Uutiset

European Media and Immersion Lab (EMIL) -projekti kutsuu XR-kehittäjät yhteistyöhön

Aalto-yliopisto koordinoi Horizon Europe -projektia, jossa perustetaan vaikuttava ja innovatiivinen medialaboratorio Eurooppaan. Projektin kokonaisrahoitus on kahdeksan miljoonaa euroa.
A person in a VR experience
Photo: Unto Rautio

Aalto-yliopisto koordinoi kansainvälistä European Media and Immersion Lab (EMIL) -hanketta, jolle myönnettiin Horisontti Eurooppa -puiteohjelmassa kahdeksan miljoonan euron rahoitus. EMIL-projektin tavoitteena on perustaa virtuaalitodellisuuteen keskittyvä medialaboratorio, jossa tutkitaan ja kehitetään laajennetun todellisuuden (XR) mediaa. Medialaboratoriossa kehitetään teknologioita, metodeja, sovelluksia, työkaluja ja palveluja. Aalto-yliopiston kanssa yhteistyönä hankkeen toteuttaa Filmakademie Baden Württemberg (Saksa), Universidad Pompeu Fabra (Espanja) ja University of Bath (Yhdistynyt kuningaskunta). 
 
Emil-projektissa hyödynnetään hankkeeseen osallistuvien yliopistojen erikoisosaamista narratiivisissa mediatuotannoissa, älytekstiileissä, animaatioissa, VFX-tehosteissa, kehollisessa vuorovaikutuksessa, digitaalisessa kulttuuriperinteessä, digitaalisessa terveydessä, liikkeenkaappauksessa, tutkimuksessa ja teknologioiden kehittämisessä. Projektin tavoitteena on rikkoa perinteisiä rooleja ja rajoja kannustamalla luovien alojen toimijoita uudenlaiseen yhteistyöhön samalla, kun he kehittävät innovaatioita ja ratkaisuja, joiden pohjalta luodaan vetovoimainen XR-ekosysteemi eurooppalaisille teknologiamarkkinoille.
 
EMIL-laboratorion verkosto tekee yhteistyötä ja myötävaikuttaa XR-teknologioiden tutkimukseen ja kehitykseen. Se tarjoaa avointa tutkimusta, teknisiä palveluja ja verkostoaan eri alojen käyttöön. EMIL-laboratorion kohdetoimialoja ovat media, pelit, terveydenhuolto, tuotanto, muoti, arkkitehtuuri, kustannus, opetus, kaupunki- ja ympäristösuunnittelu, maatalous, kulttuuriperintö ja taide. 
 
Osana EMIL-hanketta järjestetään kaksi avointa rahoitushakua, joista ensimmäinen on tammikuussa ja toinen elokuussa 2023. Molemmissa hauissa jaetaan rahoitusta 2,8 miljoonaa euroa. Rahoitettavien projektien budjetit voivat olla 250 000 ja 500 000 euron välillä. Aalto-yliopistossa hanketta koordinoi Aalto Studios.

Aalto Studios

Aalto-yliopiston Aalto Studios -mediakeskuksessa luovan talouden toimijat kohtaavat toisensa: muotoilijat, elokuvantekijät, tubettajat, pelisuunnittelijat, esiintyvät taiteilijat, kouluttajat, enkelisijoittajat, julkisen sektorin toimijat ja muut toimijat Suomessa, Pohjoismaissa, Euroopassa ja Euroopan ulkopuolella.

Read more
Illustation of Otakaari 2A, the new home of Aalto Studios
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.