coffee room in front of a window with light pouring in.
Yhteistyö Julkaistu:

WithSecure ja SSH tukevat Aalto-yliopiston kansainvälistä osaamista

Suomalaisten tietoturvayhtiöiden WithSecuren ja SSH:n lahjoitukset auttavat parhaiden kansainvälisten tietoturvaosaajien houkuttelemista Suomeen.
Kemian tekniikan tutkija / Chemical engineering researcher
Yhteistyö Julkaistu:

Metallien jalostuksesta akkujen kierrätykseen – Aalto-yliopiston ja Bolidenin yhteistyö vahvistaa metallurgian huippuosaamista

Metallurgian osaamista tarvitaan nyt kipeästi, kun energiamurros lisää metallien kysyntää ja materiaalien uusiokäyttö vaatii uutta osaamista.
Espoo Ambassador 2022, prof. Rebecca Piekkari
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi

Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan.
Food Futures, ATARCA
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tekemällä oppien: Yhteismaan ongelman ratkominen, yksi ateria kerrallaan

Food Futures, joka on osa Aalto Yliopiston ATARCA:a, yhteistyössä Helsingin yliopiston Globaalin politiikan ja viestinnän ohjelman kanssa ylpeänä esittävät videon, ”Tekemällä oppien: Yhteismaan ongelman ratkominen, yksi ateria kerrallaan.”