Uutiset

Energiaa säästetty huomattavasti - yhteisön toimet ovat tuottaneet tulosta Aallossa

Aalto-yliopisto on onnistunut säästämään huomattavasti energiaa yliopistokampuksella sekä energiansäästö- että energiatehokkuustoimien ansiosta. Suurin vaikutus on ollut sekä yhteisön toiminnalla että merkittävillä parannuksilla rakennusten energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan.
Students outside
Kuva: Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto on saavuttanut toimitilojensa energiatehokkuustavoitteen etuajassa. Yliopiston toimitilojen energiatehokkuussopimus- eli TETS-tavoitteena on kaudella 2017-2025 ollut tehostaa toimitilojen energiankulutusta 10,5 prosenttia suhteessa vuoden 2015 kulutukseen vuoteen 2025 mennessä. Tavoite saavutettiin jo vuoden 2022 lopussa.

Merkittävimpiä toimenpiteitä tavoitteen saavuttamiseksi ovat olleet Metrokorttelin energiatehokkaat ratkaisut ja määräystasoa parempi rakentaminen, uusiutuvan energian järjestelmät Dipolissa (maalämpö) ja Metrokorttelissa (maalämpö ja aurinkosähkö), ilmanvaihtokoneiden energiatehokkuusparannukset sekä LED-valaistushankkeet.

Aalto-yliopisto on ollut mukana kansallisissa toimitilojen energiatehokkuussopimuksissa myös aiemmalla kaudella vuosina 2011-2016. Tuolloin tehostamistavoite oli 6 prosenttia suhteessa vuoden 2010 kulutukseen.

Toimitilojen energiatehokkuussopimukset on kansallinen järjestelmä, jossa on mukana 700 yritystä ja yli 130 kuntaa. TETS on osa koko Suomen kattavaa vapaaehtoista energiatehokkuussopimusten kokonaisuutta, jolla pyritään saavuttamaan Suomelle asetetut energiansäästötavoitteet. Vapaaehtoisuuden myötä Suomessa on mahdollisuus välttää kansainvälisestä kehityksestä poikkeava kansallinen lainsäädäntö tai muut pakkokeinot, jotka voisivat esimerkiksi heikentää yritysten kilpailukykyä.

Lue lisää Toimitilojen energiatehokkuussopimuksista

Energiansäästö huhtikuu

Yliopisto vahvasti kiinni energiansäästötavoitteessaan

Yliopiston kokonaisenergiansäästöön liittyvissä tavoitteissa Aalto on matkalla kohti kunnianhimoista tavoitetta 15 prosentin säästöstä 12 kuukauden aikana (lokakuu 2022-syyskuu 2023). Huhtikuun loppuun mennessä Aalto-yhteisö on säästänyt energiaa yli 9 prosenttia.

Koko yhteisön energiansäästötoimilla on ollut iso vaikutus tuloksiin. Mikäli vielä havaitset kampuksella energiasyöppöjä, vinkkaa niistä meille! 

Ilmianna energiasyöppö Aalto-yliopiston kampuksella

Reflections of two people on solar panels. Light blue sky is reflected on the background.

Aalto-yliopisto tavoittelee 15 prosentin energiansäästöä vuodessa

Yliopiston rakennuksiin kohdistuvia toimenpiteiden vaikutuksia seurataan 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen sovitaan seuraavat askeleet.

Uutiset
Campus sustainability event crowd

Ennätysmäärä aaltolaisia hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtumassa

Tapahtuman ohjelmassa kuultiin ajankohtaisia puheenvuoroja kampuksen kestävästä kehityksestä, hyvinvointiin keskittyen.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Bar Otapas
Kampus Julkaistu:

Ostoskeskus A Blanciin avautuu uusi viihtyisä baari Otapas

Bar Otapas avautuu perjantaina 1.3. ostoskeskus A Blanciin. Rento uusi kohtaamispaikka on avoinna Iltapäivästä myöhään yöhön.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Minna Halme, photo by Hayley Le
Yliopisto Julkaistu:

Minna Halme: Vastuullisen liiketoiminnan tutkimusta pidettiin alussa viherpiipertämisenä

"Minulle sanottiin, että minun kannattaisi tehdä väitöskirja jostain muusta aiheesta, jos haluan joskus tulevaisuudessa töitä."
juoksijoita rantaraitilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ilmoittautuminen avautuu 4.3. Aalto Walk & Run -liikuntatapahtumaan 21.9.2024

Tule mukaan koko Aalto-yhteisölle ilmaiseen liikuntatapahtumaan!