Uutiset

Ainutlaatuinen teknillisen psykologian koulutus rakentuu teknologiasta ja ihmisen ymmärtämisestä

Teknillisestä psykologiasta valmistuneet voivat toimia esimerkiksi ihmislähtöisen tekoälyn asiantuntijoina tai sähköisten terveyspalveluiden kehittäjinä. Haku uuteen käytännönläheiseen koulutukseen alkaa keväällä 2022.
Applied psychology. Picture: Matti Ahlgren, Aalto University.
Valmistuneet voivat työskennellä myöhemmin esimerkiksi ihmislähtöisen tekoälyn asiantuntijoina, sähköisten terveyspalveluiden kehittäjinä, tai akustiikan tai käytettävyyden asiantuntijoina. Kuva: Matti Ahlgren, Aalto-yliopisto.

Aallossa alkaa syksyllä 2022 uusi teknillisen psykologian kandidaattitason koulutus, joka yhdistää psykologiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Opetus tapahtuu kansainvälisesti arvostettujen tutkijoiden johdolla. Koulutus syntyi tarpeesta tutkia ja ratkaista entistä laaja-alaisemmin maailman monisyisiä ongelmia, tasa-arvoistaa teknologia-alaa sekä tehdä teknologisten innovaatioiden suunnittelusta entistä ihmislähtöisempää. Teknillistä psykologiaa voi hakea opiskelemaan kevään 2022 yhteishaussa.

Tietotekniikan professori Janne Lindqvist vastaa uudesta teknillisen psykologian hakukohteesta ja tulee opettamaan käytännönläheisiä tutkimusmenetelmiä sekä ihmisten kokemuksia ja valintoja tietoturvaan liittyen.

”Uudessa hakukohteessa toimii opettajina huippututkijoita sekä ihmislähtöisen teknologian ammattilaisia. Psykologian kurssit tulevat olemaan käytännönläheisiä ja soveltavia, perusteita unohtamatta.”

Kuva: Unto Rautio
Kuva: Unto Rautio.

Uudesta teknillisen psykologian hakukohteesta valmistuvilla on vahva osaaminen ja ymmärrys sekä teknologiasta että ihmisen käyttäytymisestä. Ammatillisia vaihtoehtoja ohjelman laajuuden takia on useita. Valmistuneet voivat työskennellä myöhemmin esimerkiksi ihmislähtöisen tekoälyn asiantuntijoina, sähköisten terveyspalveluiden kehittäjinä, tai akustiikan tai käytettävyyden asiantuntijoina.

Teknillistä psykologiaa opiskellaan pääosin suomeksi, mutta professori Elisa Mekler johdattaa opiskelijat teknillisen psykologian opintoihinenglanniksi. Meklerin tausta on psykologiassa, ja hän tutkii Aallossa pelillistämistä ja motivaatiota.

Professori Iiro Jääskeläinen vastaa biologisen psykologian kurssista. Jääskeläinen tutkii muun muassa tunnereaktioiden syntymistä, sosiaalista havaitsemista ja ennakkoluulojen muodostumista aivoissa elokuvien ja virtuaalitodellisuuden avulla.

Vanhempi yliopistonlehtori Sari Kujala opettaa sosiaalipsykologian kurssia. Kujala on tutkinut muuan muassa käyttäjäkokemusta ja terveydenhuollon sähköisiä palveluita.

Professori Ville Pulkki puolestaan opettaa psykoakustiikkaa eli sitä, miten ihminen havaitsee äänen. Psykoakustiikka on osa kommunikaatioakustiikkaa, joka pitää sisällään äänen tuottamista, tallentamista, välittämistä, toistamista sekä havaitsemista.

Teknillistä psykologiaa voi hakea opiskelemaan kevään yhteishaussa, 16.–30.3.2022.

Lisätietoja:

Teknillinen psykologia

Teknillinen psykologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Uusi teknillisen psykologian hakukohde tarjoaa Suomessa täysin ainutlaatuisen opintokokonaisuuden. Opiskelijat pääsevät opinnoissaan yhdistämään psykologiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa kansainvälisesti arvostettujen huippututkijoiden johdolla. Valmistuneet pääsevät työskentelemään mielenkiintoisten haasteiden ytimessä, kuten esimerkiksi ratkaisemaan sitä, miten teknologisten innovaatioiden suunnittelusta voisi tehdä entistä ihmisläheisempää ja inklusiivisempaa.

