Uutiset

Alumni Anna Loimusalo: Värikäs urapolku johti talousrikollisuuden torjunnan pariin

Anna Loimusalo työskentelee Kauppakorkeakoulun partneriyritys OP Ryhmässä sanojensa mukaan ammatillisen intohimonsa äärellä talousrikollisuuden torjunnan parissa. Oma pääaine tieto- ja palvelujohtaminen Aallon kauppakorkeakoulussa on osoittautunut oivaksi valinnaksi nykyisessä tehtävässä.
A woman wearing black jacket is smiling and standing in a white isle
Kauppakorkeakoulun alumni Anna Loimusalo.

Sattumien kautta nykyiselle uralle finanssialalla

Valmistuin Kauppatieteiden maisteriksi kesällä 2019. Urapolkuni on ollut yhdellä sanalla kuvailtuna värikäs eikä eteneminen ole ollut mitenkään suoraviivaista. Urallani minua on johdattanut rohkeuteni sekä usko itseeni – olen uskaltanut kokeilla uutta ja avata suuni oikeassa paikassa. 

Urallani olen päässyt kokemaan arkea monissa erilaisissa organisaatioissa – olen työllistänyt itseni freelancerina ja päässyt kokemaan työskentelyä niin startupissa, suuryrityksissä kuin konsultoinnin parissa. Kattava kokemus erilaisista organisaatioista ja työyhteisöistä sekä itseni työllistämisestä saatu suuri onnistumisen kokemus on tuonut varmuutta omaan tekemiseeni ja opettanut kohtaamaan erilaisia tilanteita.

Talousrikollisuuden torjuntaan keskittyneessä asiakasprojektissa työskenneltyäni minulle avautui mahdollisuus siirtyä tammikuussa 2021 OP Ryhmän leipiin talousrikollisuuden torjunnan organisaatioon perustamaan uutta tiimiä. Nautin työstäni kovasti heti alusta lähtien, sillä pääsin ensimmäisessä tehtävässäni vaikuttamaan siihen, millaiseksi tiimin toiminta muodostui ja kuinka toteutimme toiminnolta odotettua tehtävää.

Tällä hetkellä työskentelen Business Developer -roolissa Asiakkaan tuntemisen alueella. Työssäni johdan sekä pienempiä että suurempia Asiakkaan tuntemisen alueen projekteja. Projektit keskittyvät järjestelmien, kyvykkyyksien ja prosessien kehittämisen kautta varmistamaan, että OP:ssa talousrikollisuutta torjutaan tehokkaasti ja OP noudattaa asiakkaan tuntemiseen ja rahanpesun estämiseen liittyvää relevanttia sääntelyä, ohjeistuksia ja menettelytapoja. Työssäni pääsen tekemään yhteistyötä laaja-alaisesti erilaisten osaajien kanssa aina ohjelmistokehittäjistä juristeihin. 

Case-kurssit siivittivät matkaani konsultoinnin maailmaan, ja analytiikkakursseilta opitut menetelmät ovat ahkerassa käytössä työelämässä.

Kauppakorkeakoulun alumni Anna Loimusalo.

Kansainväliset opiskelijakokemukset ja ainejärjestöt kasvattivat omaa osaamista 

Aalto-yliopisto tarjoaa paljon mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja ehkä rohkeudestani kertoo se, että otin opintojeni aikana jokaisen kansainvälisen mahdollisuuden vastaan. Suoritin kandivaihdon Thammasatin yliopistossa Bangkokissa, maisterivaihdon Navarran yliopistossa pohjois-Espanjassa sekä opintoihini kuuluneen työharjoittelun britti-startupin leivissä Balilla. Lisäksi Aalto ja sen ympärille rakennettu opiskelijajärjestötoiminta tarjosi upeita mahdollisuuksia edustaa yliopistoa ulkomailla ja pääsinkin kolmesti reissulle Yhdysvaltoihin osallistuen mm. Thomas Jefferson -yliopiston globaalien haasteiden ratkaisuun keskittyvään innovaatiotapahtumaan. Ulkomaan harjoittelu ja vaihdot ovat osoittaneet osaltani työnantajille tietynlaista uskallusta ja uteliaisuutta sekä kasvattaneet monikulttuurisissa työyhteisöissä tarvittavia kommunikaatiotaitoja. 

Uskaltauduin opintojeni aikana haastamaan itseäni ainejärjestö Aalto ISM:n yrityssuhdevastaavana vuonna 2015 vastaten ainejärjestön tapahtumamyynnistä pääasiassa konsultointiyritysten suuntaan. Urani kannalta tämä opetti minulle paljon, sillä myyntityö ja kylmäpuhelut eivät luonnistuneet alkuun aivan itsestään. Osittain tämä tehtävän kautta kasvatetun verkoston siivittämänä työllistyin opintojeni loppuvaiheessa liikkeenjohdon konsultointiin. Jo tässä tehtävässä sain kosketuksen talousrikollisuuden torjuntaan, mikä sytytti paloni jatkaa uraani finanssialalla. Myös pääaineopintoni tieto- ja palvelutalouden johtamisen parissa olivat todella konkreettisia – Aallon case-kurssit siivittivät matkaani konsultoinnin maailmaan, ja analytiikkakursseilta opitut menetelmät ovat olleet ahkerassa käytössä työelämässä.

Jälkikäteen ajateltuna minun olisi kannattanut hyödyntää enemmän Aallon tarjoamia poikkitieteellisiä mahdollisuuksia erityisesti tietotekniikan osalta. Vaikka minun ei tarvitsekaan osata ohjelmoida, ymmärrys esimerkiksi tietokannoista ja niiden toiminnasta on tärkeä osa kokonaisuuksien ja riippuvuuksien hahmottamista työssäni. Tämä osaaminen korostuu OP Ryhmässä myös muilla alueilla kuin talousrikollisuuden torjunnassa. Kannustankin siis Aallossa opiskelevia tai siellä opiskelunsa aloittavia hyödyntämään mahdollisuuksia opiskella muutakin kuin omaa pääainetta – osaamisen laajentamisesta ei koskaan ole haittaa. 

Omaa uraa ohjaa edelleen rohkeus ja uteliaisuus 

En tee uralleni tarkkoja suunnitelmia, sillä uskon, että uteliaisuus ja rohkeus kantavat minua eteenpäin. Tutustumalla uusiin ihmisiin ja asioihin sekä tarttumalla mielenkiintoisiin mahdollisuuksiin varmistan urallani etenemisen sekä horisontaalisesti että vertikaalisesti. Toivon kuitenkin, että voin jatkaa laajojen kokonaisuuksien johtamisen parissa, opin jatkuvasti uutta ja saan tehdä työtäni merkityksellisten asioiden parissa, kuten tälläkin hetkellä. 

Voit lukea lisää Annan urapolusta LinkedInissä!

BIZ harjoittelu ulkomailla

Tietoa kansainvälisestä harjoittelusta ja apurahoista Kauppakorkeakoulun opiskelijoille.

Lue lisää
Student guide illustration, internship

Lue lisää

Information and Service Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Information and Service Management-maisteriohjelma on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun teknisesti edistynein ohjelma. ISM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan digitaalisen aikakauden tulevia johtajia, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla johtajuuden, liiketoiminnan ja tekniikan osaaminen. ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille syvällisen asiantuntemuksen datavetoisten yritysten kehittämisestä, hallinnoinnista ja johtamisesta, minkä ansiosta ohjelmasta valmistuneet ovat hyvin kysyttyjä työmarkkinoilla.

Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
Red-haired woman standing outside of Aalto University Töölö building in Helsinki, surrounded by trees and grass. A bus and tram on the background.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden MBA-alumni päätyi sattumalta humanitaariselle alalle – ”Huomasin, että minulle sopivat kriisit ja katastrofit”

Vuoden 2023 MBA-alumniksi on valittu Päivi Hurttia. Muun muassa journalismin ja viestinnän parissa uraa tehnyt Hurttia vietti juuri vuoden Etiopiassa. Työssään Punaisen Ristin kansainvälisellä komitealla hän auttoi varmistamaan, että humanitaarinen apu pääsee perille kaikille alueille.
ITP-opiskelijoita kesällä 2020. Kuva: Petri Anttila
Opinnot Julkaistu:

ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään

Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.
Crowd of people networking at a career fair.
Yhteistyö Julkaistu:

Kansainvälisten opiskelijoiden opinnäytetöistä uusia ideoita yritysten liiketoimintaan

Thesis Fair -tapahtuma auttaa kansainvälisiä opiskelijoita luomaan työelämäkontakteja suomalaisten yritysten kanssa.