Uutiset

Millainen voisi olla ICT-laitteiden digitaalisten tuotepassien tulevaisuus?

ITP:n ja Teknologiateollisuuden yhteistyössä tutkittiin digitaalisten tuotepassien vaikutuksia kiertotalouteen.
Students sitting by an interesting wooden table doing a puzzle
ITP projektit keskittyvät usein nykymaailman keskeisiin teemoihin. Kestävä kehitys oli yksi tämän vuoden tärkeistä aiheista.

Teknologiateollisuus oli yksi Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Information Technology Program (ITP) -sivuaineohjelmassa tänä vuonna mukana olleista yhteistyökumppaneista. Teknologiateollisuus halusi opiskelijoiden tutkivan digitaalisen tuotepassin tuottavuutta. 

Kaksi opiskelijatiimiä työskenteli projektin parissa. Bear’s Paw tiimiin kuuluivat Fredrik Lindstedt, Anna Song, Oona Oikarinen, Kasperi Kohi and Phuong Nguyen ja Sunburst tiimiin kuuluivat Jessica Korhonen, Nikolaos Magalios, Olli Paakkola, Eliisa Lindfors and Oliver Attwood.

“Tehtävämme oli tutkia teollisuuden ICT-laitteiden niin sanottujen digitaalisten tuotepassien toteutettavuutta niin, että tuotepassit lisäisivät näiden laitteiden kiertotaloutta,” kertoo Fredrik Lindstedt, yksi Bear’s Paw tiimin jäsenistä. Lindstedt on Aalto-yliopiston kolmannen vuoden kemian ja prosessitekniikan kandiopiskelija. “Ensi kertaa aiheen kuultuani innostuin siitä. Pian kuitenkin huomasin, miten ison tehtävän äärellä olimme. Lopuksi aiheeseen syvemmälle päästyäni kiinnostuin siitä toden teolla. Tehtävä oli laaja ja vaati paljon työtä, mutta onnistuimme kuitenkin keskittymään olennaisiin asioihin ja luomaan varteenotettavan ratkaisun kestävämpää tulevaisuutta varten.”

Opiskelijat työskentelivät projektin parissa kesäkuusta elokuuhun löytääkseen annettuun tehtävään sopivan ratkaisun. Digitaalisen tuotepassin toteutettavuuden analysoiminen vaati laajaa tutustumista aiempiin samankaltaisiin projekteihin ja haastatteluita tärkeiden sidosryhmien edustajien kanssa. Lopulta tiimi kehitti vaihtoehtoisia tulevaisuuden kuvia siitä kuinka digitaalinen tuotepassi voitaisiin toteuttaa.

Ihailen heidän sitoutumista ja ammattimaisuuden tasoa.

Laura Juvonen, Johtaja, Kasvu ja Osaaminen, Teknologiateollisuus

“Lopputulos oli onnistunut. Ratkaisussa yhdistyivät digitaalisen tuotepassin kattava tutkimus sekä kuvaukset toteuttamisen eri mahdollisuuksista”, jatkaa Lindstedt. Opiskelijoilla oli toimiva ja dynaaminen tapa työskennellä, ja kesän edetessä molemmat tiimit sitoutuivat enenevässä määrin projektin loppuunsaattamiseen. Kesä oli intensiivinen, mutta projekteista tuli henkilökohtaisia opiskelijoille. “Olisin oikeastaan halunnut jatkaa projektin parissa ja kehittää konkreettisia liiketoimintamalleja verkossa toimiville data-alustoille, ihan vain kokeilun vuoksi ja haastaakseni itseäni insinööriopiskelijana,” Lindstedt toteaa.

Teknologiateollisuus oli erittäin tyytyväinen tiimin tekemään työhön: “Tiimit olivat hyvin valmistautuneita. Ihailen heidän sitoutumista ja ammattimaisuuden tasoa,” kertoo Laura Juvonen, Teknologiateollisuuden kasvun ja osaamisen johtaja. “Heidän analyysi, argumentaatio ja työtavat ovat verrannollisia alan ammattilaisiin.

Lindstedt kuvaili ITP:ssä opiskelua ja projektin parissa työskentelemistä  “todella mahtavana kokemuksena, josta sain paljon uusia teoreettisia viitekehyksiä, käytännön menetelmiä ja uusia tapoja ajatella. Uskon, että näitä oppeja voin soveltaa monella muullakin alalla kuin vain verkkobisneksen saralla. Työskentely muun kuin perinteisten insinööriopintojen parissa oli tuoretta ja kiehtovaa.” Projekti toteutettiin osana ITP:n Digital and Interactive Ecosystems-opiskeluhaaraa, jonka kurssit keskittyvät digimarkkinointiin, alustatalouteen ja analytiikkaan.

Työskentely muun kuin perinteisten insinööriopintojen parissa oli tuoretta ja kiehtovaa.

Fredrik Lindstedt, ITP 2020 opiskelija

ITP on Aalto-yliopiston poikkitieteellinen sivuaineohjelma, joka järjestetään kesäisin. Tänä vuonna ITP juhlii 25. toimintavuottaan. Yrityskumppanit ja heidän kanssaan toteutettavat bisnesprojektit ovat olennainen osa ohjelmaa. Läheinen yhteistyö yritysten kanssa antaa opiskelijoille mahdollisuuden työllistyä kyseisiin yrityksiin.

Lue näistä artikkeleista lisää kesän 2020 ITP:stä.

Opetus on käynnissä luokkahuoneessa ja opiskelijat kuuntelevat pöytään nojaavaa opettajaansa.

ITP kurssit järjestettiin hybridiopetuksena poikkeuksellisen kesän aikana

ITP, Aallon kesällä suoritettava sivuaineohjelma, onnistui toteuttamaan kurssinsa ja bisnesprojektinsa hybridimuotoisena turvallisuudesta huolehtien.

Uutiset
Aalto University / students at Aalto University / Unto Rautio

Lukeeko keinotekoinen virtuaali-ihminen tulevaisuudessa uutiset?

ITP:n opiskelijat kehittivät keinotekoisen virtuaali-ihmisen Yle:lle.

Uutiset
Students working together with laptops.

Ennätysmäärä opiskelijoita suoritti ITP:n sivuaineopinnot

ITP:n monitieteelliset opiskelijatiimit työstivät onnistuneesti lähemmäs 20 digiaiheista bisnesprojektia yhteistyössä julkisten ja yksityisten organisaatioiden kanssa.

Uutiset

Lukeaksesi lisää ITP-ohjelmasta vieraile seuraavilla sivuilla.

Students doing group work

Information Technology Program (ITP)

Aalto University Information Technology Program (ITP) is a minor program (24 ECTS) that is completed during the summer period (3 months). It brings students together from diverse backgrounds and all around the world to solve digital business problems.

School of Business
An ITP student brainstorming with post-it notes

Information Technology Program (ITP) for Partners

ITP collaborates with companies and organizations with digital business challenges solved by student teams.

Corporate collaboration
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.