Uutiset

Lähes 500 aaltolaista osallistui virtuaaliseen yhteisötilaisuuteemme

Neljään strategiateemaan annettiin yhteensä peräti 1 021 kommenttia - yhteenvedot kommenteista löytyvät uutisen liitteenä.
President Ilkka Niemelä giving presentation in virtual community event, photo by Kalle Kataila

Ensimmäistä kertaa suorana verkkolähetyksenä toteutettu tilaisuus 22.4. onnistui hienosti – kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille ja myös jälkikäteen verkkokyselyyn vastanneille!  

Tilaisuuden alussa rehtori Ilkka Niemelä kertoi poikkeustilanteesta, jonka myötä koko Aalto-yhteisö toimii parhaillaan suurimmalta osin etätyössä.  

”Haluan lämpimästi kiittää kaikkia yhteisömme jäseniä kaikesta joustavuudesta poikkeustilanteen aikana. Yhteisömme merkitys on näinä poikkeusaikoina tärkeämpi kuin koskaan, ja tehtävämme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa tuntuu entistä merkityksellisemmältä. Aalto-yhteisönä teemme parhaamme, jotta voimme auttaa koronapandemiaan liittyvän kriisin keskellä. Kokoamme Aalto auttaa -sivustolle tiedon koronaviruspandemiaan liittyvistä aloitteista ja hankkeista, jotka ovat käynnissä yliopistossamme”, Ilkka Niemelä kertoi tilaisuudessa. 

Tilaisuudessa tehdyn Slido-kyselyn mukaan aaltolaisten kokemus etätyön sujumisesta on toistaiseksi erittäin positiivinen: 245 vastaajasta 191 kertoi työn sujuneen yllättävän hyvin ja 34 erinomaisesti. 

Runsaasti kehitysideoita strategiamme toteuttamiseen

Presemo-työhuoneissa osallistujat ideoivat kehitystoimia strategiamme neljälle alueelle: opetus, tutkimus, vaikuttavuus ja arvot. Jokaisen teeman työhuoneessa esitettyihin kysymyksiin saatiin runsaasti vastauksia, yhteensä peräti 1021 kommenttia. 

Virtuaalisen tilaisuuden saama suosio yllätti positiivisesti, ja parhaillaan aineistoa analysoidaan. Yhteenvedot kunkin teema-alueen osalta löytyvät tämän uutisen liitteenä (vaatii sisäänkirjautumisen). Saatua palautetta hyödynnetään strategian toimeenpanon suunnittelussa.  

Kirjautumalla Aalto-tunnuksilla pääset näkemään tilaisuuden tallenteen sekä Ilkka Niemelän esitysmateriaalin sekä yhteenvedot tilaisuudessa saaduista kommenteista eri aihealueille (materiaalit englanniksi).

Ioncell

Strategiamme

Aalto-yliopiston tulevaisuuden perusta on laadukas tutkimus ja opetus, vaikuttavuus sekä jaetut arvot - vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Yliopiston tehtävänä on rakentaa kestävää tulevaisuutta.

Minna Tuusa and Anu Honkalinna.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kokeilua, riskinottoa, uuden etsimistä – yrittäjähenkinen ajattelu läpäisee koko Aallon

Aalto-yliopiston työntekijöille yrittäjähenkinen ajattelu tarkoittaa esimerkiksi sitä, että uskalletaan kokeilla rohkeasti uutta.
The Visentools objects enable people to tell stories with visual metaphors. From left: Thomas Tuominen, Janina Saarnio, Robin Gustafsson, Mikko Illi and Shena Saj. Photo: Susanna Oksanen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uusi visuaalisen tiimityöskentelyn malli perustuu metaforiin ja mobiilisovellukseen

Tyypillinen ongelma tiimityöskentelyssä on epätasapaino: yleensä vain muutama osallistuja työskentelee aktiivisesti, eikä kaikkien ääni tule lainkaan kuuluviin. Visentools-hankkeen ratkaisussa hyödynnetään visuaalisia työkaluja ja haptisuutta eli tuntoaistillisuutta. Niiden avulla luodaan tiimeille merkityksellisiä ja osallistavia kokouksia ja työpajoja. Hanketta rahoittaa Business Finland, ja sitä on pilotoitu toukokuusta lähtien.
Opiskelijoita ja henkilökuntaa kuvattuna yläperspektiivista. Ihmiset kävelemässä eri suuntiin. Liikettä kuvassa.
Yliopisto Julkaistu:

Anna näkemyksesi elävään strategiaamme – vastaa vuoden 2023 yliopiston ennakointikyselyyn

Kaikki aaltolaiset ja kumppanit ovat lämpimästi tervetulleita jakamaan ajatuksiaan. Kysely on auki 30. syyskuuta saakka.
Elokuvaaja Iiris Sjöblad ja ohjaaja Emilia Hernesniemi radikaalista luovuudesta kertovan dokumenttielokuvan kuvauksissa. Kuva: Hayley Le
Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:

Emilia Hernesniemi ohjaa Aalto-yliopistolle dokumenttielokuvan

”Radikaalia luovuutta tarvitaan aina, kun haluamme muuttaa maailmaa”
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Luku 21 visualisoituna
Yliopisto Julkaistu:

Aalto hyppäsi sijalle 21 maailmassa nuorten yliopistojen vertailussa

Times Higher Educationin ranking arvioi maailman parhaat alle 50-vuotiaat yliopistot.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.