Uutiset

Siirtohaun kautta Aallon Kauppikseen

Monipuolinen kurssitarjonta, kansainvälisyys ja vilkas yritysyhteistyö houkuttelivat opiskelijat Vaasasta ja Jyväskylästä Otaniemeen.
Picture of Aalto University School of Business

Kauppatieteiden opiskelijat Eeva-Leena Keskinen ja Essi Lampola aloittivat opinnot Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa syksyllä 2019 tultuaan valituiksi siirtohaun kautta. Eeva-Leena Keskinen siirtyi Aaltoon Jyväskylän kauppakorkeakoulusta, ja hän oli jo aikaisemmin opiskellut tilastotiedettä Turun yliopistossa. Essi Lampola puolestaan tuli Aaltoon Vaasan kauppakorkeakoulusta.

Tieto- ja palvelujohtamiseen erikoistuva Eeva-Leena Keskinen mainitsee Aaltoon siirtymisen syiksi muun muassa paremmat työ- ja verkostoitumismahdollisuudet. Myös Aallon sijainti pääkaupunkiseudulla houkutteli.

Laskentatoimeen erikoistuva Essi Lampola on samaa mieltä.

”Aalto oli alun perinkin ykkösvaihtoehtoni ja helsinkiläisenä myös kotiin palaaminen tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta.”

Tieto mahdollisuudesta hakea Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun siirtohaun kautta oli löytynyt yliopiston verkkosivuilta. Myös ystävien rohkaisu oli kannustanut hakemaan.

Kuvassa näkyy Essi Lampola.
Essi Lampola. Kuva: Essi Lampola.

Vaativia kursseja ja tekemisen meininkiä

Sekä Eeva-Leena Keskinen että Essi Lampola ovat olleet tyytyväisiä valintaansa siirtyä Aalto-yliopistoon.

”Parasta Aallossa ovat monipuolinen kurssitarjonta ja se, että opintoja on mahdollista suorittaa joustavasti omaan tahtiin ja etäopiskeluna. Tämä on minulle hyvin tärkeää, sillä teen opintojen ohessa paljon töitä ja muita projekteja. Koen myös, että substanssiosaamiseni on lisääntynyt Aallossa todella paljon”, Eeva-Leena Keskinen kertoo.

”Täällä on hyvä tekemisen meininki, ja opiskelu on oikeasti antoisaa ja haastavaa. Aallon kurssien vaativuuden ansiosta asiat oppii syvällisesti, mikä on hyvin palkitsevaa. On mahtavaa saada opiskella kunnianhimoisten ja fiksujen ihmisten kanssa. Lisäksi opiskelun puitteet, kuten opetuksen taso ja opiskelutilat, ovat erinomaiset”, Essi Lampola jatkaa.

Molemmat kertovat, että Aallossa opiskelu poikkeaa jonkin verran opiskelusta aiemmissa opinahjoissa.

”Kursseilla on paljon viikoittaisia harjoitustehtäviä ja jotkut kurssit sisältävät paljon ryhmätöitä. Lisäksi iso osa kandivaiheen kursseista on Aallossa pidetty englanniksi. Turussa ja Jyväskylässä kurssisuoritukset painottuivat tentteihin ja kurssien opetuskieli oli suomi”, Eeva-Leena Keskinen kertoo.

”Aallon kursseilla opiskelijoilta vaaditaan paljon enemmän, ja kursseihin sisältyy muun muassa pakollisia viikoittaisia tehtäviä ja palautettavia harjoituspaketteja. Aiemmissa opinnoissani näitä oli huomattavasti vähemmän. Koen myös, että Aallossa opiskelijat ovat kunnianhimoisempia ja ahkerampia ja näkevät kurssien eteen enemmän vaivaa”, Essi Lampola kertoo.

Kuvassa näkyy Eeva-Leena Keskinen
Eeva-Leena Keskinen. Kuva: Eeva-Leena Keskinen

Keskinäistä sparrausta kansainvälisessä ilmapiirissä

Opiskelun aloittaminen uudessa opinahjossa on ollut molemmille myönteinen kokemus.

”Aallon kansainvälisyys ja Kauppakorkeakoulun kattava yritysyhteistyö ovat hyödyllinen asia monille opiskelijoille jo opiskeluaikana. On myös hienoa, että Aallon henkilökunta on auttanut paljon opintojen suunnittelussa ja on aina käytettävissä ohjaukseen”, Eeva-Leena Keskinen toteaa.

