Uutiset

Yli 200 Unite-yliopistoverkoston jäsentä kokoontui Tukholmassa

Aurinkoinen Tukholma toivotti tervetulleeksi yli 200 Unite-yliopistoverkoston työntekijää ja opiskelijaa kesäiseen yhteisötapahtumaan 13.-15.6.2022 KTHlle. Aalto-yliopistosta tapahtumaan osallistui yli 20 työntekijää ja kaksi opiskelijaa.
Mirko Varano is the Unite! Key Liaison Officer at KTH.
Mirko Varano on KTHn Unite! avainyhteyshenkilö, kuva: Mikael Sjöberg

”Unite-allianssi tarjoaa opiskelijoille loputtomasti mahdollisuuksia suunnitella omia opintojaan. Näin opiskelijat voivat luoda itselleen ainutlaatuisen tutkinnon ja voivat liikkua enemmän tai vähemmän vapaasti näiden seitsemän (pian yhdeksän) yliopiston välillä”, kertoo Mirko Varano, Uniten avainyhteyshenkilö KTHssa.

”Uniten pilottivaiheen pääajatuksena oli luoda uutta yhteistoimintaa ja testata niitä pienessä mittakaavassa ja sitten laajentaa muihin yliopistoihin”, Varano lisää. "Nyt aiomme olla näkyvämpiä. Seuraavana tavoitteena on tarjota yhteisten ohjelmien lisäksi yksittäisiä kursseja, moduuleja ja kesäkouluja, jotka opiskelijat voivat valita suoraan tietäen, ettei heidän tarvitse kamppailla jälkeenpäin saadakseen niitä hyväksytyiksi omassa yliopistossaan."

Yhteisötapahtuman aikana eri työryhmien ja työpakettien edustajat suunnittelivat kolmivuotisen pilotin viimeistä vaihetta. Mitä todennäköisimmin Unite-allianssi saa lisärahoituksen ja jatkaa  vielä kunnianhimoisemmalla suunnitelmalla marraskuusta 2022 lokakuuhun 2026 (mahdollisesti pidennettynä vuoden 2028 loppuun asti) tehostaen ja toteuttaen toimiaan paljon laajemmassa mittakaavassa kaikissa kumppaniyliopistoissa.

Tapahtuma oli myös ensimmäinen, johon joukko edustajia kahdesta uudesta tulevasta kumppaniyliopistosta, Grazin teknillisestä yliopistosta ja Wroclawin teknisestä yliopistosta, osallistuivat.

Tilaisuuden avasi Stefan Östlund, KTH:n globaaleista suhteista vastaava johtaja, joka puhui vastuullisesta kansainvälistymisestä. Yhteisötapahtuma tarjosi myös seminaareja kestävän kampuksen teemoista, kulttuurienvälisestä osaamisesta, sukupuolten tasa-arvosta ja monimuotoisuudesta.  Mukana oli myös H@ck your Covid -hackathonin ja Unite!4Future -kilpailun voittaneiden opiskelijoiden ja opiskelijajoukkueiden esittelyjä.

Seuraava Unite! Dialogi-tapahtuma järjestetään Torinossa 20.-22.9.2022.

Lue myös englanninkielinen artikkeli KTHn websivuilta: 

Voices from Unite! Summer Community Event

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

award
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Paavo Penttilälle myönnetty vuoden 2022 Hayashi Jisuke -palkinto

The Cellulose Society of Japan on myöntänyt Paavo Penttilälle Hayashi Jisuke -palkinnon merkittävistä kansainvälisistä saavutuksista selluloosatutkimuksen alalla. Palkinto luovutettiin virallisesti erityisessä seremoniassa, joka järjestettiin kansainvälisen selluloosakonferenssin yhteydessä Hiroshimassa Japanissa viime viikolla.
Man (Otto Scharmer) talks from screen to a member of the audience with back to camera.
Kampus Julkaistu:

Tiedosta tekoihin — miten ponnistaa loikkaan kohti muutosta?

Muutosta tavoiteltaessa tietäminen ei riitä, väittää toimintatutkija, vanhempi yliopistonlehtori Otto Scharmer (MIT). Sen sijaan ei-tietämisen tila voi olla portti ymmärrykseen.
A man in a suit standing in front of the Aalto Töölö building.
Nimitykset Julkaistu:

Pitkää uraa finanssialalla tehnyt Ilari Niemi nimitettiin Aalto EE:n uudeksi talousjohtajaksi

Niemi raportoi tehtävässään Aalto EE:n toimitusjohtaja Tom Lindholmille ja Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bomille.
Francisin ottama omakuva, meri taustalla.
Kampus Julkaistu:

Albert Devasagayam Francis: Yhdistämme yhteisöllisen puutarhan ja mehiläishoidon

"Tärkein motivaationi on puhdas energia, mutta se voi olla kaukana tulevaisuudessa. Mehiläishoidossa näen työn jäljen aina kauden päätteeksi. "