Uutiset

Ennätysmäärä opiskelijoita suoritti ITP:n sivuaineopinnot

Tänä vuonna ITP:n monitieteelliset opiskelijatiimit työstivät onnistuneesti lähemmäs 20 digiaiheista bisnesprojektia yhteistyössä julkisten ja yksityisten organisaatioiden kanssa.
Six students gathered in a teamwork space. One of the students is pointing at a whiteboard with post-its.
Joka vuosi eritaustaiset opiskelijat muodostavat monitieteellisiä tiimejä ratkaistakseen tosielämän digiaiheisia bisneshaasteita yhteistyössä ITP:n bisnespartnereiden kanssa. Kuva: Petri Anttila

Information Technology Program (ITP) on Aalto-yliopiston kesäohjelma, joka tuo monipuolisesti yhteen eritaustaisia opiskelijoita ympäri maailman. Opiskelijat ratkovat digiaiheisia bisneshaasteita monialaisissa tiimeissä. Ohjelman aikana eli kolmessa kuukaudessa opiskelijat suorittavat 24 opintopistettä ja siten ansaitsevat sivuaineopintonsa osaksi joko maisteri- tai kandidaattitutkintoaan. Opiskelijat valitsevat yhden kolmesta ITP:n erikoistumislinjasta, jonka aiheisiin he asiantuntevien luennoitsijoiden johdolla syventyvät. Erikoistumislinjat ovat Information and Service Business (ISB), Digital and Interactive Ecosystems (DIE) ja Strategy and Experience Design (SED). Opintojen kieli on englanti.

Ohjelman ytimessä on kolmen kuukauden kestoinen bisnesprojekti. ITP:n partnerit ovat kiinnostavia ja usein yleisesti tunnettuja yrityksiä ja hallinnollisia tai julkisia organisaatioita, joiden digiaiheisiin bisneshaasteisiin ITP:n opiskelijat pyrkivät löytämään ratkaisuja. Projektien työstöön opiskelijat saavat ohjeistusta ja tukea ITP:n henkilökunnalta ja luennoitsijoilta.

Maailmanlaajuinen tilanne lisäsi opiskelijoiden kiinnostusta ITP:tä kohtaan

Kevään 2020 aikana moni opiskelija menetti kesätyönsä maailmanlaajuisen pandemian vuoksi. Tämä näkyi suuressa määrässä hakemuksia, joita ITP sai kevään hakuaikana. Toukokuun lopulla 87 eritaustaista opiskelijaa aloitti ITP:n ja heistä 80 suoritti ohjelman kokonaisuudessaan elokuun loppuun mennessä. Viime vuosina sisäänotettujen opiskelijoiden määrä on vaihdellut noin 70 opiskelijan tietämillä. Hyvin harvoin jos koskaan aiemmin lähemmäs 90 opiskelijaa on aloittanut ITP:n.

ITP:n opiskelijat tulevat hyvin erilaisilla koulutustaustoilla edustaen erilaisia pääaineita ja kansalaisuuksia. Tänä vuonna suurin osa, noin 90%, opiskelijoista oli Aalto-yliopiston omia opiskelijoita, mikä on luonnollista ottaen huomioon Covid-19-pandemian tuomat vaikutukset. Aalto-yliopiston korkeakoulusta oli edustettuna viisi eri koulua (BIZ, ARTS, SCI, ELEC ja CHEM) ja 70% opiskelijoista tuli Kauppakorkeakoulusta. Muut edustetut yliopistot olivat Hanken School of Economics, Turun yliopisto, Tukholman yliopisto ja Etelä-Carolinan yliopisto - Darla Moore School of Business. Opiskelijoista yli 60% oli maisterivaiheen opiskelijoita, noin 30% kandiopiskelijoita ja loput 10% muita kuten tohtorikoulutettavia.

Tämän lisäksi ITP oli vahvasti kansainvälinen, sillä lähemmäs 50% opiskelijoista oli kansainvälisiä edustaen 13 erilaista kansalaisuutta. Kaksi opiskelijoista suoritti ohjelman kokonaan verkossa ulkomailta käsin: Yhdysvalloista ja Intiasta. ITP:ssä oli useita aasialais- ja eurooppalaistaustaisia opiskelijoita, jotka olivat Suomessa Aalto-yliopistossa suorittamassa maisteriopintojaan.

Se, että sai työskennellä bisnesprojektin parissa mahtavien eritaustaisten yksilöiden kanssa, osoittautui koko kesän kohokohdaksi.

