Uutiset

Opiskelija Anshuman Dwarakanath Prahlad näkee nykypäivän avaruusteollisuudessa monia mahdollisuuksia

Anshuman Dwarakanath Prahlad opiskelee SpaceMaster-yhteisohjelmassa. Hänestä opiskelu kahdessa eri yliopistossa on ollut antoisaa.
Anshum Dwarakanath Prahlad
Anshuman Dwarakanath Prahlad.

Space Science and Technology eli SpaceMaster on ainutlaatuinen ohjelma, jossa yhdistyy viiden yliopiston avaruusosaaminen. Ohjelmaan osallistuvat yliopistot ovat Aalto-yliopisto (Suomi),  Luulajan teknillinen yliopisto (Ruotsi), Cranfield University (Yhdistynyt kuningaskunta), Czech Technical University Prahassa (Tšekki) ja Université Toulouse III - Paul Sabatier (Ranska). Anshuman Dwarakanath Prahlad vietti ensimmäisen opiskeluvuotensa Luulajan teknillisessä yliopistossa Kiirunassa ja suorittaa nyt toista vuottaan Aalto-yliopistossa. Anshuman halusi ohjelmaan, koska avaruus on aina kiehtonut häntä. 

Hän kertoo nauttineensa ajastaan Luulajassa ja Aallossa. Hänestä Aallon opiskelijaelämässä parasta on se, että eloisa opiskelijakulttuuri tarjoaa aina jotakin tekemistä. Sekä Suomen että Ruotsin säähän tottuminen on kuitenkin vaatinut jonkin verran aikaa. Sääolot poikkeavat huomattavasti hänen kotimaastaan Intiasta. 

”On ollut logistisesti haastavaa muuttaa kahdesti kahden vuoden sisään. Opiskelu kahdessa yliopistossa, joiden ohjelmissa ja kurssitehtävissä on huomattavia eroja, on kuitenkin toistaiseksi ollut antoisaa. Suoritin kaikki Kiirunan ohjelman avaruuskurssit ja Aalto-yliopistossa olen valinnut robotiikkaan ja automaatiotekniikkaan liittyviä kursseja”, Anshuman kertoo. 

Anshumanista kurssisisältöjen käytännöllisyys on ollut virkistävää. Space Instruments -kurssi on ollut hänestä kaikkein mielenkiintoisin. ”Kurssilla tutustuin tyypillisiin avaruusaluksissa käytettäviin laitteisiin, kuten magnetometriin, ja niiden suunnitteluun ja käyttöön tyypillisillä avaruuslennoilla”, hän kertoo. 

Anshuman uskoo avaruusteollisuuden tarjoavan paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa. ”Avaruudesta on nopeasti tulossa liiketoiminnan kannalta houkutteleva ala. On perustettu monia ilmailu- ja avaruusalan startup-yrityksiä, joiden tarjonta kattaa laukaisuvalmiuksia, satelliittipalveluja ja planeettojen välisiä lentoja. Nyt on varmasti tarjolla enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan aiemmin”, hän toteaa. 

Mitä Anshuman sanoisi SpaceMaster-ohjelmaa harkitseville?

”Yliopiston valinta on aina iso päätös. Suomen kohdalla kannattaa huomioida myös pitkät pimeät talvet ja suomalaisten yleinen varautuneisuus. Akateemisesti suosittelen ehdottomasti Aaltoa. Kurssityö voi toisinaan olla hektistä, mutta ainakin oppii varmasti. Yhteenvetona voisin todeta, ettei Aalto ole koskaan väärä valinta!” Anshuman sanoo. 

Lue lisää

Alta löydät lisää tietoa Space Science and Technology (SpaceMaster) -ohjelmasta. Aallossa voit opiskella avaruustekniikkaa Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelmassa.

SpaceMaster IV (2019-2025) is a continuation of the original Erasmus Mundus Joint Master Degree programs launched in 2004.

Space Science and Technology, Master of Science (Technology)

SpaceMaster IV is a continuation of the original Erasmus Mundus Joint Master Degree programmes launched in 2004 and implemented by a consortium of leading European universities in close collaboration with research and industrial organizations.

Koulutustarjonta
Alumna Carmen Fuentes Soria

Alumni Carmen Fuentes Soria työskentelee avaruuden kestävämmän käytön puolesta

Carmen valmistui SpaceMaster-yhteisohjelmasta. Hänen mielestään kansainvälisyys on yksi ohjelman parhaista puolista, ja hän on kiitollinen, että sai ystäviä eri puolilta maailmaa.

Uutiset
Aalto electronics-ICT anechoic chamber for 2-60 GHz and two near-field scanners

Electronics and Nanotechnology, Master of Science (Technology)

Uutta laiteteknologiaa kehittävät sähkötekniikan ja nanoteknologian osaajat ovat avainasemassa tulevaisuuden muovaamisessa.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.
XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.
Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.