Uutiset

European Media and Immersion Lab (EMIL) -projekti kutsuu XR-kehittäjät yhteistyöhön

Aalto-yliopisto koordinoi Horizon Europe -projektia, jossa perustetaan vaikuttava ja innovatiivinen medialaboratorio Eurooppaan. Projektin kokonaisrahoitus on kahdeksan miljoonaa euroa.
A person in a VR experience
Photo: Unto Rautio

Aalto-yliopisto koordinoi kansainvälistä European Media and Immersion Lab (EMIL) -hanketta, jolle myönnettiin Horisontti Eurooppa -puiteohjelmassa kahdeksan miljoonan euron rahoitus. EMIL-projektin tavoitteena on perustaa virtuaalitodellisuuteen keskittyvä medialaboratorio, jossa tutkitaan ja kehitetään laajennetun todellisuuden (XR) mediaa. Medialaboratoriossa kehitetään teknologioita, metodeja, sovelluksia, työkaluja ja palveluja. Aalto-yliopiston kanssa yhteistyönä hankkeen toteuttaa Filmakademie Baden Württemberg (Saksa), Universidad Pompeu Fabra (Espanja) ja University of Bath (Yhdistynyt kuningaskunta). 
 
Emil-projektissa hyödynnetään hankkeeseen osallistuvien yliopistojen erikoisosaamista narratiivisissa mediatuotannoissa, älytekstiileissä, animaatioissa, VFX-tehosteissa, kehollisessa vuorovaikutuksessa, digitaalisessa kulttuuriperinteessä, digitaalisessa terveydessä, liikkeenkaappauksessa, tutkimuksessa ja teknologioiden kehittämisessä. Projektin tavoitteena on rikkoa perinteisiä rooleja ja rajoja kannustamalla luovien alojen toimijoita uudenlaiseen yhteistyöhön samalla, kun he kehittävät innovaatioita ja ratkaisuja, joiden pohjalta luodaan vetovoimainen XR-ekosysteemi eurooppalaisille teknologiamarkkinoille.
 
EMIL-laboratorion verkosto tekee yhteistyötä ja myötävaikuttaa XR-teknologioiden tutkimukseen ja kehitykseen. Se tarjoaa avointa tutkimusta, teknisiä palveluja ja verkostoaan eri alojen käyttöön. EMIL-laboratorion kohdetoimialoja ovat media, pelit, terveydenhuolto, tuotanto, muoti, arkkitehtuuri, kustannus, opetus, kaupunki- ja ympäristösuunnittelu, maatalous, kulttuuriperintö ja taide. 
 
Osana EMIL-hanketta järjestetään kaksi avointa rahoitushakua, joista ensimmäinen on tammikuussa ja toinen elokuussa 2023. Molemmissa hauissa jaetaan rahoitusta 2,8 miljoonaa euroa. Rahoitettavien projektien budjetit voivat olla 250 000 ja 500 000 euron välillä. Aalto-yliopistossa hanketta koordinoi Aalto Studios.

Aalto Studios

Aalto-yliopiston Aalto Studios -mediakeskuksessa luovan talouden toimijat kohtaavat toisensa: muotoilijat, elokuvantekijät, tubettajat, pelisuunnittelijat, esiintyvät taiteilijat, kouluttajat, enkelisijoittajat, julkisen sektorin toimijat ja muut toimijat Suomessa, Pohjoismaissa, Euroopassa ja Euroopan ulkopuolella.

Read more
Illustation of Otakaari 2A, the new home of Aalto Studios
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Karttagrafiikka, jossa näkyy Mekong-jokea ja korkeuseroja.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tutkija Marko Kallio palkittiin Britanniassa Mekong-joen kartastaan

Voittoon yltänyt työ on tarinallinen seikkailu läpi Mekong-joen.
Welcome Evenig 2023 panel discussion.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Uudet Kauppiksen opiskelijat tapasivat alumneja Welcome Evening -tapahtumassa

Uudet Kauppiksen opiskelijat saivat tietoa työelämästä alumneilta Welcome Evening -tapahtumassa.
Enriqueta Noriega Benitez and Thuy-Linh Phi
Nimitykset Julkaistu:

Enriqueta Noriega Benitez ja Thuy-Linh Phi aloittivat data-agentteina kemian tekniikan korkeakoulussa

Kaksi uutta data-agenttia liittyi Aallon datanhallintaverkostoon keväällä 2023.
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Space 21:n aamukahvit syksyllä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:n kuukausittaiselle aamukahville.