Uutiset

Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaali paneutuu kaupunkiluonnon merkitykseen

Festivaali jakaa tietoa hiiliviisaan kaupunkiluonnon merkityksestä ja tarjoaa opastettuja kierroksia sekä keskustelevia kävelyitä tutkimuskohteissa.
Co-Carbon -festivaali touko_kesäkuu2021_CO-CARBON-hanke

Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaali kutsuu oppimaan uutta hiiliviisaan kaupunkiluonnon merkityksestä, monimuotoisuudesta ja tutkimuksesta. Verkossa 24.5.– 4.6. järjestettävän festivaalin aikana esitellään monipuolisesti kaupunkivihreän tutkimuksen teemoja sekä monitieteisen CO-CARBON-tutkimushankkeen tutkijoita, yhteistyökumppaneita ja kohdealueita.

Yhteistyössä hankkeen kumppaneiden kanssa toteutettujen festivaalitapahtumien avulla herätetään keskustelua, tehdään tutkimustyötä tutuksi sekä jalkautetaan tuloksia. Kaupunkien viheralueilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja sen vaikutuksiin sopeutumisessa. Kaupunkivihreä tukee sekä ihmisten että ilmaston hyvinvointia.

Hiiliviisas kaupunkivihreä-festivaali jakaa erilaisille kohdeyleisöille tietoa hiiliviisaan kaupunkiluonnon merkityksestä tutkimuksen, suunnittelun, rakentamisen ja käytön näkökulmista.

”Festivaalin aikana järjestämme esimerkiksi tutustumiskäyntejä tutkimuskohteisiin sekä käytännön ratkaisuja ja toimintatapoja esitteleviä tilaisuuksia yhteistyökumppaneidemme kanssa”, kertoo hankkeen vuorovaikutusvastaava Tiina Merikoski Aalto-yliopistosta.

Ohjelmaan sisältyy lisäksi esimerkiksi työpajoja, joihin kutsutaan kaupunkiympäristön suunnittelijoita työskentelemään hankkeen tutkijoiden kanssa.

”Asukkaita ja koululaisia varten järjestämme myös opastettuja kierroksia sekä keskustelevia kävelyitä tutkimuskohteissa ja niiden ympäristöissä, jos koronatilanne sen sallii”, Merikoski lisää.

Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman CO-CARBON-hankkeen tavoitteena on mitata ja mallintaa kaupunkivihreän hiilensidontakykyä. Uusia ratkaisuja hiiliviisaan kaupunkivihreän suunnitteluun, toteutukseen ja ylläpitoon kehitetään paitsi tieteellisen tutkimuksen keinoin myös vuorovaikutteisesti yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa. Hanke toteutetaan Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Ilmatieteen laitoksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Kööpenhaminan yliopiston yhteistyönä.

Festivaalin avaa kaikille avoin webinaari, joka lähetetään suorana Tiedekulmasta tiistaina 25.5.2021 klo 13-15. Festivaaliviikkojen päivittyvää ohjelmaa voi seurata hankkeen nettisivuilla osoitteessa cocarbon.fi.
 

Lisätietoa:

Festivaalin verkkosivut

Vuorovaikutusvastaava Tiina Merikoski, [email protected], 050 339 6163
Hankkeen vastuullinen johtaja Leena Järvi, [email protected], 050 311 0371
Tutkimuskoordinaattori Rosa Rantanen, [email protected], 050 336 0785

Lue myös:

Kaksi poikaa leikkimässä ilta-auringossa kaupungin viheralueella, jonka keskellä on pieni lampi ja sen ympärillä kiviasetelma.

Kaupunkien viheralueet auttavat ilmastonmuutoksen hillitsemisessä

Aalto-yliopisto on mukana CO-CARBON-tutkimushankkeessa, jossa haetaan keinoja tuoda viheralueiden hiilensidonta mukaan kaupunkisuunnitteluun ja päätöksentekoon.

Uutiset
Blue sea, golden grass and green woods in a view to Laajalahti nature reserve

Rahoitusta strategiseen tutkimukseen

Suomen Akatemian rahoittamissa hankkeissa tutkitaan kaupunkiviheralueiden merkitystä hiilensidonnassa sekä sotedatan luotettavaa hyödyntämistä.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Pasi Laine
Yhteistyö Julkaistu:

Valmetin nimikkosali avattiin Otaniemessä

"Meillä on pitkäaikainen yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa ja haluamme vahvistaa sitä entisestään. Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä erilaisista taustoista ja koulutusohjelmista," toteaa Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.
The magnetic properties of a material can affect how it interacts with light.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijoille läpimurto: Yksisuuntaisen lasin kehitys vihdoin mahdollista

Tutkijat kehittivät uuden metamateriaalin, joka voi toimia monenlaisten teknologisten innovaatioiden pohjana.
Mikko Alava ja kolme muuta tutkimusryhmän jäsentä kuvattuna teknisen laitteen äärellä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Suomen Kulttuurirahastolta suuria apurahoja tieteelle

Apurahan tieteeseen tai taiteeseen sai 30 henkilöä tai ryhmää Aalto-yliopistosta.
Kuvitus puun istuttamisesta haudalle ja puun kasvusta
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Lappset-stipendin sai maisema-arkkitehti Anu Hakola

Hakola käsittelee diplomityössään muistopuita ja niiden merkitystä osana vainajien muistelua.