Uutiset

ITP kurssit järjestettiin hybridiopetuksena poikkeuksellisen kesän aikana

ITP, Aallon kesällä suoritettava sivuaineohjelma, onnistui toteuttamaan kurssinsa ja bisnesprojektinsa hybridimuotoisena turvallisuudesta huolehtien.
Opetus on käynnissä luokkahuoneessa ja opiskelijat kuuntelevat pöytään nojaavaa opettajaansa.
Kesän 2020 aikana ITP järjesti sivuaineohjelmansa hybridiopetuksena. Puolet opiskelijoista osallistui luennoille verkossa ja puolet kampuksella. Kuva: Petri Anttila

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen monin eri tavoin. Aalto-yliopiston kesällä suoritettavalle Information Technology Program (ITP) -sivuaineohjelmalle tämä tarkoitti 25-vuotta vanhan ohjelman täydellistä muodonmuutosta. ITP päätti toteuttaa ohjelmansa hybridimuotoisesti yhdistäen online- ja läsnäolo-opetuksen. Osa opiskelijoista osallistui luennoille tavalliseen tapaan luokkahuoneessa samalla kun osa opiskelijoista suoritti kurssejaan kokonaan verkosta käsin.

ITP:n ohjelmapäällikkö Petra Fagerlund sanoo, että jokaisen osallistujan, mukaan lukien henkilökunnan, opiskelijoiden ja luennoitsijoiden, turvallisuudesta huolehtiminen oli välttämätöntä hybridiopetukseen siirtymisen kannalta: “Tiimimme ohjeisti opiskelijoita ylläpitämään turvavälejä ja pesemään käsiään usein. Luokkahuoneissa oli lisäksi käsidesinfiointiainetta ja opiskelijoita pyydettiin osallistumaan opetukseen kotoa käsin heti, jos heillä oli mitään oireita. Teimme kaikkemme seurataksemme Aalto-yliopiston Covid-19-ohjeistuksia. Olen tyytyväinen siihen, kuinka saimme tarjottua opiskelijoille mielekkäitä oppimiskokemuksia samalla huolehtien kaikkien turvallisuudesta.”

Lähikuva naisesta, joka katsoo kameraan hymyilleen yllään valko-sini-raidallinen pitkähihainen.

Teimme kaikkemme seurataksemme Aalto-yliopiston Covid-19-ohjeistuksia.

Petra Fagerlund, ITP:n ohjelmapäällikkö

Hybridiopetus toi joustavuutta ohjelman toteutukseen

Hybridiopetuksessa opiskelijat voivat osallistua samalle luennolle joko luokasta tai verkosta käsin. Luennoitsijat opettavat luokkahuoneessa ottaen huomioon niin läsnäolo- kuin online-opiskelijat. Opetuksessa käytettiin Zoomia, verkossa toimivaa videokonferenssialustaa, minkä välityksellä online-opiskelijat osallistuivat luennolle. Fagerlundin mukaan erityisesti hybridiopetuksen teknisen puolen onnistuminen vaati ensin muutamia kokeiluja ja epäonnistumisia. ITP:n henkilökunnan, luennoitsijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöllä saatiin hybridiopetus kuitenkin toimimaan sujuvasti.

Luennoitsijat käyttivät pään ympärille puettavaa mikrofonilaitetta äänen välittämiseen online-opiskelijoille. Kuvan välittämiseen hyödynnettiin luokasta löytyviä katossa sijaitsevia kameroita. Online-opiskelijoiden esittämät kysymykset ja kommentit kuultiin luokan oman audiojärjestelmän ja kaiuttimien kautta. Tämän lisäksi online-opiskelijoiden kamerakuvat ja Zoomin chat olivat heijastettuina seinälle. Ryhmäkeskusteluita varten online-opiskelijat jaettiin pienryhmiin Zoomin “breakout-rooms”-ominaisuutta hyödyntäen. Luokassa osallistuneet jaettiin pienryhmiin perinteiseen tapaan, pyytämällä heitä siirtymään pienryhmiin.

Luennoitsijat kokivat Zoomin chat-ominaisuuden hyvänä lisänä luokkaopetuksessa. Seinälle heijastettu chat toi perinteisen luokkahuonekeskustelun rinnalle yhden hälinättömän keskustelukanavan lisää. Näin opiskelijat pystyivät keskustelemaan ja selittämään käsitteitä toisilleen keskeyttämättä luennoitsijaa. Tämä puolestaan helpotti luennoitsijaa ylläpitämään opetuksessaan hyvän flown.

Kiinnostuitko kuulemaan hybridiopetuksesta lisää?

Lue lisää ITP:stä

Students doing group work

Information Technology Program (ITP)

Aalto University Information Technology Program (ITP) is a minor program (24 ECTS) that is completed during the summer period (3 months). It brings students together from diverse backgrounds and all around the world to solve digital business problems.

School of Business
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.