Uutiset

Svenska kulturfonden lahjoittaa Aalto-yliopistolle 125 000 euroa

Aalto-yliopisto on yksi korkeakouluista, joille Svenska kulturfonden tekee lahjoituksen valtion vastinrahaohjelman puitteissa.
Studenter på kampus
Bild: Unto Rautio

"Ruotsinkielisten yliopistojen mahdollisuuksia niin menestykseen kuin monipuolisuuteen on tuettava. Tämä on meidän tapamme osoittaa, miten tärkeitä yliopistokoulutus ja tutkimus ovat ruotsinkieliselle Suomelle”, toteaa Kulturfondenin puheenjohtaja Mikaela Nylander.

”Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia siitä, että Svenska kulturfonden tekee Aalto-yliopistolle vastinrahoitusohjelmaan kuuluvan lahjoituksen. Lahjoitetuilla varoilla tuemme yliopiston ruotsinkielistä toimintaa, mikä on tärkeää jo itsessään, mutta se myös edistää yhteistyömahdollisuuksia muiden pohjoismaisten yliopistojen kanssa”, sanoo rehtori Ilkka Niemelä.

”Varainhankintakampanjaan osallistuminen on meille keino käyttää Kulturfondenin varoja tehokkaasti. Suorat lahjoitukset yliopistoille takaavat sen, että julkisia varoja suunnataan ruotsinkieliseen koulutukseen”, toteaa Nylander.

Valtio pääomittaa yliopistoja vuosina 2020–2022 vastinrahoituksen kautta myöntämällä tietyn summan jokaista yliopistojen 15.6.2020–30.6.2022 välillä saamaa lahjoituseuroa kohti.

Lisätietoa:

Teppo Heiskanen

Johtaja, Kumppanuudet ja yritysyhteistyö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Red-haired woman standing outside of Aalto University Töölö building in Helsinki, surrounded by trees and grass. A bus and tram on the background.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden MBA-alumni päätyi sattumalta humanitaariselle alalle – ”Huomasin, että minulle sopivat kriisit ja katastrofit”

Vuoden 2023 MBA-alumniksi on valittu Päivi Hurttia. Muun muassa journalismin ja viestinnän parissa uraa tehnyt Hurttia vietti juuri vuoden Etiopiassa. Työssään Punaisen Ristin kansainvälisellä komitealla hän auttoi varmistamaan, että humanitaarinen apu pääsee perille kaikille alueille.
Crowd of people networking at a career fair.
Yhteistyö Julkaistu:

Kansainvälisten opiskelijoiden opinnäytetöistä uusia ideoita yritysten liiketoimintaan

Thesis Fair -tapahtuma auttaa kansainvälisiä opiskelijoita luomaan työelämäkontakteja suomalaisten yritysten kanssa.
Open pit mining machines
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi yritysyhteistyöprojekti luo tekoälyratkaisuja kaivosteollisuudelle

FCAI kehittää Metson ja kumppaneiden kanssa tekoälymenetelmiä kaivostoimintaan.
Lapsia Aalto-yliopisto Juniorin työpajassa. Kuva: Alisa Javits
Yhteistyö Julkaistu:

Kyunghyun Cho tukee seuraavien sukupolvien koulutusta ja Ukrainan jälleenrakentamista

Kyunghyun Cho lahjoittaa 10 000 dollaria Aalto-yliopisto Juniorille ja 10 000 dollaria Ukrainan jälleenrakennuksen kurssille