Uutiset

Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaali paneutuu kaupunkiluonnon merkitykseen

Festivaali jakaa tietoa hiiliviisaan kaupunkiluonnon merkityksestä ja tarjoaa opastettuja kierroksia sekä keskustelevia kävelyitä tutkimuskohteissa.
Co-Carbon -festivaali touko_kesäkuu2021_CO-CARBON-hanke

Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaali kutsuu oppimaan uutta hiiliviisaan kaupunkiluonnon merkityksestä, monimuotoisuudesta ja tutkimuksesta. Verkossa 24.5.– 4.6. järjestettävän festivaalin aikana esitellään monipuolisesti kaupunkivihreän tutkimuksen teemoja sekä monitieteisen CO-CARBON-tutkimushankkeen tutkijoita, yhteistyökumppaneita ja kohdealueita.

Yhteistyössä hankkeen kumppaneiden kanssa toteutettujen festivaalitapahtumien avulla herätetään keskustelua, tehdään tutkimustyötä tutuksi sekä jalkautetaan tuloksia. Kaupunkien viheralueilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja sen vaikutuksiin sopeutumisessa. Kaupunkivihreä tukee sekä ihmisten että ilmaston hyvinvointia.

Hiiliviisas kaupunkivihreä-festivaali jakaa erilaisille kohdeyleisöille tietoa hiiliviisaan kaupunkiluonnon merkityksestä tutkimuksen, suunnittelun, rakentamisen ja käytön näkökulmista.

”Festivaalin aikana järjestämme esimerkiksi tutustumiskäyntejä tutkimuskohteisiin sekä käytännön ratkaisuja ja toimintatapoja esitteleviä tilaisuuksia yhteistyökumppaneidemme kanssa”, kertoo hankkeen vuorovaikutusvastaava Tiina Merikoski Aalto-yliopistosta.

Ohjelmaan sisältyy lisäksi esimerkiksi työpajoja, joihin kutsutaan kaupunkiympäristön suunnittelijoita työskentelemään hankkeen tutkijoiden kanssa.

”Asukkaita ja koululaisia varten järjestämme myös opastettuja kierroksia sekä keskustelevia kävelyitä tutkimuskohteissa ja niiden ympäristöissä, jos koronatilanne sen sallii”, Merikoski lisää.

Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman CO-CARBON-hankkeen tavoitteena on mitata ja mallintaa kaupunkivihreän hiilensidontakykyä. Uusia ratkaisuja hiiliviisaan kaupunkivihreän suunnitteluun, toteutukseen ja ylläpitoon kehitetään paitsi tieteellisen tutkimuksen keinoin myös vuorovaikutteisesti yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa. Hanke toteutetaan Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Ilmatieteen laitoksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Kööpenhaminan yliopiston yhteistyönä.

Festivaalin avaa kaikille avoin webinaari, joka lähetetään suorana Tiedekulmasta tiistaina 25.5.2021 klo 13-15. Festivaaliviikkojen päivittyvää ohjelmaa voi seurata hankkeen nettisivuilla osoitteessa cocarbon.fi.
 

Lisätietoa:

Festivaalin verkkosivut

Vuorovaikutusvastaava Tiina Merikoski, [email protected], 050 339 6163
Hankkeen vastuullinen johtaja Leena Järvi, [email protected], 050 311 0371
Tutkimuskoordinaattori Rosa Rantanen, [email protected], 050 336 0785

Lue myös:

Kaksi poikaa leikkimässä ilta-auringossa kaupungin viheralueella, jonka keskellä on pieni lampi ja sen ympärillä kiviasetelma.

Kaupunkien viheralueet auttavat ilmastonmuutoksen hillitsemisessä

Aalto-yliopisto on mukana CO-CARBON-tutkimushankkeessa, jossa haetaan keinoja tuoda viheralueiden hiilensidonta mukaan kaupunkisuunnitteluun ja päätöksentekoon.

Uutiset
Blue sea, golden grass and green woods in a view to Laajalahti nature reserve

Rahoitusta strategiseen tutkimukseen

Suomen Akatemian rahoittamissa hankkeissa tutkitaan kaupunkiviheralueiden merkitystä hiilensidonnassa sekä sotedatan luotettavaa hyödyntämistä.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Urban Tech Helsinki
Yhteistyö Julkaistu:
Pauli Liikala, Kauppakorkeakoulun alumni
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Pauli Liikala

”Olen kiitollinen Kauppakorkeakoululle, sen opettajille ja opiskelukavereilleni siitä, että opiskelu siellä antoi minulle erinomaiset eväät työuralleni ja myös eläkevuosilleni.”, kertoo pitkän uran tietojärjestelmien, tietohallinnon ja niiden kehittämisen parissa tehnyt alumnimme Pauli Liikala, joka on vuosien aikana toiminut myös lukuisten opiskelijoiden mentorina.
Backed by 5G online event
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:
Methanol spray properties under engine like conditions.
Yhteistyö Julkaistu:

Björn Savénin lahjoitus Aalto-yliopistolle edistää merkittävästi vetytutkimusta

Vedyllä tulee olemaan ratkaiseva rooli uusiutuvan energian varastoinnissa. Vety voi toimia myös polttokennojen ja tulevaisuuden moottoreiden polttoaineena.