Uutiset

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Minna Kuusisto

Taloustieteen alumnimme, Finnfundin ekonomisti Minna Kuusisto on työurallaan kerryttänyt kokemusta niin pankkimaailmasta, kestävän liiketoiminnan konsultoinnista kuin kehitysrahoituksesta. ”Ole utelias ja verkostoidu jo opiskeluaikana ihmisten kanssa, joiden urapolusta olet kiinnostunut. Lähes kaikki ilahtuvat kahvi- tai lounaskutsuista.”
School of Business alumna Minna Kuusisto

Olen Minna Kuusisto, ja työskentelen ekonomistina Finnfundissa. Se on valtion omistama kehitysrahoitusyhtiö, joka investoi vuosittain yli 200 miljoonalla eurolla Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa toimiviin yrityksiin. Opiskelin Kauppiksessa taloustiedettä ja valmistuin vuonna 2014 - en ihan tavoiteajassa, mutta toisaalta aloitin täysipäiväisen työskentelyn jo opintojeni aikana.

Miksi halusit opiskella taloustiedettä?

Taloustieteen yhteiskuntatieteellinen puoli kiehtoi minua. Halusin ymmärtää, miten talous kokonaisuutena toimii ja hahmottaa paremmin erilaisia syy-seuraussuhteita. Olen aina ollut kiinnostunut asioiden isosta kuvasta.

Millainen urapolkusi on ollut?

Työskentelin opiskeluaikana osa-aikaisesti Sp-Rahastoyhtiössä. Ensimmäisen täysipäiväisen työni aloitin vuonna 2011 Suomen Pankissa markkina-analyytikkona oltuani jo edeltävänä kesänä Pankissa kesätöissä. Yli neljän vuoden ajan olin mukana toteuttamassa eurojärjestelmän rahapolitiikkaa, ja näin aitiopaikalta keskuspankin kriisitoimia. Seuraavaksi siirryin Danske Bankiin ekonomistiksi, jossa sain ensi kertaa kokemusta asiakasrajapinnasta. Pankkivuosien jälkeen halusin tehdä jotain erilaista, ja päädyin ulkoministeriöön kehittämään uutta kehityspolitiikan sijoitusmuotoista instrumenttia. Sitten ehdin työskennellä reilun vuoden ajan kestävän liiketoiminnan konsulttina Gaialla ennen siirtymistä nykyiseen tehtävääni Finnfundissa.

Oman kokemukseni pohjalta kannustan rohkeasti hakemaan itseä kiinnostavia paikkoja.

Minna Kuusisto, Kauppakorkeakoulun alumni

Työskentelet ekonomistina Finnfundilla. Miten päädyit nykyiseen työhösi ja mitä työtehtäviä ja vastuualueita työhösi kuuluu?

Olin ollut kiinnostunut Finnfundista työnantajana jo pitkään. Vietin syksyn 2019 Nairobissa työskennellen siinä vaiheessa konsulttina. Siellä tieni kohtasi Finnfundin toimitusjohtajan Jaakko Kangasniemen kanssa. Finnfundissa oli avautunut uusi positio, joka sopi erinomaisesti omaan profiiliini. Työnkuvaani kuuluu Finnfundin kohdemaiden makro- ja poliittisten riskien arviointi sekä erilaiset maa- ja markkina-analyysit. Oman kokemukseni pohjalta kannustan rohkeasti hakemaan itseä kiinnostavia paikkoja. Vaikkei heti natsaisi, kiinnostus voidaan palkita myöhemmin.

Mikä on mielestäsi ollut erityisen tärkeää opinnoissa/mistä on ollut eniten hyötyä?

Taloustieteen opinnot tiedetään teoreettisiksi. Vaikka kursseilla pääosin derivoitiin tai integroitiin, tutkittavat ilmiöt olivat aina tuttuja arkielämästä; talouskasvu, työllisyys tai inflaatio. Ehkä suurin anti työllistymisen näkökulmasta oli juuri jatkuva itsensä haastaminen ja oppimaan oppiminen. Monet kurssit olivat vaikeita, mutta niistä selvittiin myös yhteistyöllä muiden opiskelijoiden kanssa – autoimme toinen toisiamme. Jos selviytyy makrotaloustieteen syventävistä kursseista, selviytyy mistä tahansa.

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi?

