Uutiset

Millainen voisi olla ICT-laitteiden digitaalisten tuotepassien tulevaisuus?

ITP:n ja Teknologiateollisuuden yhteistyössä tutkittiin digitaalisten tuotepassien vaikutuksia kiertotalouteen.
Students doing a puzzle
ITP projektit keskittyvät usein nykymaailman keskeisiin teemoihin. Kestävä kehitys oli yksi tämän vuoden tärkeistä aiheista.

Teknologiateollisuus oli yksi Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Information Technology Program (ITP) -sivuaineohjelmassa tänä vuonna mukana olleista yhteistyökumppaneista. Teknologiateollisuus halusi opiskelijoiden tutkivan digitaalisen tuotepassin tuottavuutta. 

Kaksi opiskelijatiimiä työskenteli projektin parissa. Bear’s Paw tiimiin kuuluivat Fredrik Lindstedt, Anna Song, Oona Oikarinen, Kasperi Kohi and Phuong Nguyen ja Sunburst tiimiin kuuluivat Jessica Korhonen, Nikolaos Magalios, Olli Paakkola, Eliisa Lindfors and Oliver Attwood.

“Tehtävämme oli tutkia teollisuuden ICT-laitteiden niin sanottujen digitaalisten tuotepassien toteutettavuutta niin, että tuotepassit lisäisivät näiden laitteiden kiertotaloutta,” kertoo Fredrik Lindstedt, yksi Bear’s Paw tiimin jäsenistä. Lindstedt on Aalto-yliopiston kolmannen vuoden kemian ja prosessitekniikan kandiopiskelija. “Ensi kertaa aiheen kuultuani innostuin siitä. Pian kuitenkin huomasin, miten ison tehtävän äärellä olimme. Lopuksi aiheeseen syvemmälle päästyäni kiinnostuin siitä toden teolla. Tehtävä oli laaja ja vaati paljon työtä, mutta onnistuimme kuitenkin keskittymään olennaisiin asioihin ja luomaan varteenotettavan ratkaisun kestävämpää tulevaisuutta varten.”

Opiskelijat työskentelivät projektin parissa kesäkuusta elokuuhun löytääkseen annettuun tehtävään sopivan ratkaisun. Digitaalisen tuotepassin toteutettavuuden analysoiminen vaati laajaa tutustumista aiempiin samankaltaisiin projekteihin ja haastatteluita tärkeiden sidosryhmien edustajien kanssa. Lopulta tiimi kehitti vaihtoehtoisia tulevaisuuden kuvia siitä kuinka digitaalinen tuotepassi voitaisiin toteuttaa.

Ihailen heidän sitoutumista ja ammattimaisuuden tasoa.

Laura Juvonen, Johtaja, Kasvu ja Osaaminen, Teknologiateollisuus

“Lopputulos oli onnistunut. Ratkaisussa yhdistyivät digitaalisen tuotepassin kattava tutkimus sekä kuvaukset toteuttamisen eri mahdollisuuksista”, jatkaa Lindstedt. Opiskelijoilla oli toimiva ja dynaaminen tapa työskennellä, ja kesän edetessä molemmat tiimit sitoutuivat enenevässä määrin projektin loppuunsaattamiseen. Kesä oli intensiivinen, mutta projekteista tuli henkilökohtaisia opiskelijoille. “Olisin oikeastaan halunnut jatkaa projektin parissa ja kehittää konkreettisia liiketoimintamalleja verkossa toimiville data-alustoille, ihan vain kokeilun vuoksi ja haastaakseni itseäni insinööriopiskelijana,” Lindstedt toteaa.

Teknologiateollisuus oli erittäin tyytyväinen tiimin tekemään työhön: “Tiimit olivat hyvin valmistautuneita. Ihailen heidän sitoutumista ja ammattimaisuuden tasoa,” kertoo Laura Juvonen, Teknologiateollisuuden kasvun ja osaamisen johtaja. “Heidän analyysi, argumentaatio ja työtavat ovat verrannollisia alan ammattilaisiin.

Lindstedt kuvaili ITP:ssä opiskelua ja projektin parissa työskentelemistä  “todella mahtavana kokemuksena, josta sain paljon uusia teoreettisia viitekehyksiä, käytännön menetelmiä ja uusia tapoja ajatella. Uskon, että näitä oppeja voin soveltaa monella muullakin alalla kuin vain verkkobisneksen saralla. Työskentely muun kuin perinteisten insinööriopintojen parissa oli tuoretta ja kiehtovaa.” Projekti toteutettiin osana ITP:n Digital and Interactive Ecosystems-opiskeluhaaraa, jonka kurssit keskittyvät digimarkkinointiin, alustatalouteen ja analytiikkaan.

Työskentely muun kuin perinteisten insinööriopintojen parissa oli tuoretta ja kiehtovaa.

Fredrik Lindstedt, ITP 2020 opiskelija

ITP on Aalto-yliopiston poikkitieteellinen sivuaineohjelma, joka järjestetään kesäisin. Tänä vuonna ITP juhlii 25. toimintavuottaan. Yrityskumppanit ja heidän kanssaan toteutettavat bisnesprojektit ovat olennainen osa ohjelmaa. Läheinen yhteistyö yritysten kanssa antaa opiskelijoille mahdollisuuden työllistyä kyseisiin yrityksiin.

Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Lue näistä artikkeleista lisää kesän 2020 ITP:stä.

Opetus on käynnissä luokkahuoneessa ja opiskelijat kuuntelevat pöytään nojaavaa opettajaansa.

ITP kurssit järjestettiin hybridiopetuksena poikkeuksellisen kesän aikana

ITP, Aallon kesällä suoritettava sivuaineohjelma, onnistui toteuttamaan kurssinsa ja bisnesprojektinsa hybridimuotoisena turvallisuudesta huolehtien.

Uutiset
Aalto University / students at Aalto University / Unto Rautio

Lukeeko keinotekoinen virtuaali-ihminen tulevaisuudessa uutiset?

ITP:n opiskelijat kehittivät keinotekoisen virtuaali-ihmisen Yle:lle.

Uutiset
Six students gathered in a teamwork space. One of the students is pointing at a whiteboard with post-its.

Ennätysmäärä opiskelijoita suoritti ITP:n sivuaineopinnot

ITP:n monitieteelliset opiskelijatiimit työstivät onnistuneesti lähemmäs 20 digiaiheista bisnesprojektia yhteistyössä julkisten ja yksityisten organisaatioiden kanssa.

Uutiset

Lukeaksesi lisää ITP-ohjelmasta vieraile seuraavilla sivuilla.

Students jumping for joy at the Amphitheater stairs.

Information Technology Program (ITP)

Aalto University Information Technology Program (ITP) brings students together from diverse backgrounds and all around the world to solve digital business problems. ITP enables students to combine business, design and technological perspectives, making it an ever-changing and valuable education module. ITP prepares students for a future of data-driven and evidence-based decision making in the digital economy.

School of Business
Six students gathered in a teamwork space. One of the students is pointing at a whiteboard with post-its.

Information Technology Program (ITP) for Partners

Information Technology Program (ITP) is an international and academic summer program at the Aalto University School of Business.

Corporate collaboration
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kauppakorkeakoulun alumni Ville Vahteri
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Ville Vahteri

Markkinointia Kauppakorkeakoulussa opiskellut alumnimme Ville Vahteri oli opiskeluaikanaan aktiivisesti mukana järjestämässä kasvuyritystapahtuma Slushia. Sieltä saadun kokemuksen siivittämänä hän päätyi perustamaan bränditoimisto Boun yhdessä Slush-kollegoidensa kanssa.
A person with AR glasses and a smart glove compiling a demo set
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat kutistivat eleitä tunnistavan teknologian sormenpään kokoon - älyhanska toimii ilman nettiyhteyttäkin

Uudenlainen eleitä tunnistava tekoälyteknologia vaatii niin vähän resursseja, että se toimii paikallisesti vaikka älyvaatteissa.
Kuvassa Arto Lindblomin, Juhani Pekkalan ja Lasse Mitrosen kuvat sekä teksti Uudistuva kauppa vihreällä taustalla
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Kaupan opetuksella on pitkät perinteet Kauppakorkeakoulussa

Seuraavassa Better Business – Better Society -seminaarissa keskustellaan siitä, millä tavoin ja mihin suuntaan kaupan ala on nyt uudistumassa.
Two lab-coated women in a laboratory looking at pipes.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kemian ja kauppatieteen opiskelijat kehittivät kasvipohjaisia tuotteita Valion kanssa

Kahden maisteriopiskelijan tiimi teki yhteistyötä Valion kanssa Aalto Thesis -projektissa puolen vuoden ajan.