Uutiset

EMIL-projekti: Rahoitusta ja tukea virtuaalitodellisuuden hankkeisiin

Eurooppalainen virtuaalitodellisuuden medialaboratoriohankkeen ensimmäinen avoin haku eurooppalaisille laajennetun todellisuuden kehittäjille on käynnissä.
A man wearing virtual reality glasses playing in a highly visualised extended reality world

Immersiivisillä teknologioilla, kuten virtuaalitodellisuudella ja lisätyllä todellisuudella, on valtavat mahdollisuudet tehdä digitaalisista kokemuksista elävämpiä ja helpommin lähestyttäviä. Nopeuttaakseen edistystä tällä alalla neljä eurooppalaista yliopistoa – Aalto-yliopisto, Filmakademie Baden Württemberg (Saksa), Universidad Pompeu Fabra (Espanja) ja University of Bath (Yhdistynyt kuningaskunta) – on yhdistänyt voimansa muodostaakseen huipputeknologian medialaboratorion, joka tekee yhteistyötä ja tukee eurooppalaisia organisaatioita, jotka haluavat hyödyntää laajennettua todellisuutta, mutta joilla ei vielä ole tarvittavaa tietotaitoa tai välineitä. 

European Media and Immersion Lab (EMIL) -projektin tavoitteena on perustaa vaikuttava ja innovatiivinen medialaboratorio Eurooppaan. Projekti on saanut kahdeksan miljoonan euron Horizon Europe -rahoituksen. 

Hanke kutsuu nyt XR-kehittäjät yhteistyöhön. EU:ssa sijaitsevia organisaatioita pyydetään hakemaan rahoitusta XR-ideoidensa kehittämiseen yhteistyössä konsortion kanssa. Rahoitus on suunnattu ensiluokkaisten teknologiakehittäjien, mediainnovaattoreiden, pk-yritysten, korkeakoulujen ja muiden tahojen hankkeille, jotka mahdollistavat uusia tapoja luovaan tarinankerrontaan ja vuorovaikutukseen immersiivisen mediateknologian avulla. 

EMIL-hankkeen ensimmäinen avoin rahoitushaku on nyt auki 31. tammikuuta 2023 asti. Toinen haku avautuu touko-kesäkuun vaihteessa 2023. Molemmissa hauissa jaetaan rahoitusta 2,8 miljoonaa euroa. Rahoitettavien projektien budjetit voivat olla 250 000 ja 500 000 euron välillä.  

“EMILin rahoitustuki kolmansien osapuolten projekteille on erinomainen yritysten tai yhteisöjen jo alkaneiden XR- tai ylipäänsä immersiivisten hankkeiden rahoitukseksi, sillä tuki on 100% – tai oikeastaan enemmän, sillä rahoituksen lisäksi EMIL partnerit tukevat projekteja avaamalla omia resurssejaan, kuten studioita, laitteistoja ja osaamistaan, hankkeiden käyttöön. Tällä rahoituksen tavoite on kehittää projektit sellaiseen valmiusasteeseen, että niitä voidaan alkaa kaupallistamaan”, sanoo Juhani Tenhunen Aalto Studiosista. 

Yhteistyössä neljä konsortion jäsentä jakavat asiantuntemustaan kumppaniorganisaatioiden kanssa ja tarjoavat liiketoimintatukea, resursseja, koulutusta ja tuotekehitystä. Osana tarjontaansa ne avaavat myös omat media- ja immersiolaboratorionsa auttaakseen kumppaneita kehittämään visioitaan. 

Hanketta koordinoi Aalto-yliopiston Aalto Studios.

Lisätietoa: 

EMIL-hanke ja hakulinkki

Aalto Studios 

Juhani Tenhunen, Kansainväliset hankkeet ja yhteistyö, VR-intressiryhmien koordinointi 
Aalto Studios, [email protected] 050 518 4087 

A person in a VR experience

European Media and Immersion Lab (EMIL) -projekti kutsuu XR-kehittäjät yhteistyöhön

Aalto-yliopiston koordinoima EMIL-projekti aloittaa syyskuussa 2022.

Uutiset
Illustation of Otakaari 2A, the new home of Aalto Studios

Aalto Studios

Aalto-yliopiston Aalto Studios -mediakeskuksessa luovan talouden toimijat kohtaavat toisensa: muotoilijat, elokuvantekijät, tubettajat, pelisuunnittelijat, esiintyvät taiteilijat, kouluttajat, enkelisijoittajat, julkisen sektorin toimijat ja muut toimijat Suomessa, Pohjoismaissa, Euroopassa ja Euroopan ulkopuolella.

Tutkimuksen ja opetuksen infrastruktuurit
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.