Uutiset

Uusi podcast: Vihreän siirtymän rakentajat

Vihreän siirtymän toteuttamisessa kiinteistöala on avainasemassa. Talotekniikka on sen vaikuttavin keino torjua ilmastonmuutosta ja vastata EU:n kiristyviin energiavaatimuksiin. Uusi Vihreän siirtymän rakentajat - podcast tuo esiin talotekniikan tutkijoita, kehittäjiä ja toteuttajia, jotka jakavat näkemyksiään ja ideoitaan matkalla kohti kestävämpää kiinteistö- ja rakennusalaa.
Vihreän siirtymän rakentajat

Vihreän siirtymän toteuttamisessa kiinteistöala on avainasemassa. Talotekniikka on sen vaikuttavin keino torjua ilmastonmuutosta ja vastata EU:n kiristyviin energiavaatimuksiin. Uusi Vihreän siirtymän rakentajat - podcast tuo esiin talotekniikan tutkijoita, kehittäjiä ja toteuttajia, jotka jakavat näkemyksiään ja ideoitaan matkalla kohti kestävämpää kiinteistö- ja rakennusalaa. 

Podcastin tuottaa Aalto-yliopiston, Tampereen yliopiston ja 14 toimialakumppanin Talotekniikka 2030 -konsortio. Sen määrittelemän vision mukaan talotekniikalla tehdään vuonna 2030 maailman vastuullisimmat rakennukset. Konsortio edistää vision toteutumista tutkimuksen ja nopeiden kokeiluiden avulla. 

Kuuntele! 

Toukokuussa 2024 julkaistut neljä ensimmäistä jaksoa on kuultavissa Spotify-palvelussa. 

Jakso 1: Talotekniikan uusi aalto 

Talotekniikan merkitys rakentamisessa on kasvanut jatkuvasti. Miten toimiala on kehittynyt ja mikä on talotekniikan merkitys vihreälle siirtymälle? Näistä aiheista keskustelevet Vihreän siirtymän rakentajat -podcastin ensimmäisessä jaksossa Tampereen yliopiston teollisuusprofessori Piia Sormunen ja Aalto-yliopiston professori Risto Kosonen. He puhuvat myös koulutuksesta ja toimialaa uudistavasta Talotekniikka 2030 -konsortiosta. Haastattelijana on Aarni Heiskanen AE Partners Oy:stä. 

Jakso 2: Kiinteistöistä energiaälyn kehtoja 

Uusiutuvan energian käyttö haastaa lämmön tuottajat ja käyttäjät hakemaan uusia ratkaisuja riittävän palvelutason ylläpitoon. Haasteista ja ratkaisuista ovat keskustelemassa Aalto-yliopiston professori Matti Lehtonen ja Cervius Group Oy:n liiketoimintajohtaja Antti Rousu. Haastattelijana on Aarni Heiskanen AE Partners Oy:stä. 

Jakso 3: Rakennetaan talotekniikkaa tahdissa 

Suomesta on tullut tahtituotannon edelläkävijämaa. Onnistuuko talotekniikan asennus tahtiaikatalussa ja mitä haasteita ja mahdollisuuksia toimintamalliin sisältyy? Näitä kysymyksiä pohtivat Aalto-yliopiston professori Olli Seppänen ja ARE Oy:n projektipäällikkö Kimmo Kärkkäinen.  Haastattelijana on Aarni Heiskanen AE Partners Oy:stä. 

Jakso 4: Älyrakennuksilla viihtyisää kestävyyttä 

Mikä tekee rakennuksesta älykkään ja miten älykkyyttä kannattaa toteuttaa uudis- ja korjausrakentamisessa? Vanheneeko älyrakennus yhtä nopeasti kuin älypuhelin? Muun muassa näistä teemoista keskustelevat Aalto-yliopiston työelämäprofessori Jaakko Ketomäki ja Haltonin myyntijohtaja Tero Viherlehto. Haastattelijana on Aarni Heiskanen AE Partners Oy:stä. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Harald Herlin Learning Center
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Oppimiskeskuksessa pilotoidaan 19.8.2024 alkaen uusia aukioloaikoja

Opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuudet käyttää tiloja ja kokoelmia laajentuvat.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Aalto Space mockup ravintolatarjonnasta
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ravintolapalvelut Aalto Spaceen - testaa ja voita!

Testaa, löydätkö kampuksen ravintolat Aalto Space -sovelluksesta ja voita kesäisiä palkintoja.
pohjallinen pdp-gaalassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojekti synnytti innovaation: Kengän sisäpohjat syntyvät muovin sijaan kompostoituvasta puuvaahdosta

Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät kestävän sisäpohjan prototyypin, joka taipuu, kestää kosteutta ja tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Suomalainen kenkäyritys VIBAe lähtee syksyllä testaamaan materiaalia käyttäjillä.