Uutiset

European Media and Immersion Lab (EMIL) -projekti kutsuu XR-kehittäjät yhteistyöhön

Aalto-yliopisto koordinoi Horizon Europe -projektia, jossa perustetaan vaikuttava ja innovatiivinen medialaboratorio Eurooppaan. Projektin kokonaisrahoitus on kahdeksan miljoonaa euroa.
A person in a VR experience
Photo: Unto Rautio

Aalto-yliopisto koordinoi kansainvälistä European Media and Immersion Lab (EMIL) -hanketta, jolle myönnettiin Horisontti Eurooppa -puiteohjelmassa kahdeksan miljoonan euron rahoitus. EMIL-projektin tavoitteena on perustaa virtuaalitodellisuuteen keskittyvä medialaboratorio, jossa tutkitaan ja kehitetään laajennetun todellisuuden (XR) mediaa. Medialaboratoriossa kehitetään teknologioita, metodeja, sovelluksia, työkaluja ja palveluja. Aalto-yliopiston kanssa yhteistyönä hankkeen toteuttaa Filmakademie Baden Württemberg (Saksa), Universidad Pompeu Fabra (Espanja) ja University of Bath (Yhdistynyt kuningaskunta). 
 
Emil-projektissa hyödynnetään hankkeeseen osallistuvien yliopistojen erikoisosaamista narratiivisissa mediatuotannoissa, älytekstiileissä, animaatioissa, VFX-tehosteissa, kehollisessa vuorovaikutuksessa, digitaalisessa kulttuuriperinteessä, digitaalisessa terveydessä, liikkeenkaappauksessa, tutkimuksessa ja teknologioiden kehittämisessä. Projektin tavoitteena on rikkoa perinteisiä rooleja ja rajoja kannustamalla luovien alojen toimijoita uudenlaiseen yhteistyöhön samalla, kun he kehittävät innovaatioita ja ratkaisuja, joiden pohjalta luodaan vetovoimainen XR-ekosysteemi eurooppalaisille teknologiamarkkinoille.
 
EMIL-laboratorion verkosto tekee yhteistyötä ja myötävaikuttaa XR-teknologioiden tutkimukseen ja kehitykseen. Se tarjoaa avointa tutkimusta, teknisiä palveluja ja verkostoaan eri alojen käyttöön. EMIL-laboratorion kohdetoimialoja ovat media, pelit, terveydenhuolto, tuotanto, muoti, arkkitehtuuri, kustannus, opetus, kaupunki- ja ympäristösuunnittelu, maatalous, kulttuuriperintö ja taide. 
 
Osana EMIL-hanketta järjestetään kaksi avointa rahoitushakua, joista ensimmäinen on tammikuussa ja toinen elokuussa 2023. Molemmissa hauissa jaetaan rahoitusta 2,8 miljoonaa euroa. Rahoitettavien projektien budjetit voivat olla 250 000 ja 500 000 euron välillä. Aalto-yliopistossa hanketta koordinoi Aalto Studios.

Aalto Studios

Aalto-yliopiston Aalto Studios -mediakeskuksessa luovan talouden toimijat kohtaavat toisensa: muotoilijat, elokuvantekijät, tubettajat, pelisuunnittelijat, esiintyvät taiteilijat, kouluttajat, enkelisijoittajat, julkisen sektorin toimijat ja muut toimijat Suomessa, Pohjoismaissa, Euroopassa ja Euroopan ulkopuolella.

Read more
Illustation of Otakaari 2A, the new home of Aalto Studios
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A-logo ja Korkeakouluaukio. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Innovatiiviset kasvuyritykset ovat edellytys kestävälle tulevaisuudelle

Kauppakorkeakoulu järjesti osana tämän vuoden Estoril Conferences -tapahtumaa paneelikeskustelun aiheesta ”Technology through start-ups for a more sustainable business” (”Kasvuyritysten tekniikan avulla kohti kestävämpää liiketoimintaa”).
Nuoria kuuntelemassa tapahtuman ohjelmaa.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Euroopan suurin toisen asteen bisnestapahtuma kokosi Aalto-yliopiston kampukselle 1 000 nuorta

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat tutustuivat yrittäjyyteen, tuleviin opiskelumahdollisuuksiin ja startup-maailmaan Talous ja nuoret TATin Takeoff -tapahtumassa.
Professori Ville Viikari ja Henri Kähkönen. Kuva: Matti Kuosmanen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Parempaa langatonta viestintää millimetriaaltoteknologian avulla

Henri Kähkönen teki väitöskirjansa yhteistyössä Saabin kanssa.
Tim Meyer ja Ilkka Niemelä avasivat Meyer-salin 9.9.2022
Yhteistyö Julkaistu:

Meyer Turku avasi oman nimikkosalin Otaniemeen

Meyer-sali on ensimmäinen Insinööritieteiden korkeakoulun tiloissa avattu nimikkosali.