Uutiset

Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaali paneutuu kaupunkiluonnon merkitykseen

Festivaali jakaa tietoa hiiliviisaan kaupunkiluonnon merkityksestä ja tarjoaa opastettuja kierroksia sekä keskustelevia kävelyitä tutkimuskohteissa.
Co-Carbon -festivaali touko_kesäkuu2021_CO-CARBON-hanke

Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaali kutsuu oppimaan uutta hiiliviisaan kaupunkiluonnon merkityksestä, monimuotoisuudesta ja tutkimuksesta. Verkossa 24.5.– 4.6. järjestettävän festivaalin aikana esitellään monipuolisesti kaupunkivihreän tutkimuksen teemoja sekä monitieteisen CO-CARBON-tutkimushankkeen tutkijoita, yhteistyökumppaneita ja kohdealueita.

Yhteistyössä hankkeen kumppaneiden kanssa toteutettujen festivaalitapahtumien avulla herätetään keskustelua, tehdään tutkimustyötä tutuksi sekä jalkautetaan tuloksia. Kaupunkien viheralueilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja sen vaikutuksiin sopeutumisessa. Kaupunkivihreä tukee sekä ihmisten että ilmaston hyvinvointia.

Hiiliviisas kaupunkivihreä-festivaali jakaa erilaisille kohdeyleisöille tietoa hiiliviisaan kaupunkiluonnon merkityksestä tutkimuksen, suunnittelun, rakentamisen ja käytön näkökulmista.

”Festivaalin aikana järjestämme esimerkiksi tutustumiskäyntejä tutkimuskohteisiin sekä käytännön ratkaisuja ja toimintatapoja esitteleviä tilaisuuksia yhteistyökumppaneidemme kanssa”, kertoo hankkeen vuorovaikutusvastaava Tiina Merikoski Aalto-yliopistosta.

Ohjelmaan sisältyy lisäksi esimerkiksi työpajoja, joihin kutsutaan kaupunkiympäristön suunnittelijoita työskentelemään hankkeen tutkijoiden kanssa.

”Asukkaita ja koululaisia varten järjestämme myös opastettuja kierroksia sekä keskustelevia kävelyitä tutkimuskohteissa ja niiden ympäristöissä, jos koronatilanne sen sallii”, Merikoski lisää.

Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman CO-CARBON-hankkeen tavoitteena on mitata ja mallintaa kaupunkivihreän hiilensidontakykyä. Uusia ratkaisuja hiiliviisaan kaupunkivihreän suunnitteluun, toteutukseen ja ylläpitoon kehitetään paitsi tieteellisen tutkimuksen keinoin myös vuorovaikutteisesti yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa. Hanke toteutetaan Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Ilmatieteen laitoksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Kööpenhaminan yliopiston yhteistyönä.

Festivaalin avaa kaikille avoin webinaari, joka lähetetään suorana Tiedekulmasta tiistaina 25.5.2021 klo 13-15. Festivaaliviikkojen päivittyvää ohjelmaa voi seurata hankkeen nettisivuilla osoitteessa cocarbon.fi.
 

Lisätietoa:

Festivaalin verkkosivut

Vuorovaikutusvastaava Tiina Merikoski, [email protected], 050 339 6163
Hankkeen vastuullinen johtaja Leena Järvi, [email protected], 050 311 0371
Tutkimuskoordinaattori Rosa Rantanen, [email protected], 050 336 0785

Lue myös:

Kaksi poikaa leikkimässä ilta-auringossa kaupungin viheralueella, jonka keskellä on pieni lampi ja sen ympärillä kiviasetelma.

Kaupunkien viheralueet auttavat ilmastonmuutoksen hillitsemisessä

Aalto-yliopisto on mukana CO-CARBON-tutkimushankkeessa, jossa haetaan keinoja tuoda viheralueiden hiilensidonta mukaan kaupunkisuunnitteluun ja päätöksentekoon.

Uutiset
Blue sea, golden grass and green woods in a view to Laajalahti nature reserve

Rahoitusta strategiseen tutkimukseen

Suomen Akatemian rahoittamissa hankkeissa tutkitaan kaupunkiviheralueiden merkitystä hiilensidonnassa sekä sotedatan luotettavaa hyödyntämistä.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

4 students sitting around table
Yhteistyö Julkaistu:

Back to Work- Miten rakennamme yhdessä sosiaalisesti kestävämmän työn tulevaisuuden?

Back to Work- Miten rakennamme yhdessä sosiaalisesti kestävämmän työn tulevaisuuden?
Elektroniikan ja nanoteknologian maisteriohjelma
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto ja Saab laajentavat strategista tutkimusyhteistyötä

Saab investoi kolme miljoonaa euroa yhteistyön laajentamiseen uusille tutkimusalueille. Yhtiön kokonaisinvestointi vuosille 2017-2026 kasvaa 23 miljoonaan euroon.
AFRY in A Blanc.jpg
Yhteistyö Julkaistu:

AFRYn uusi toimisto Otaniemen A Blancissa kutsuu yhteistyöhön

Tavoitteena on tarjota Aallossa opiskeleville harjoittelijoille työtilat näppärästi opiskelijaelämän ytimestä.
Kauppiksen opiskelijat Jani Ignatius ja Kalle Ahola Kauppakorkeakoulun edessä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu: