Uutiset

Neljä alaa sadan parhaan joukossa maailmassa

Kauppa- ja taloustieteet, tietotekniikka, sähkötekniikka ja polymeeritiede ylsivät Aalto-yliopiston aloista korkeimmalle kansainvälisessä US News -yliopistovertailussa.
US News ranking 2022 infografiikka.

Aalto-yliopisto sijoittui sadan parhaan joukkoon maailmassa neljällä tieteenalalla US News Global Universities -yliopistovertailussa. Kauppa- ja taloustieteet (economics and business) nousi sijalle 41 viimevuotiselta 49. sijalta. Polymeeritiede (polymer science) oli vertailussa nyt ensimmäistä kertaa, ja Aalto-yliopisto oli tällä alalla 54. Tietotekniikka (computer science) oli 68. maailmassa ja sähkötekniikka 92. Edellisvuonna näiden alojen sijoitukset olivat 56 ja 81.

US News listaa yliopistot myös kokonaisuutena ja tässä Aalto-yliopisto oli sijalla 275 (264 edellisvuonna). Ykkössijaa piti hallussaan yhdysvaltalainen Harvardin yliopisto. Ranking-listalle oli valikoitu mukaan 1 750 parasta yliopistoa.

US News -ranking perustuu Clarivate Analyticsin Web of Science ja InCites -analyysityökalujen tarjoamaan bibliometriseen dataan sekä mainekyselyyn.

Lue lisää:
US News Best Global Universities -ranking (usnews.com)

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A Grid
Yliopisto Julkaistu:

Aalto Startup Centerin kasvuyritykset pärjäävät jälleen muita paremmin – ne ovat jo yli 600 miljoonan euron bisnes

Aalto-yliopiston yrityskiihdyttämöstä lähtöisin olevat yritykset ovat kasvaneet vahvasti, kertoo tuore selvitys.
Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
People hanging out in the Learning centre of Aalto University
Yliopisto Julkaistu:

Kehitysrahoitushaku käynnistetty elämänlaajuisen oppimisen kehityksen vauhdittamiseksi

Aalto-yliopisto tarjoaa kehitysrahoitusta elämänlaajuisen oppimisen hankkeille kouluissa ja laitoksilla. Jopa 100 000 euron suuruinen rahoitus tarjoaa kouluille ja laitoksille mahdollisuuden toteuttaa innovatiivisia hankkeita, jotka edistävät elämänlaajuisen oppimisen kehitystä ja luovat kestäviä oppimisratkaisuja oppijoiden ja toimialojen tarpeisiin.
Infographics of the 6th plae
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu säilytti 6. sijansa maailmassa

Kaikkiaan viisi alaa ylsi sadan parhaan joukkoon arvostetussa QS-vertailussa.