Uutiset

Yli 200 Unite-yliopistoverkoston jäsentä kokoontui Tukholmassa

Aurinkoinen Tukholma toivotti tervetulleeksi yli 200 Unite-yliopistoverkoston työntekijää ja opiskelijaa kesäiseen yhteisötapahtumaan 13.-15.6.2022 KTHlle. Aalto-yliopistosta tapahtumaan osallistui yli 20 työntekijää ja kaksi opiskelijaa.
Mirko Varano is the Unite! Key Liaison Officer at KTH.
Mirko Varano on KTHn Unite! avainyhteyshenkilö, kuva: Mikael Sjöberg

”Unite-allianssi tarjoaa opiskelijoille loputtomasti mahdollisuuksia suunnitella omia opintojaan. Näin opiskelijat voivat luoda itselleen ainutlaatuisen tutkinnon ja voivat liikkua enemmän tai vähemmän vapaasti näiden seitsemän (pian yhdeksän) yliopiston välillä”, kertoo Mirko Varano, Uniten avainyhteyshenkilö KTHssa.

”Uniten pilottivaiheen pääajatuksena oli luoda uutta yhteistoimintaa ja testata niitä pienessä mittakaavassa ja sitten laajentaa muihin yliopistoihin”, Varano lisää. "Nyt aiomme olla näkyvämpiä. Seuraavana tavoitteena on tarjota yhteisten ohjelmien lisäksi yksittäisiä kursseja, moduuleja ja kesäkouluja, jotka opiskelijat voivat valita suoraan tietäen, ettei heidän tarvitse kamppailla jälkeenpäin saadakseen niitä hyväksytyiksi omassa yliopistossaan."

Yhteisötapahtuman aikana eri työryhmien ja työpakettien edustajat suunnittelivat kolmivuotisen pilotin viimeistä vaihetta. Mitä todennäköisimmin Unite-allianssi saa lisärahoituksen ja jatkaa  vielä kunnianhimoisemmalla suunnitelmalla marraskuusta 2022 lokakuuhun 2026 (mahdollisesti pidennettynä vuoden 2028 loppuun asti) tehostaen ja toteuttaen toimiaan paljon laajemmassa mittakaavassa kaikissa kumppaniyliopistoissa.

Tapahtuma oli myös ensimmäinen, johon joukko edustajia kahdesta uudesta tulevasta kumppaniyliopistosta, Grazin teknillisestä yliopistosta ja Wroclawin teknisestä yliopistosta, osallistuivat.

Tilaisuuden avasi Stefan Östlund, KTH:n globaaleista suhteista vastaava johtaja, joka puhui vastuullisesta kansainvälistymisestä. Yhteisötapahtuma tarjosi myös seminaareja kestävän kampuksen teemoista, kulttuurienvälisestä osaamisesta, sukupuolten tasa-arvosta ja monimuotoisuudesta.  Mukana oli myös H@ck your Covid -hackathonin ja Unite!4Future -kilpailun voittaneiden opiskelijoiden ja opiskelijajoukkueiden esittelyjä.

Seuraava Unite! Dialogi-tapahtuma järjestetään Torinossa 20.-22.9.2022.

Lue myös englanninkielinen artikkeli KTHn websivuilta: 

Voices from Unite! Summer Community Event

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.