Uutiset

Svenska kulturfonden lahjoittaa Aalto-yliopistolle 125 000 euroa

Aalto-yliopisto on yksi korkeakouluista, joille Svenska kulturfonden tekee lahjoituksen valtion vastinrahaohjelman puitteissa.
Studenter på kampus
Bild: Unto Rautio

"Ruotsinkielisten yliopistojen mahdollisuuksia niin menestykseen kuin monipuolisuuteen on tuettava. Tämä on meidän tapamme osoittaa, miten tärkeitä yliopistokoulutus ja tutkimus ovat ruotsinkieliselle Suomelle”, toteaa Kulturfondenin puheenjohtaja Mikaela Nylander.

”Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia siitä, että Svenska kulturfonden tekee Aalto-yliopistolle vastinrahoitusohjelmaan kuuluvan lahjoituksen. Lahjoitetuilla varoilla tuemme yliopiston ruotsinkielistä toimintaa, mikä on tärkeää jo itsessään, mutta se myös edistää yhteistyömahdollisuuksia muiden pohjoismaisten yliopistojen kanssa”, sanoo rehtori Ilkka Niemelä.

”Varainhankintakampanjaan osallistuminen on meille keino käyttää Kulturfondenin varoja tehokkaasti. Suorat lahjoitukset yliopistoille takaavat sen, että julkisia varoja suunnataan ruotsinkieliseen koulutukseen”, toteaa Nylander.

Valtio pääomittaa yliopistoja vuosina 2020–2022 vastinrahoituksen kautta myöntämällä tietyn summan jokaista yliopistojen 15.6.2020–30.6.2022 välillä saamaa lahjoituseuroa kohti.

Lisätietoa:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Pro arte utili_kirjan kansi_kirjoittajat_kuva_Annukka Mäkijärvi
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Sotamuistosampo.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Sotamuistosampo-verkkopalvelu julkaistaan perjantaina 3. joulukuuta

Palvelu sisältää 200 viime sotiemme veteraanin videohaastattelut, jotka kerättiin Tammenlehvän Perinneliiton ja Suomen Sotaveteraaniliiton yhteistyönä vuosina 2007–2009.
Picture of Aalto Talent Expo fair in action
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto Talent Expo 2021 -messut järjestettiin onnistuneesti livenä & virtuaalisesti

”Virtuaalisen maailman ja fyysisten messujen yhdistäminen on ehdottomasti hyvä juttu, jatkakaa sillä!”

- Opiskelijapalaute Aalto Talent Expo -messuilta
Aalto at Slush 2021
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto esittelee Slushissa kestävämpää maailmaa rakentavia kasvuyrityksiä

Tänä vuonna esittelemme Slushissa tutkimuspohjaisia startup-yrityksiä, jotka työllään edistävät kestävän kehityksen tavoitteita.