”Annan ison kiitoksen sille, että myös siirto-opiskelijoille järjestettiin orientaatioviikko. Se teki uusiin opiskelukavereihin tutustumisen erittäin helpoksi”, Essi Lampola sanoo ja jatkaa:

”Opiskelussa minua ovat ilahduttaneet yhteisöllisyys ja keskinäinen sparraus. Olemme tehneet koulujuttuja yhdessä porukalla toisiamme auttaen ja tsempaten. Tietyllä tavalla myös kurssien suuri työmäärä oli positiivinen yllätys, sillä kaipasin opiskelulta haasteita. Aallon opiskelijaelämä puolestaan yllätti minut aktiivisuudellaan ja hyvin laajalla järjestötoiminnallaan. Voisi sanoa, että täällä on jokaiselle jotakin.”

Essi Lampola itse kertoo olevansa kiitollinen siirtohakumahdollisuudesta ja kannattavansa sitä täysin. Hän rohkaisee kaikkia siirtohaussa hakemista harkitsevia laittamaan hakemuksen menemään.

”Siirtohaun kautta teillä on mahdollisuus päästä haluamaanne yliopistoon ja Aalto saa yhden motivoituneen opiskelijan lisää. Tehkää haku huolellisesti ja hakekaa siihen erikoistumisalueeseen, joka teitä oikeasti kiinnostaa eniten. Ette takuulla tule katumaan, sillä teillä on pelkästään voitettavaa”, Essi Lampola kannustaa.

 

Siirtohaussa 4.–18.5.2020 on mahdollista hakea Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun suomenkieliseen kauppatieteiden kandidaattiohjelmaan sekä englanninkielisiin Economics- ja International Business -kandidaattiohjelmiin. Kauppatieteiden kandidaattiohjelma, International Business -kandidaattiohjelma ja Economics-kandidaattiohjelma ovat Opintopolussa omina hakukohteinaan. Opiskelijat valitaan suorittamaan KTK- ja KTM-tutkintoja.

Lue lisää siirtohausta:

Students sitting and talking in the library

Siirtohaku

Voit hakea siirto-opiskelijaksi kandidaattiohjelmaan tai hakukohteeseen, jos sinulla on alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtava opiskeluoikeus toisessa suomalaisessa korkeakoulussa tai eri koulutusalan tutkintoon johtava opiskeluoikeus Aalto-yliopistossa.

Hakijapalvelut

Tutustu kauppatieteiden kandidaattiohjelmaan

Students at the new BIZ building by Unto Rautio

Kauppatieteiden kandidaattiohjelma, Otaniemen kampus

Aalto-yliopiston Kauppatieteiden kandidaattiohjelma tarjoaa laaja-alaiset tiedot ja taidot liiketaloustieteissä. Kaupallinen tutkinto avaa lukuisia ovia yhteiskunnan kehittämiseen erityisesti liiketoiminnallisesta näkökulmasta.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Hertta Vuorenmaa. Kuva: Roope Kiviranta
Opinnot Julkaistu:

Kaikille avoin Future of Work -verkkokurssi on julkaistu

Aalto-yliopisto kasvattaa MOOC-tarjontaansa työn tulevaisuutta käsittelevällä verkkokurssilla.
Afrin Hossain stood by a wall with trees in the background
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Afrin Hossain odottaa vain sitä, että pääsisi viettämään aikaa opiskelukavereiden kanssa

Sovelletun matematiikan opiskelija Afrin Hossain on kokenut itsensä vähän ulkopuoliseksi koronavuoden aikana.
Unite! Charter on Diversity and Inclusion.jpeg
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Unite!-yliopistoverkosto edistää monimuotoisuutta ja osallisuutta

Uraauurtavana seitsemän eurooppalaisen yliopiston verkostona Unite! on syvästi sitoutunut edistämään monimuotoisuutta ja vahvistamaan osallistumisprosessia kaikessa toiminnassaan.
Professor Finbarr Bradley
Opinnot Julkaistu:

Vieraileva luennoitsija Finbarr Bradley: "BScBA-ohjelma tarjoaa paljon rikastuttavia kokemuksia.”

University College Dublin -yliopiston dosentin Finbarr Bradleyn lähestymistapa vihreän yritystoiminnan opetukseen on kiehtova ja ainutlaatuinen. Bradleyn lämmin persoonallisuus ja nokkeluus yhdistettynä hänen merkittävään osaamiseensa ja intohimoiseen suhtautumiseensa kestävään kehitykseen innostavat opiskelijoita selvittämään, miten heillä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin mielekkäällä tavalla ja elää aitoa, menestyksekästä elämää sekä maailmanlaajuisessa että paikallisessa liiketoimintaympäristössä.