Uutiset

Ilmoittaudu kevään 2022 datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksiin!

Aalto-yliopiston Research Data Management Network järjestää sarjan datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksia keväällä 2022. Koulutukset ovat kaikille avoimia ja suunnattu yliopistojen henkilökunnalle ja opiskelijoille. Osallistuminen on maksutonta eikä vaadi aihepiirin aiempaa osaamista.
City silhouette illustration with data symbols.

 

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Tiedätkö, miten henkilödataa käsitellään turvallisesti?
Osaatko kirjoittaa toimivan datanhallintasuunnitelman eli DMPn?
Missä ja miten voit säilyttää ja jakaa dataa?

Hyvä datanhallinta on tärkeä osa tutkijoiden ja opiskelijoiden arkea. Yhä useammat rahoittajat edellyttävät datanhallintasuunnitelmien laatimista, ja datanhallinnan sekä avoimen tieteen käytäntöjen osaaminen lisäävät tutkimuksen vaikuttavuutta. Hyvä datanhallinta pitää datan organisoituna ja tallessa. Datan turvallinen prosessointi on erityisen tärkeää henkilödatan tai muun luottamuksellisen datan parissa työskenteleville.   

Aalto-yliopiston Research Data Management Network järjestää kaksi kertaa vuodessa sarjan webinaareja tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä. Osa aiempien webinaarisarjojen koulutuksista järjestetään uusintoina, mutta ohjelmassa on myös aivan uusia aiheita, kuten:

Lisäksi käsitellään avoimen tieteen ja tutkimusdatanhallinnan erityiskysymyksiä, kuten datanhallintaa visuaalisissa taiteissa, rajoitettujen datasettien käsittelyä ja avoimen julkaisemisen uusia tuulia.

Suosittelemme kaikkia osallistumaan Johdanto tutkimusdatan hallintaan -webinaariin, joka toimii pohjana muille koulutuksille. Kaikki koulutukset järjestetään englanniksi Zoomin kautta.

Tutustu koko ohjelmaan

Nähdään kevään webinaareissa!

 

Koulutuksiin ja datanhallintaan liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen: [email protected]

 

Lisätietoa ja muita datatuen resursseja löydät täältä:

Tutkimusdatan hallinta ja avoin tiede

Tutkimusdatan hyvä hallinta on osa laadukasta tutkimusprosessia ja luo kilpailuetua. Sivu kokoaa Aalto-yliopiston tuen, palvelut ja ohjeet tutkimusdatan hallintaan.

People talking with each other
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastissa Timo Seppälä, Johanna Småros ja Teemu Roos pohtivat, mihin tekoäly ja sen supervoimat pystyvät?
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Paljon hypetetty tekoäly – Alustatalouden faktat ja myytit -podcast pohtii tekoälyn supervoimia

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin tuoreimmassa jaksossa tuodaan realismia tekoälykeskusteluun konkreettisten esimerkkien kautta ja pohditaan esimerkiksi tekoälyn mahdollisuuksia ja sitä, voiko tekoäly alkaa kehittää itse itseään.
Kaksi opiskelijaa opiskelemassa. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Henkilöstöä arvostava johtaminen lisää työhyvinvointia

Työhyvinvointi on keskeinen tekijä hyvin menestyvien yksilöiden ja organisaatioiden taustalla.
Maria Joutsenvirta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

U-teoria – Miten johdetaan tulevaisuudesta käsin samalla kun tulevaisuus syntyy?

Luovat ihmiset, kuten taiteilijat ja tieteilijät, keksivät ja luovat uutta astumalla näkyvästä maailmasta näkymättömään mielikuvituksen maailmaan ja sieltä takaisin näkyvään. Tätä luovuuden edellyttämää herkkyyttä ja intuitiota voi oppia ja edesauttaa.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Uusi tuotantokausi: Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.