Michael Hendershot, ITP student 2020

ITP:n opiskelija Michael Hendershot Etelä-Carolinan yliopistosta joutui sopeutumaan Suomen aikavyöhykkeeseen, vaikka hän itse asui ja eli kotimaassaan. ITP:n suorittaminen tällä tavoin ei ollut ehkä se kaikista optimaalisin tapa mutta ohjelma osoittautui Hendershotille kuitenkin arvokkaaksi kokemukseksi: “ Vaikkakin aikaeroon sopeutuminen oli rankkaa henkisesti ja fyysisesti, luennoitsijoiden käyttämät interaktiiviset opetustavat auttoivat minua pysymään keskittyneenä ja omaksumaan uutta tietoa. Se, että sai työskennellä bisnesprojektin parissa mahtavien eritaustaisten yksilöiden kanssa, osoittautui koko kesän kohokohdaksi. ITP:n kaltaiselta ohjelmalta odottaa nimenomaan sitä, että pääsee tiimiläistensä kanssa työstämään oikeaa projektia oikean yrityksen kanssa. Tällainen projektityöskentely on juuri sitä todellista arvoatuottavaa, mitä jokainen haluaa omaan henkilökohtaiseen ja ammatilliseen elämäänsä.”

Lähes 20 bisnesprojektia saatiin onnistuneesti päätökseen

Haastepohjaisessa sivuaineohjelmassa oikeat bisnesprojektit tarjoavat tärkeimmän oppimiskokemuksen opiskelijoille. ITP osoittaa suurta kiitollisuutta yhteistyökumppaneitaan kohtaan kuluneen kesän yhteistyöstä. ITP:n yhteistyökumppanit tänä vuonna olivat UPM, Teknologiateollisuus, Aalto-yliopistokiinteistöt (ACRE), Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY), Suomen Pankki, Finanssivalvonta, Yleisradio (Yle), Espoon kaupunki ja PwC. 

Kaiken kaikkiaan 17 projektia saatettiin päätökseen kesän aikana näiden aiemmin mainittujen yhdeksän yhteistyökumppanin kanssa. Tyytyväisyyskyselyiden perusteella 94% yhteistyökumppaneista oli tyytyväisiä projektien tuloksiin ja kokivat saaneensa aitoa arvoa. Yhteistyökumppanit näkevät ITP:n upeana mahdollisuutena, jossa opiskelijoiden tapa työskennellä ja lopulliset tulokset ovat verrattavissa kovaluokkaisiin ammattilaiskonsultteihin.

Opiskelijatiimit tutkivat aiheita kuten Synthetic Person, Matchmaking Tool, Enterprise Architecture, Digital Product Passport ja Campus Wayfinding. Aiheet innostivat opiskelijoita ja 92% heistä koki ylpeyttä oman tiiminsä projektin tuloksista. Yksi ITP:n opiskelijoista, Elsa Hakala Aalto-yliopistosta ainakin koki näin: “Se, että sai työskennellä tosielämän bisneshaasteen parissa oikean asiakkaan kanssa, oli todella palkitsevaa. Teimme kaiken tutkimuksen alusta asti, joten kesän aikana kun kuulet positiivista palautetta asiakkaalta, lopulta koet suurta ylpeyttä omaa ja tiimisi saavutuksia kohtaan.”

Se, että sai työskennellä tosielämän bisneshaasteen parissa oikean asiakkaan kanssa, oli todella palkitsevaa.

Elsa Hakala, ITP student 2020

Toisin kuin viime vuosina, tänä vuonna kaikki asiakastapaamiset pidettiin kokonaan verkosta käsin. Kommunikaatio sujui pääasiassa oikein hyvin näinkin. Tapaamisissa käytettiin erilaisia saatavilla olevia verkkotapaamisalustoja kuten Zoomia, Teamsiä, Skypeä ja Google Meetsiä, vähän aina vaihdellen asiakkaan mieltymysten mukaan. ITP:n yhteistyökumppanit kokivat, että viestintä ja yhteistyö projektitiimien kanssa sujuivat hyvin ja asiallisesti. 

Kesän ITP oli onnistunut ja samaa mieltä on ITP:n ohjelmapäällikkö Petra Fagerlund: “Olen niin ylpeä kaikista, jotka olivat osana luomassa ja toteuttamassa kesän 2020 ITP:tä. Opiskelijat olivat ymmärtäväisiä, luennoitsijat tekivät parhaansa sovittaakseen opetuksensa uuteen ympäristöön ja oma tiimini teki erinomaista työtä tukiessaan projektitiimejä. Itsekin sain tärkeitä neuvoja kollegoiltani ja esihenkilöltäni. Ilahduin myös kovasti siitä, kuinka tyytyväisiä yhteistyökumppanimme olivat opiskelijoiden tuottamiin projektien tuloksiin. Sanoisin siis ehdottomasti, että ITP oli onnistunut kaikista haasteista ja vastoinkäymisistä huolimatta.”

ITP:n ohjelmapäällikkö seisoo BIZ:in aulan portailla kaiteeseen nojaten ja hymyilee kameralle.

Olen niin ylpeä kaikista, jotka olivat osana luomassa ja toteuttamassa kesän 2020 ITP:tä. ITP oli onnistunut kaikista haasteista huolimatta.

Petra Fagerlund, ITP Program Manager

Seuraava hakuaika ITP:hen käynnistyy tammikuussa 2021 ja päättyy maalis-huhtikuun vaihteessa. ITP on ilmainen Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille, muiden suomalaisten yliopistojen opiskelijoille JOO-sopimuksella sekä Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun yhteistyöyliopistojen opiskelijoille olemassa olevalla vaihto-opiskelusopimuksella. Hakijoilla tulee olla suoritettuna 60 opintopistettä kandiopintoja hakiessaan ohjelmaan.

Lue täältä muita kesän 2020 ITP:seen liittyviä artikkeleita.

Opetus on käynnissä luokkahuoneessa ja opiskelijat kuuntelevat pöytään nojaavaa opettajaansa.

ITP kurssit järjestettiin hybridiopetuksena poikkeuksellisen kesän aikana

ITP, Aallon kesällä suoritettava sivuaineohjelma, onnistui toteuttamaan kurssinsa ja bisnesprojektinsa hybridimuotoisena turvallisuudesta huolehtien.

Uutiset
Aalto University / students at Aalto University / Unto Rautio

Lukeeko keinotekoinen virtuaali-ihminen tulevaisuudessa uutiset?

ITP:n opiskelijat kehittivät keinotekoisen virtuaali-ihmisen Yle:lle.

Uutiset

Saadaksesi lisätietoa ITP-ohjelmasta tutustu seuraaviin sivuihin.

Students jumping for joy at the Amphitheater stairs.

Information Technology Program (ITP)

Aalto University Information Technology Program (ITP) brings students together from diverse backgrounds and all around the world to solve digital business problems. ITP enables students to combine business, design and technological perspectives, making it an ever-changing and valuable education module. ITP prepares students for a future of data-driven and evidence-based decision making in the digital economy.

School of Business
Six students gathered in a teamwork space. One of the students is pointing at a whiteboard with post-its.

Information Technology Program (ITP) for Partners

Information Technology Program (ITP) is an international and academic summer program at the Aalto University School of Business.

Corporate collaboration
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kauppakorkeakoulun alumni Ville Vahteri
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Ville Vahteri

Markkinointia Kauppakorkeakoulussa opiskellut alumnimme Ville Vahteri oli opiskeluaikanaan aktiivisesti mukana järjestämässä kasvuyritystapahtuma Slushia. Sieltä saadun kokemuksen siivittämänä hän päätyi perustamaan bränditoimisto Boun yhdessä Slush-kollegoidensa kanssa.
A person with AR glasses and a smart glove compiling a demo set
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat kutistivat eleitä tunnistavan teknologian sormenpään kokoon - älyhanska toimii ilman nettiyhteyttäkin

Uudenlainen eleitä tunnistava tekoälyteknologia vaatii niin vähän resursseja, että se toimii paikallisesti vaikka älyvaatteissa.
Kuvassa Arto Lindblomin, Juhani Pekkalan ja Lasse Mitrosen kuvat sekä teksti Uudistuva kauppa vihreällä taustalla
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Kaupan opetuksella on pitkät perinteet Kauppakorkeakoulussa

Seuraavassa Better Business – Better Society -seminaarissa keskustellaan siitä, millä tavoin ja mihin suuntaan kaupan ala on nyt uudistumassa.
Two lab-coated women in a laboratory looking at pipes.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kemian ja kauppatieteen opiskelijat kehittivät kasvipohjaisia tuotteita Valion kanssa

Kahden maisteriopiskelijan tiimi teki yhteistyötä Valion kanssa Aalto Thesis -projektissa puolen vuoden ajan.