Kävisin eri aineiden peruskurssit ensimmäisenä opiskeluvuonna huolellisemmin, koska niillä pääsee jo pitkälle. Työn kannalta olennaiset asiat oppii kyllä työtä tehdessäkin, joten koskaan ei ole liian myöhäistä. On tärkeää, että taloustieteen teoriaa opetetaan, mutta alan opintoihin voisi sisällyttää enemmän myös case-tyyppistä opiskelua, jossa tietoa sovellettaisiin. Ehkä näin on tosin jo tehtykin.

Minkälaisia uravinkkejä antaisit kehitysyhteistyöstä tai kestävästä kehityksestä kiinnostuneelle opiskelijalle?

Opinnot, kuten myös harrastukset tai esimerkiksi ylioppilaskuntatoiminta, kannattaa ehdottomasti räätälöidä oman kiinnostuksen mukaan. Yliopistot tarjoavat siihen valtavasti mahdollisuuksia. Itse tein aikanaan sivuopinnot Helsingin yliopistossa Afrikan tutkimuksessa. Kiitos vielä Suomen Pankin esimiehelleni Tuomas Välimäelle, joka antoi minun tehdä muun muassa swahilin opintoja työn ohessa. Vinkkini on, että ole utelias ja verkostoidu jo opiskeluaikana sellaisten ihmisten kanssa, joiden urapolusta olet kiinnostunut. Lähes kaikki ilahtuvat kahvi- tai lounaskutsuista.

 

Tutustu Minnan urapolkuun tarkemmin LinkedInissä!

Student sitting outside of the School of Business building

Bachelor's Programme in Economics

Bachelor’s Program in Economics -kandidaattiohjelma on suunnattu analyyttisille opiskelijoille, joita kiinnostavat monitahoiset haasteet, kuten ilmastonmuutos, globaali epätasa-arvo ja taloudellinen epävakaus. Etsimme analyyttisia ja älyllisistä haasteista kiinnostuneita opiskelijoita, jotka haluavat ymmärtää, miten yhteiskunnat toimivat. Tarjoamme huipputason koulutuksen, jossa yhdistyy analyyttinen ajattelu ja laskenta- ja tietojenkäsittelytaidot. Nämä taidot ovat kysyttyjä työmarkkinoilla ja mahdollistavat monenlaisia uravalintoja.

Koulutustarjonta
School of Business Economics

Master's Programme in Economics

Economics-maisteriohjelma antaa opiskelijoille valmiudet jäsentää ja ymmärtää maailmaa syvällisen taloustieteellisen osaamisen, vankkojen analyyttisten taitojen sekä laskenta- ja tietojenkäsittelytaitojen avulla. Ohjelma on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita monimutkaisista haasteista, kuten ilmastonmuutoksesta, eriarvoisuudesta ja innovoinnista, ja jotka haluavat ratkaista nämä haasteet analyyttisesti. Opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella Aalto-yliopiston, Hanken Svenska handelshögskolanin ja Helsingin yliopiston muodostamassa Helsinki Graduate School of Economicsissa, jonka tavoitteena on kouluttaa maailmanluokan taloustieteilijöiden uusi sukupolvi.

Koulutustarjonta
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun alumnit
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

FITechin opintoja voi ottaa maksutta kahdeksasta yliopistosta, yhden luukun periaatteella
Yhteistyö Julkaistu:

FITech-verkoston yliopistojen ensimmäinen ristiinopiskeluyhteistyö käynnistynyt

FITech-verkostoon kuuluvat Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu ja Turun yliopiston teknillinen tiedekunta ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa sivuaineiden ristiinopiskelun.
Kemira bootcamp 2020
Yhteistyö Julkaistu:

Uusia alkuja Kemiran intensiivikurssilla

Kemira järjesti yhdessä Kemian tekniikan korkeakoulun kanssa Aalto-yliopiston opiskelijoille boot campin.
Two women sitting by a computer looking at a video chat
Yhteistyö Julkaistu:

Aallon opiskelijat ja työnantajaorganisaatiot kohtasivat virtuaalisesti Aalto Talent Expo Online -rekrytointimessuilla

Aalto Talent Expo Online järjestettiin 12-14.1.2021. Virtuaaliseen tapahtuman webinaareissa ja tapaamisissa vierailtiin tuhansia kertoja.
The BScBA Program alumna Tuuli Hakkarainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Tuuli Hakkarainen

Toisin kuin useimmat opiskelutoverinsa Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumni Tuuli Hakkarainen valitsi akateemisen uran. Hän väitteli tohtoriksi joulukuussa 2020 ja tutki väitöskirjassaan asiantuntijuuden jakamista monikansallisissa yrityksissä.