Koulutustarjonta

Tutustu Aallossa opiskeluun

Students, Aalto University, photo: Unto Rautio

Koe Aalto-kampus! 2021

Koe Aalto-kampus 2021 -tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tutustua Aallon korkeakouluihin ja hakukohteisiin. Tapahtuma järjestetään virtuaalisena, ja päivän tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen.

Yhteinen ohjelma ja ilmoittautumisaikataulu on alustava, eli siihen saattaa vielä tulla muutoksia.
Koulukohtaiset ohjelmat tarkentuvat myöhemmin.

Tapahtumat
A student walking on Aalto University campus in Otaniemi

Opiskelu Aallossa

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Koulutamme muutoksentekijöitä ratkaisemaan yhteiskunnan suuria haasteita ja luomaan hyvinvointia.

Tutustu opettajien tutkimusaloihin:

Janne Lindqvist

Janne Lindqvist: Auttaminen ei onnistu norsunluutornista

Tietotekniikan professori on sosiaalinen oman tiensä kulkija, joka luottaa tutkimusaiheiden valinnassa vahvaan kutinaan.

Uutiset
Kun tietotekniikan laitoksen uusi apulaisprofessori Elisa Mekler teki väitöskirjaansa, pelillistämisen tutkiminen psykologisesta, teoreettisesta näkökulmasta motivaatioteorioita hyödyntäen oli uutta. "Sitä ei yksinkertaisesti tehty aikaisemmin", Mekler sanoo.

Apulaisprofessori Elisa Mekler: Pelaaminen voi auttaa selviämään vaikeista elämäntilanteista ja lisätä hyvinvointia

Apulaisprofessori Elisa Mekler on havainnut, että videopelien pelaaminen voi auttaa ihmisiä selviämään vaikeista elämäntilanteista. Se tarjoaa uuden haasteen pelikehittäjille.

Uutiset
iiro_jaaskelainen_aalto_sci_photo_by_lasse_lecklin_04_700_400_fi_fi.jpg

Professori Iiro Jääskeläisen aivotutkimuksessa käytetään ärsykkeenä elokuvia

Aivotutkimuksen mullistumisella tulee olemaan valtavan laaja vaikutus lähivuosina.

Uutiset
Illustration of Terveyskylä picturing people of different ages and different types of complaints

Terveyskylässä tunnistettiin käytäntöjä, jotka helpottavat terveydenhuollon verkkopalveluiden käyttöönottoa

Tärkeää on ottaa tietotekniikan ja terveydenhuollon ammattilaiset sekä potilaat mukaan palveluiden kehittämiseen.

Uutiset
Aalto University/The Acoustics Lab/Michael McCrea and Rapolas Daugintis/image: Ira Matilainen

Kesätyö Akustiikan laboratoriossa tarjoaa vapauden tutkia ja kokeilla

Mitä jos voisit kuunnella vain yhtä ääntä meluisassa tilassa? Miten ääni muuttuu, kun huutaa tuuleen? Michael McCrea ja Rapolas Daugintis, akustiikan laboratorion kesätyöntekijät, etsivät vastauksia näihin kysymyksiin.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tuomas Ilveskoski.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Tuomas Ilveskoski

KPMG:llä Audit partnerina toimiva Tuomas Ilveskoski kannustaa opiskelijoita valitsemaan opinnoissaan sellaisia aiheita, jotka aidosti kiinnostavat ja motivoivat. ”Kun hakeutuu sellaisten asioiden pariin, jaksaa aina innostua opinnoistaan ja tulevaisuudessa työstään uudestaan ja uudestaan.”
Aki Toivonen.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Aki Toivonen

”Uskon, että markkinoinnin ja brändityön rooli tulee vain korostumaan tulevaisuuden yritystoiminnassa, kun nykyisestä kulutuskulttuurista hiljalleen siirrytään yhä tiedostavampiin valintoihin.”
designtalks_banner.jpg
Opinnot Julkaistu:

Hyvä muotoilu hyödyttää kaikkia – avoin DesignTalks-luentosarja alkaa

Luentosarja muotoilusta ei-muotoilijoille. Puheenvuoroissa asiantuntijat pureutuvat muotoilun hyötyihin eri tilanteissa ja eri näkökulmista. Luennot ovat englanniksi.
Graphic of BMOE bootcamp, with text "Flights, group transportation and accommodation fees covered. Apply by November 29th at avp.aalto.fi"
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

AVP tarjoaa mahdollisuuden osallistua yrittäjyyskurssille Kaliforniassa

AVP:n opiskelijat voivat nyt hakea Berkeley Method of Entrepreneurship -yrittäjyyskurssille Kaliforniassa, ilman lento- ja majoituskuluja.