Uutiset

Siirtohaun kautta Aallon Kauppikseen

Monipuolinen kurssitarjonta, kansainvälisyys ja vilkas yritysyhteistyö houkuttelivat opiskelijat Vaasasta ja Jyväskylästä Otaniemeen.
Picture of Aalto University School of Business

Kauppatieteiden opiskelijat Eeva-Leena Keskinen ja Essi Lampola aloittivat opinnot Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa syksyllä 2019 tultuaan valituiksi siirtohaun kautta. Eeva-Leena Keskinen siirtyi Aaltoon Jyväskylän kauppakorkeakoulusta, ja hän oli jo aikaisemmin opiskellut tilastotiedettä Turun yliopistossa. Essi Lampola puolestaan tuli Aaltoon Vaasan kauppakorkeakoulusta.

Tieto- ja palvelujohtamiseen erikoistuva Eeva-Leena Keskinen mainitsee Aaltoon siirtymisen syiksi muun muassa paremmat työ- ja verkostoitumismahdollisuudet. Myös Aallon sijainti pääkaupunkiseudulla houkutteli.

Laskentatoimeen erikoistuva Essi Lampola on samaa mieltä.

”Aalto oli alun perinkin ykkösvaihtoehtoni ja helsinkiläisenä myös kotiin palaaminen tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta.”

Tieto mahdollisuudesta hakea Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun siirtohaun kautta oli löytynyt yliopiston verkkosivuilta. Myös ystävien rohkaisu oli kannustanut hakemaan.

An image of Essi Lampola.
Essi Lampola. Kuva: Essi Lampola.

Vaativia kursseja ja tekemisen meininkiä

Sekä Eeva-Leena Keskinen että Essi Lampola ovat olleet tyytyväisiä valintaansa siirtyä Aalto-yliopistoon.

”Parasta Aallossa ovat monipuolinen kurssitarjonta ja se, että opintoja on mahdollista suorittaa joustavasti omaan tahtiin ja etäopiskeluna. Tämä on minulle hyvin tärkeää, sillä teen opintojen ohessa paljon töitä ja muita projekteja. Koen myös, että substanssiosaamiseni on lisääntynyt Aallossa todella paljon”, Eeva-Leena Keskinen kertoo.

”Täällä on hyvä tekemisen meininki, ja opiskelu on oikeasti antoisaa ja haastavaa. Aallon kurssien vaativuuden ansiosta asiat oppii syvällisesti, mikä on hyvin palkitsevaa. On mahtavaa saada opiskella kunnianhimoisten ja fiksujen ihmisten kanssa. Lisäksi opiskelun puitteet, kuten opetuksen taso ja opiskelutilat, ovat erinomaiset”, Essi Lampola jatkaa.

Molemmat kertovat, että Aallossa opiskelu poikkeaa jonkin verran opiskelusta aiemmissa opinahjoissa.

”Kursseilla on paljon viikoittaisia harjoitustehtäviä ja jotkut kurssit sisältävät paljon ryhmätöitä. Lisäksi iso osa kandivaiheen kursseista on Aallossa pidetty englanniksi. Turussa ja Jyväskylässä kurssisuoritukset painottuivat tentteihin ja kurssien opetuskieli oli suomi”, Eeva-Leena Keskinen kertoo.

”Aallon kursseilla opiskelijoilta vaaditaan paljon enemmän, ja kursseihin sisältyy muun muassa pakollisia viikoittaisia tehtäviä ja palautettavia harjoituspaketteja. Aiemmissa opinnoissani näitä oli huomattavasti vähemmän. Koen myös, että Aallossa opiskelijat ovat kunnianhimoisempia ja ahkerampia ja näkevät kurssien eteen enemmän vaivaa”, Essi Lampola kertoo.

Portrait image of Eeva-Leena Keskinen
Eeva-Leena Keskinen. Kuva: Eeva-Leena Keskinen

Keskinäistä sparrausta kansainvälisessä ilmapiirissä

Opiskelun aloittaminen uudessa opinahjossa on ollut molemmille myönteinen kokemus.

”Aallon kansainvälisyys ja Kauppakorkeakoulun kattava yritysyhteistyö ovat hyödyllinen asia monille opiskelijoille jo opiskeluaikana. On myös hienoa, että Aallon henkilökunta on auttanut paljon opintojen suunnittelussa ja on aina käytettävissä ohjaukseen”, Eeva-Leena Keskinen toteaa.

”Annan ison kiitoksen sille, että myös siirto-opiskelijoille järjestettiin orientaatioviikko. Se teki uusiin opiskelukavereihin tutustumisen erittäin helpoksi”, Essi Lampola sanoo ja jatkaa:

”Opiskelussa minua ovat ilahduttaneet yhteisöllisyys ja keskinäinen sparraus. Olemme tehneet koulujuttuja yhdessä porukalla toisiamme auttaen ja tsempaten. Tietyllä tavalla myös kurssien suuri työmäärä oli positiivinen yllätys, sillä kaipasin opiskelulta haasteita. Aallon opiskelijaelämä puolestaan yllätti minut aktiivisuudellaan ja hyvin laajalla järjestötoiminnallaan. Voisi sanoa, että täällä on jokaiselle jotakin.”

Essi Lampola itse kertoo olevansa kiitollinen siirtohakumahdollisuudesta ja kannattavansa sitä täysin. Hän rohkaisee kaikkia siirtohaussa hakemista harkitsevia laittamaan hakemuksen menemään.

”Siirtohaun kautta teillä on mahdollisuus päästä haluamaanne yliopistoon ja Aalto saa yhden motivoituneen opiskelijan lisää. Tehkää haku huolellisesti ja hakekaa siihen erikoistumisalueeseen, joka teitä oikeasti kiinnostaa eniten. Ette takuulla tule katumaan, sillä teillä on pelkästään voitettavaa”, Essi Lampola kannustaa.

Siirtohaussa 2.–16.5.2022 on mahdollista hakea Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun suomenkieliseen kauppatieteiden kandidaattiohjelmaan sekä englanninkielisiin Economics- ja International Business -kandidaattiohjelmiin. Kauppatieteiden kandidaattiohjelma, International Business -kandidaattiohjelma ja Economics-kandidaattiohjelma ovat Opintopolussa omina hakukohteinaan. Opiskelijat valitaan suorittamaan KTK- ja KTM-tutkintoja. (Uutiseen on päivitetty vuoden 2022 siirtohaun ajankohta) 

Lue lisää siirtohausta:

Students sitting and talking in the library

Siirtohaku

Voit hakea siirtohaussa Aalto-yliopistoon, jos sinulla on opiskeluoikeus toisessa suomalaisessa yliopistossa, tai eri koulutusalan tutkintoon johtava opiskeluoikeus Aalto-yliopistossa.

Hakijapalvelut

Tutustu kandiohjelmiimme

Neljä opiskelijaa Kauppakorkeakoulun uuden rakennuksen aulassa juttelemassa ja opiskelemassa.

Kauppatieteet, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri, Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston Kauppatieteiden kandidaattiohjelma tarjoaa laaja-alaiset tiedot ja taidot liiketaloustieteissä.

Koulutustarjonta
Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta
Student sitting outside of the School of Business building

Economics, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri

Economics-kandidaattiohjelma tarjoaa työkaluja ja tietoa, joiden avulla ajankohtaisia maailman ilmiöitä voidaan ymmärtää ja selittää taloudellisesta näkökulmasta.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.
Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.