Uutiset

Opi luovimaan sulavammin läpi epävarmojen aikojen

Osallistu kyvykkyystyöpajaan toukokuussa - lisää muutoskyvykkyyttäsi, opi luottamaan intuitioosi ja haasta vallitsevat käsitykset oppimisesta ja ongelmanratkaisusta.
Three people in a calm environment on their knees with different distance to camera, all facing right.
Social Presencing Theater auttaa hyväksymään muutoksen sekä haastamaan vallitsevat tavat ajatella ja toimia. Kuva: Presencing Institute

Nykyaika on monin tavoin kuormittavaa sekä stressaavaa. Elämä voi tuntua epävarmemmalta kuin koskaan aiemmin, eikä muutosvauhti osoita minkäänlaisia hidastumisen merkkejä – päinvastoin, se vaikuttaa ainoastaan kiihtyvän.

Vahvistaakseen henkilökuntansa kyvykkyyttä elää jatkuvan muutoksen keskellä, Aalto-yliopisto on laittanut alulle kokeellisen projektin, Capacity Building for Creative Radicals (CBCR) -kehityshankkeen. CBCR ammentaa Otto Scharmerin U-teoriasta sekä Social Presencing Theaterista (SPT), joka pohjaa Otto Scharmerin ja Arawana Hayashin yhteistyölle. Hankkeen tavoitteena on lisätä yhteisön muutoskyvykkyyttä sekä yhteisöllistä oppimista kehollisen älykkyyden avulla: opettaa kuuntelemaan sydämen ja kehon viisautta, ja luottamaan pelkän järjen ja rationaalisen ajattelun lisäksi myös intuitioon ja tunteisiin.

Menetelmät ovat yhteydessä transformatiiviseen oppimiseen, ja ovat hyödyksi työympäristössä, mutta niistä voi olla myös – ja erityisesti – apua näinä epävarmoina aikoina elämän jokaisella osa-alueella.

Menetelmät tarjoavat työkaluja muutoksen hyväksymiseen, mutta myös yhteistyön parantamiseen sekä itsestä huolehtimiseen. Social Presencing Theater tarjoaa konkreettisia keinoja avuksi rauhoittumiseen sekä mielen ja kehon yhteyden palauttamiseen. Se tuo myös loistavasti esiin radikaalin luovuuden ydinajatuksen ammentaessaan useista eri aloista ja taiteenlajeista tuoden ne yhteen uudessa kontekstissa ja valjastaen niiden voiman täysin uudella tavalla.

Esittävien taiteiden, meditaation, kirjoittamisen sekä muiden itseilmaisun menetelmien kautta pyritään muuttamaan tapoja, joilla ihmiset ajattelevat, toimivat ja reagoivat. Kehon ja sen viestien kuunteleminen edistää intuitiivisuutta, joka voi tuoda yllättävää viisautta eri konteksteihin ja auttaa löytämään syvemmän yhteyden kanssaihmisiin sekä ympäristöön.

CBCR-hanke on pyörähtänyt käyntiin Otto Scharmerin luennolla U-teoriasta sekä ensimmäisellä online-työpajalla. Mikäli olisit kuitenkin kiinnostunut kuulemaan ja oppimaan lisää sekä mahdollisesti myös kokeilemaan näitä menetelmiä käytännössä, ehdit vielä mukaan matkaan!

Toinen CBCR-työpaja järjestetään Design Factorylla keskiviikkona 18. toukokuuta klo 9–17, Arawana Hayashin ja Ricardo Dutrajohdolla.

Jos haluaisit osallistua, ilmoittaudu työpajaan viimeistään 10.5. laittamalla sähköpostia Kirsi Hakiolle [email protected].

Työpajaan osallistuvien tulee katsoa Otto Scharmerin kick off -luento.Luentotallenne

Luentotallenne on saatavilla ainoastaan Aalto-yhteisölle, joten muistathan kirjautua sisään Aalto-tunnuksillasi päästäksesi katsomaan tallenteen.

Lisää luettavaa aiheeseen liittyen

Otto Scharmer, Senior Lecturer in the MIT Sloan School of Management and Tuomas Auvinen, Champion of Radical Creativity at Aalto University.

Miten johdetaan ja opitaan tulevaisuutta varten?

Aallon osaamisen kehittämisprojekti kokeilee menetelmiä, joilla rakennetaan kyvykkyyttä systeemisiin muutoksiin korkeakoulutuksessa ja työelämässä.

Uutiset
Social Presencing Theater UN Cambodia

Oppimista tulevaisuutta varten: systeemiset ratkaisut edellyttävät uudenlaisia tapoja oppia ja tehdä yhteistyötä

Kiinnostuneet aaltolaiset pääsevät tänä keväänä kokeilemaan transformatiivisen oppimisen menetelmiä, jotka voivat käynnistää omaan maailmankuvaan vaikuttavia muutoksia sekä poistaa luovuutta rajoittavia esteitä.

Uutiset
Maria Joutsenvirta

U-teoria – Miten johdetaan tulevaisuudesta käsin samalla kun tulevaisuus syntyy?

Luovat ihmiset, kuten taiteilijat ja tieteilijät, keksivät ja luovat uutta astumalla näkyvästä maailmasta näkymättömään mielikuvituksen maailmaan ja sieltä takaisin näkyvään. Tätä luovuuden edellyttämää herkkyyttä ja intuitiota voi oppia ja edesauttaa.

Uutiset
Radical creativity illustration: Anna Muchenikova

Radikaali luovuus

Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Strategiamme
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Anni Kaaria
Kampus Julkaistu:

Rakennusten aukioloajat vuodenvaihteessa 2022

Otaniemen kampuksen rakennusten sekä Aalto-yliopisto Töölön aukioloajoissa on muutoksia vuodenvaihteessa joulu-tammikuussa.
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Tervetuloa aamukahville Space 21:een keväällä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:en avointen ovien aamukahveille. Kevään 2023 aikataulu nyt julki!
Aalto logo on the snow
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Varautuminen kiertäviin sähkökatkoihin Otaniemen kampuksella

Mahdollisista katkoista pyritään viestimään etukäteen.
Aalto campus members and students
Kampus Julkaistu:

Kampusjäsenyys on pääsylippu Aalto-yliopiston kampukselle

Jäsenyyden kautta pääsee osaksi ainutlaatuista Aalto-yliopiston ekosysteemiä, joka yhdistää yritykset ja yliopiston saumattomasti yhteen.