Uutiset

Ilmoittaudu kevään 2022 datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksiin!

Aalto-yliopiston Research Data Management Network järjestää sarjan datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksia keväällä 2022. Koulutukset ovat kaikille avoimia ja suunnattu yliopistojen henkilökunnalle ja opiskelijoille. Osallistuminen on maksutonta eikä vaadi aihepiirin aiempaa osaamista.
City silhouette illustration with data symbols.

 

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Tiedätkö, miten henkilödataa käsitellään turvallisesti?
Osaatko kirjoittaa toimivan datanhallintasuunnitelman eli DMPn?
Missä ja miten voit säilyttää ja jakaa dataa?

Hyvä datanhallinta on tärkeä osa tutkijoiden ja opiskelijoiden arkea. Yhä useammat rahoittajat edellyttävät datanhallintasuunnitelmien laatimista, ja datanhallinnan sekä avoimen tieteen käytäntöjen osaaminen lisäävät tutkimuksen vaikuttavuutta. Hyvä datanhallinta pitää datan organisoituna ja tallessa. Datan turvallinen prosessointi on erityisen tärkeää henkilödatan tai muun luottamuksellisen datan parissa työskenteleville.   

Aalto-yliopiston Research Data Management Network järjestää kaksi kertaa vuodessa sarjan webinaareja tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä. Osa aiempien webinaarisarjojen koulutuksista järjestetään uusintoina, mutta ohjelmassa on myös aivan uusia aiheita, kuten:

Lisäksi käsitellään avoimen tieteen ja tutkimusdatanhallinnan erityiskysymyksiä, kuten datanhallintaa visuaalisissa taiteissa, rajoitettujen datasettien käsittelyä ja avoimen julkaisemisen uusia tuulia.

Suosittelemme kaikkia osallistumaan Johdanto tutkimusdatan hallintaan -webinaariin, joka toimii pohjana muille koulutuksille. Kaikki koulutukset järjestetään englanniksi Zoomin kautta.

Tutustu koko ohjelmaan

Nähdään kevään webinaareissa!

 

Koulutuksiin ja datanhallintaan liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen: [email protected]

 

Lisätietoa ja muita datatuen resursseja löydät täältä:

Tutkimusdatan hallinta ja avoin tiede

Tutkimusdatan hyvä hallinta on osa laadukasta tutkimusprosessia ja luo kilpailuetua. Sivu kokoaa Aalto-yliopiston tuen, palvelut ja ohjeet tutkimusdatan hallintaan.

People talking with each other
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A portrait of Laureen Mahler.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Laureen Mahler luo origamitaitosten avulla biopohjaisia ja myös katseita kestäviä pakkauksia

Monet pakkausteollisuuden tuotteet perustuvat muoviin ja muihin fossiilipohjaisiin materiaaleihin. Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa kehitetään origamitaitoksiin perustuvia ekologisia pakkausratkaisuja, joilla on arvoa myös kauniina esineinä.
 Tutkimustyössä hyödynnetään Aalto-yliopiston radiokaiutonta huonetta Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi tohtorikoulutusohjelma keskittyy radioaaltojen energiatehokkuuteen

Nokian lahjoitus Aalto-yliopistolle kohdistuu tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmiin ja erityisesti laitekehityksen tutkimukseen.
men talking
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Korjausrakentaminen on riskialtista - Nyt tutkimus esittää keinoja sen parempaan hallintaan

Energiaremontit, modernisointi ja käyttötarkoituksen muutokset lisäävät korjausrakentamisen tarvetta. Korjausrakentaminen on kuitenkin tunnetusti riskialtista liiketoimintaa. Building 2030 konsortion tutkimus tutki, miten esivalmistus ja digitaalinen tiedonhallinta voisivat tehdä siitä hallitumpaa.
Follow @aaltowellbeing on Instagram, TikTok and Facebook
Kampus Julkaistu:

Seuraa @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa, Facebookissa and TikTokissa!

Pysy kärryillä uusimmasta, tutkimukseen pohjautuvasta hyvinvointitiedosta sekä Aalto-yliopiston tapahtumista ja palveluista hyvinvointiin ja inkluusioon liittyen seuraamalla @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa.