Uutiset

Lähes 500 aaltolaista osallistui virtuaaliseen yhteisötilaisuuteemme

Neljään strategiateemaan annettiin yhteensä peräti 1 021 kommenttia - yhteenvedot kommenteista löytyvät uutisen liitteenä.
President Ilkka Niemelä giving presentation in virtual community event, photo by Kalle Kataila

Ensimmäistä kertaa suorana verkkolähetyksenä toteutettu tilaisuus 22.4. onnistui hienosti – kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille ja myös jälkikäteen verkkokyselyyn vastanneille!  

Tilaisuuden alussa rehtori Ilkka Niemelä kertoi poikkeustilanteesta, jonka myötä koko Aalto-yhteisö toimii parhaillaan suurimmalta osin etätyössä.  

”Haluan lämpimästi kiittää kaikkia yhteisömme jäseniä kaikesta joustavuudesta poikkeustilanteen aikana. Yhteisömme merkitys on näinä poikkeusaikoina tärkeämpi kuin koskaan, ja tehtävämme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa tuntuu entistä merkityksellisemmältä. Aalto-yhteisönä teemme parhaamme, jotta voimme auttaa koronapandemiaan liittyvän kriisin keskellä. Kokoamme Aalto auttaa -sivustolle tiedon koronaviruspandemiaan liittyvistä aloitteista ja hankkeista, jotka ovat käynnissä yliopistossamme”, Ilkka Niemelä kertoi tilaisuudessa. 

Tilaisuudessa tehdyn Slido-kyselyn mukaan aaltolaisten kokemus etätyön sujumisesta on toistaiseksi erittäin positiivinen: 245 vastaajasta 191 kertoi työn sujuneen yllättävän hyvin ja 34 erinomaisesti. 

Runsaasti kehitysideoita strategiamme toteuttamiseen

Presemo-työhuoneissa osallistujat ideoivat kehitystoimia strategiamme neljälle alueelle: opetus, tutkimus, vaikuttavuus ja arvot. Jokaisen teeman työhuoneessa esitettyihin kysymyksiin saatiin runsaasti vastauksia, yhteensä peräti 1021 kommenttia. 

Virtuaalisen tilaisuuden saama suosio yllätti positiivisesti, ja parhaillaan aineistoa analysoidaan. Yhteenvedot kunkin teema-alueen osalta löytyvät tämän uutisen liitteenä (vaatii sisäänkirjautumisen). Saatua palautetta hyödynnetään strategian toimeenpanon suunnittelussa.  

Kirjautumalla Aalto-tunnuksilla pääset näkemään tilaisuuden tallenteen sekä Ilkka Niemelän esitysmateriaalin sekä yhteenvedot tilaisuudessa saaduista kommenteista eri aihealueille (materiaalit englanniksi).

Ioncell

Strategiamme

Aalto-yliopiston tulevaisuuden perusta on laadukas tutkimus ja opetus, vaikuttavuus sekä jaetut arvot - vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Yliopiston tehtävänä on rakentaa kestävää tulevaisuutta.

Luova työelämä 2030
Yliopisto Julkaistu:

Tiesitkö, että luovuutta voi mitata? Tutustu tuoreisiin kyselytuloksiin

Luova työelämä 2030 -hanke kehittää työkaluja yksilöllisen ja organisaatiotasoisen luovuuden mittaamiseen ja vahvistamiseen. Aalto-yliopiston asiantuntijat ovat osallistuneet luovuuskyselyjen kehittämiseen.
The illustration of the article has been created by Noora Typpö, a student of visual communication design
Yliopisto Julkaistu:

Osallistu yliopiston ennakointikyselyyn

Kerro näkemyksesi osana Aalto-yliopiston elävän strategian prosessia jakamalla huomioitasi globaaleista muutoksista 30.9. mennessä.
Kaksi henkilöä
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopistolla vuonna 2021 vahva suunta kohti kestävää tulevaisuutta

Hallitus hyväksyi yliopiston toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen viime vuodelta.
Aalto innovations present at Flow Festival, photo by Samuli Pentti
Yliopisto Julkaistu:

Radikaali luovuus edistää uudelleenajattelua

Älykkyys nähdään yleensä kykynä ajatella ja oppia. Mutta kun maailma muuttuu ennennäkemättömän nopeasti, tärkein taito voikin olla kyky ajatella toisin ja poisoppia vanhoista toimintamalleista.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Eveliina Palo A grid -rakennuksen portaikossa
Yliopisto Julkaistu:

Laatua yhdessä – Opiskelijan ääni kuuluu suunnittelussa ja päätöksenteossa

Yhteisön osallistuminen yliopiston kehittämiseen on keskeinen osa arvomaailmaamme.
Class 1972 of the School of Business.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kuppilan cumlaude ja muita mukavia muistoja 50 vuoden varrelta

Vuosikurssi -72 kokoontui Kauppakorkeakoululla lukuvuoden avajaispäivänä 6.9.2022.
Early autumn outdoor picture of the pathways leading to the Undergraduate Centre. The sun is shining and paths are dry.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otakaari 1:n maisemahanke viimeistelyä vaille valmis

Amfiteatterinaukion alueen kunnostustyöt valmistuvat syksyllä 2022.
Luova työelämä 2030
Yliopisto Julkaistu:

Tiesitkö, että luovuutta voi mitata? Tutustu tuoreisiin kyselytuloksiin

Luova työelämä 2030 -hanke kehittää työkaluja yksilöllisen ja organisaatiotasoisen luovuuden mittaamiseen ja vahvistamiseen. Aalto-yliopiston asiantuntijat ovat osallistuneet luovuuskyselyjen kehittämiseen.