Uutiset

Mariana Amatullo nimitettiin Aalto-yliopiston hallitukseen

Mikko Kosonen ja Ilkka Kivimäki jatkavat hallituksessa uudelle kolmivuotiskaudelle.

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea valitsi professori, PhD Mariana Amatullon yliopiston hallituksen uudeksi jäseneksi ja KTT Mikko Kososen ja DI Ilkka Kivimäen uudelle, kolmivuotiselle kaudelle 1.1.2022 alkaen. Uudella hallituksen jäsenellä on syvä muotoilun tuntemus ja kattavat kansainväliset yhteistyöverkostot.

Mariana Amatullo
Professori Mariana Amatullo. Kuva: Tony di Zinno.

Professori Mariana Amatullo toimii globaalin johtamiskoulutuksen ja verkkopohjaisten strategisten hankkeiden varaprovostina New Schoolissa New Yorkissa sekä strategisen muotoilun ja johtamisen professorina Parsons School of Designissa. Professori Amatullo on CUMULUS International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media -järjestön puheenjohtaja.

Professori Amatullon työ yhdistää käytäntöä, tutkimusta ja strategista yliopistojohtamista. Hänen päätutkimusalueensa on sosiaalisten innovaatioiden muotoilu, muotoilu ja organisaatiokulttuuri, muotoilujohtaminen sekä muotoilu ja kansainvälinen kehitys. Amatullolla on uraauurtavaa kokemusta luovien alojen integroinnista kansainvälisiin kehitysohjelmiin ja johtamiskoulutukseen. Hänellä on kattavat yhteistyöverkostot ja laaja kokemus kumppanuuksien rakentamisesta yksityisen ja julkisen sektorin ja korkeakoulujen välille maailmanlaajuisesti ja Yhdysvalloissa.

Akateemisten asiain komitea valitsi hallituksen erovuoroiset jäsenet Mikko Kososen ja Ilkka Kivimäen yliopiston hallituksen jäseniksi uudelle, 1.1.2022 alkavalle kaudelle. Mikko Kosonen on toiminut hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2019 alkaen.

”Mikko Kosonen ja Ilkka Kivimäki ovat tehneet erittäin hyvää työtä hallituksessa ja on ilo todeta, että he haluavat jatkaa. Mariana Amatullo, jolla on vahva kokemus ja laajat verkostot, tuo hallitukseen uudenlaista osaamista ja näkemystä”, toteaa hallituksen nimityskomitean puheenjohtaja, professori Yrjö Neuvo.  

Hallituksesta jää pois Liqiu Meng, joka on toiminut Aalto-yliopiston hallituksen jäsenenä kolme kautta vuoden 2013 alusta alkaen. Säätiön sääntöjen mukaan erovuoroista Liqiu Mengiä ei voida nimittää uudelle kaudelle.

”Liqiu Mengin vaikutus Aalto-yliopiston kansainväliseen kehitykseen on vuosien varrella ollut korvaamaton. Koko Aalto-yhteisö arvostaa suuresti hänen laajaa kokemustaan Euroopan ja Aasian huippuyliopistoista ja halukkuuttaan jakaa näkemyksensä kaikkien kanssa”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen.

Aalto-yliopiston hallituksen muodostavat 1.1.2022 lukien Mariana Amatullo, Sari BaldaufIlkka KivimäkiMikko KosonenKarel LuybenAndreas Mortensen ja Susanna Pettersson.

Lisätiedot:
Kristiina Mäkelä, provosti, akateemisten asiain komitean puheenjohtaja
puh. 040 559 3454, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

A man in a suit standing in front of the Aalto Töölö building.
Nimitykset Julkaistu:

Pitkää uraa finanssialalla tehnyt Ilari Niemi nimitettiin Aalto EE:n uudeksi talousjohtajaksi

Niemi raportoi tehtävässään Aalto EE:n toimitusjohtaja Tom Lindholmille ja Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bomille.
Enriqueta Noriega Benitez and Thuy-Linh Phi
Nimitykset Julkaistu:

Enriqueta Noriega Benitez ja Thuy-Linh Phi aloittivat data-agentteina kemian tekniikan korkeakoulussa

Kaksi uutta data-agenttia liittyi Aallon datanhallintaverkostoon keväällä 2023.
mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Rakkauden lajit muodostavat tilastollisesti samankaltaisuusjatkumon, jossa rakkauden kokemuksen voimakkuus heikkenee. Kuva: Philosophical Psychology -lehti, https://doi.org/10.1080/09515089.2023.2252464.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Missä tuntuu rakkaus? Uusi tutkimus valottaa rakkauden luonnetta aiempaa tarkemmin

Aalto-yliopiston tutkijat ovat selvittäneet 27:ään eri rakkauden lajiin liittyviä tunnekokemuksia ja muodostaneet niiden perusteella kehokarttoja, joista selviää missä rakkaus tuntuu.