Uutiset

Ilmoittaudu kevään 2022 datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksiin!

Aalto-yliopiston Research Data Management Network järjestää sarjan datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksia keväällä 2022. Koulutukset ovat kaikille avoimia ja suunnattu yliopistojen henkilökunnalle ja opiskelijoille. Osallistuminen on maksutonta eikä vaadi aihepiirin aiempaa osaamista.
City silhouette illustration with data symbols.

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Tiedätkö, miten henkilödataa käsitellään turvallisesti?
Osaatko kirjoittaa toimivan datanhallintasuunnitelman eli DMPn?
Missä ja miten voit säilyttää ja jakaa dataa?

Hyvä datanhallinta on tärkeä osa tutkijoiden ja opiskelijoiden arkea. Yhä useammat rahoittajat edellyttävät datanhallintasuunnitelmien laatimista, ja datanhallinnan sekä avoimen tieteen käytäntöjen osaaminen lisäävät tutkimuksen vaikuttavuutta. Hyvä datanhallinta pitää datan organisoituna ja tallessa. Datan turvallinen prosessointi on erityisen tärkeää henkilödatan tai muun luottamuksellisen datan parissa työskenteleville.   

Aalto-yliopiston Research Data Management Network järjestää kaksi kertaa vuodessa sarjan webinaareja tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä. Osa aiempien webinaarisarjojen koulutuksista järjestetään uusintoina, mutta ohjelmassa on myös aivan uusia aiheita, kuten:

Lisäksi käsitellään avoimen tieteen ja tutkimusdatanhallinnan erityiskysymyksiä, kuten datanhallintaa visuaalisissa taiteissa, rajoitettujen datasettien käsittelyä ja avoimen julkaisemisen uusia tuulia.

Suosittelemme kaikkia osallistumaan Johdanto tutkimusdatan hallintaan -webinaariin, joka toimii pohjana muille koulutuksille. Kaikki koulutukset järjestetään englanniksi Zoomin kautta.

Tutustu koko ohjelmaan

Nähdään kevään webinaareissa!

Koulutuksiin ja datanhallintaan liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen: [email protected]

Lisätietoa ja muita datatuen resursseja löydät täältä:

Tutkimusdatan hallinta ja avoin tiede

Tutkimusdatan hyvä hallinta on osa laadukasta tutkimusprosessia ja luo kilpailuetua. Sivu kokoaa Aalto-yliopiston tuen, palvelut ja ohjeet tutkimusdatan hallintaan.

People talking with each other
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Pärttyli Rinne, photo by Nora Rinne
Yliopisto Julkaistu:

Pärttyli Rinne: Vaakakupissa painaa työn sisäinen merkityksellisyys ja taloudellinen hauraus

"Ilman vakituista virkaa olevat akateemiset ihmiset kokevat epävarmuutta ja stressiä, joka liittyy etupäässä taloudelliseen haurauteen. Se ei ole vain minun kokemukseni."
The Fifth Wave - BRIE-ETLA Collection of Articles book cover
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Äänikirjoja voidaan nykyään luoda tekoälyn avulla

Tuotantotalouden laitos on julkaissut ensimmäisen tekoälyyn perustuvan äänikirjansa.
Rakkauden lajit muodostavat tilastollisesti samankaltaisuusjatkumon, jossa rakkauden kokemuksen voimakkuus heikkenee. Kuva: Philosophical Psychology -lehti, https://doi.org/10.1080/09515089.2023.2252464.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Missä tuntuu rakkaus? Uusi tutkimus valottaa rakkauden luonnetta aiempaa tarkemmin

Aalto-yliopiston tutkijat ovat selvittäneet 27:ään eri rakkauden lajiin liittyviä tunnekokemuksia ja muodostaneet niiden perusteella kehokarttoja, joista selviää missä rakkaus tuntuu.