Uutiset

Mariana Amatullo nimitettiin Aalto-yliopiston hallitukseen

Mikko Kosonen ja Ilkka Kivimäki jatkavat hallituksessa uudelle kolmivuotiskaudelle.

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea valitsi professori, PhD Mariana Amatullon yliopiston hallituksen uudeksi jäseneksi ja KTT Mikko Kososen ja DI Ilkka Kivimäen uudelle, kolmivuotiselle kaudelle 1.1.2022 alkaen. Uudella hallituksen jäsenellä on syvä muotoilun tuntemus ja kattavat kansainväliset yhteistyöverkostot.

Mariana Amatullo
Professori Mariana Amatullo. Kuva: Tony di Zinno.

Professori Mariana Amatullo toimii globaalin johtamiskoulutuksen ja verkkopohjaisten strategisten hankkeiden varaprovostina New Schoolissa New Yorkissa sekä strategisen muotoilun ja johtamisen professorina Parsons School of Designissa. Professori Amatullo on CUMULUS International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media -järjestön puheenjohtaja.

Professori Amatullon työ yhdistää käytäntöä, tutkimusta ja strategista yliopistojohtamista. Hänen päätutkimusalueensa on sosiaalisten innovaatioiden muotoilu, muotoilu ja organisaatiokulttuuri, muotoilujohtaminen sekä muotoilu ja kansainvälinen kehitys. Amatullolla on uraauurtavaa kokemusta luovien alojen integroinnista kansainvälisiin kehitysohjelmiin ja johtamiskoulutukseen. Hänellä on kattavat yhteistyöverkostot ja laaja kokemus kumppanuuksien rakentamisesta yksityisen ja julkisen sektorin ja korkeakoulujen välille maailmanlaajuisesti ja Yhdysvalloissa.

Akateemisten asiain komitea valitsi hallituksen erovuoroiset jäsenet Mikko Kososen ja Ilkka Kivimäen yliopiston hallituksen jäseniksi uudelle, 1.1.2022 alkavalle kaudelle. Mikko Kosonen on toiminut hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2019 alkaen.

”Mikko Kosonen ja Ilkka Kivimäki ovat tehneet erittäin hyvää työtä hallituksessa ja on ilo todeta, että he haluavat jatkaa. Mariana Amatullo, jolla on vahva kokemus ja laajat verkostot, tuo hallitukseen uudenlaista osaamista ja näkemystä”, toteaa hallituksen nimityskomitean puheenjohtaja, professori Yrjö Neuvo.  

Hallituksesta jää pois Liqiu Meng, joka on toiminut Aalto-yliopiston hallituksen jäsenenä kolme kautta vuoden 2013 alusta alkaen. Säätiön sääntöjen mukaan erovuoroista Liqiu Mengiä ei voida nimittää uudelle kaudelle.

”Liqiu Mengin vaikutus Aalto-yliopiston kansainväliseen kehitykseen on vuosien varrella ollut korvaamaton. Koko Aalto-yhteisö arvostaa suuresti hänen laajaa kokemustaan Euroopan ja Aasian huippuyliopistoista ja halukkuuttaan jakaa näkemyksensä kaikkien kanssa”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen.

Aalto-yliopiston hallituksen muodostavat 1.1.2022 lukien Mariana Amatullo, Sari BaldaufIlkka KivimäkiMikko KosonenKarel LuybenAndreas Mortensen ja Susanna Pettersson.

Lisätiedot:
Kristiina Mäkelä, provosti, akateemisten asiain komitean puheenjohtaja
puh. 040 559 3454, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto University / Petri Suomala / Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Petri Suomala jatkaa opetuksesta vastaavana vararehtorina

Vararehtorin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 1.9.2023.
Lähikuva superpakastimesta eli kryostaatista
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijat pääsivät kvanttiturbulenssin jäljille - turbulenssin ymmärtämisestä voi olla apua niin sään ennustamisessa kuin autojen suunnittelussakin

Tutkijat ovat onnistuneet ensimmäistä kertaa osoittamaan energian katoamisen kvanttiturbulenssissa lähellä absoluuttista nollapistettä.
An Image created with MidJourney_artificial_intelligence_in_online_learning_supports_ learning two robots in pixar style are reading.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Miten tekoäly voi vaikuttaa luovaan kirjoittamiseen ja verkko-opetukseen? Online Hybrid Lab toivottaa tervetulleeksi uuden maisteriopiskelijan Aayush Kucherian.

Aalto Online Hybrid Labissa tehdään uusia löytöjä, tutkitaan uusia ilmiöitä ja tarkastellaan Aalto-yliopiston verkko-opetuksen strategiaa asiantuntijanäkökulmasta.
Pyörteilevä, turbulentti vetyiekki (simulointikuva). Ilya Morev ja Ville Vuorinen, Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet Julkaistu:

Miljoonahanke pureutuu vedyn palamisen fysiikkaan ja kemiaan

Business Finlandin rahoittaman hankkeen tavoitteena on vauhdittaa muun muassa päästöttömän meritekniikan kehittämistä.